baile herculane, asociatia pamantul stramosesc, asociatia flori de fan, sa traim sanatos

baile herculane, asociatia pamantul stramosesc, asociatia flori de fan, sa traim sanatos

În cadrul evenimentului, invitații vor beneficia de un tur al muzeului de obiecte tradiționale, unde vom regăsi exponate de patrimoniu, adunate în timp și expuse cu bun gust, obiecte din gospodăria țăranului român, costume populare vechi, autentice, podoabe, țesături, dantele, covoare, cuverturi, ștergare, altițe, ii toate păstrate cu grijă de dna. Despina Bălteanu.

Vor fi proiecții video și vizite în stațiune asigurate de dl. Dorin Bălteanu care va fi ghidul perfect în această aventură a poveștilor locale precum cea a inelului cu rubin a împărătesei Sissi a Austriei. Se va merge pe urmele lui Hercule.

Invitații vor învăța să coasă în stil și prin diferite tehnici de lucru tradițional, se vor expune meșteșuguri de artă populară, se vor face incursiuni la celebrele izvoare tămăduitoare cu ape bromoiodurate și clorosodice sulfuroase.

Toate acestea vor fi încununate de un discurs magistral al dlui. CĂLIN GEORGESCU, invitatul nostru special.

Contacte cazare:

dna. Dr. Mihaela Galenski – 0723 622 358
dna. Profesor Despina Bălteanu – 0727 381 207

calatorii de vara, sala dalles

Muzica este limbajul universal ce ne poartă într-un voiaj cultural în jurul lumii, pornind de pe scena sălii Dalles. Inedită, vibrantă şi plină de pasiune, incursiunea va ajunge, prin sonorităţi specifice, din România, Europa balcanică și cea occidentală, tocmai până în America de Nord și Sud, Africa şi Asia. Artişti de prestigiu se vor angrena în acest dialog intercultural, ca o sărbătoare a muzicii fără frontiere.

Spectacolul dezvăluie publicului unitatea in diversitatea  tradiţiilor și obiceiurilor din diferite colţuri ale lumii, cuprinzând muzică tradiţională și prelucrări folclorice, ritmuri bogate, piese încărcate de dinamism și culoare, dar și de o profunzime și sensibilitate aparte. Momentele de muzică și dans vor alterna cu cele de bună dispoziție, adusă pe scenă şi în suflete de actorul Alexandru Bindea.

Spectacolul este organizat de Centrul Metropolitan de Educație și Cultură „Ioan I. Dalles”, BES România și Asociația SmartArt

Protagonişti:

Alexandru Bindea. actor
Maria Mădălina Constantin
Naliny – interpretă de muzică indiană
Interpretul peruan Itto Meza
Interpretul congolez Shiki L’artist
Cezar Bălan
Alin Horia Mânzat

Coregrafie și interpretare:

Carmen Leocadia Pesantez
Angelica Floareș
Costas Haraga și Leonard Ghiaur
Ansamblul folcloric „Flacăra Prahovei”