dulce romanie, sala dalles

Cele mai frumoase file din poveștile muzicale românești își găsesc drumul spre inima publicului într-un concert ce onorează muzica autohtonă, de la operetă până la fermecătoare piese din Micul Paris, refrene pe care s-au scris poveștile de dragoste sau arii celebre interpretate în limba română.

Tenorul Ștefan von Korch, amfitrionul seriei Musical Extravaganza spune: „Patrimoniul muzical naţional este extrem de bogat și prea puțin pus în lumină, de aceea în această serie de concerte va avea un eveniment dedicat.. Vă invit să vă bucurați de arii din operete românești, piesei de o inestimabilă sensibilitate, melodii de referință, din sfera clasică şi de dincolo de ea, într-un recital cu program integral în limba română, unic în an.

Concertul Dulce Românie se integrează în poveştile pe portativ scrise de-a lungul anului 2024 la Sala Dalles, de tenorul Ştefan von Korch şi invitaţii săi, în seria de concerte Musical Extravaganza ce creează o punte între universul bogat al operei, cel spumos al operetei şi muzica contemporană.

Parcursul seriei Musical Extravaganza continuă cu:

o sole mio

O Sole Mio – 14 Noiembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor Ploieşti

Romantismul canzonetelor și pasiunea din muzica spaniolă într-un concert fermecător ca un apus napoletan, în acordurile pieselor O Sole Mio, Santa Lucia, sau Funiculi Funicula.

Solist şi amfitrion: Ştefan von Korch – tenor.

Invitaţi: Adrian Mărcan – bariton, Alexandru Burcă – pianist.

Invitatie la Vals

Invitaţie la Vals – 13 Decembrie – Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian

Un spectacol-concert unic în Bucureşti, ce evocă atmosfera de neuitat a selectelor serate muzicale, ce îmbogăţeau viaţa culturală din Germania, Austria şi Elveţia la sfârșitul secolului trecut.

Cu: Tenorul Ştefan von Korch şi Orchestra Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, în formulă restrânsă, de salon.

Christmas Extravaganza

Christmas Extravaganza – 18 Decembrie – Sala Dalles

Un ocol muzical al pământului cu piese de Crăciun binecunoscute, momente clasice în paşi de vals dar şi colinde, cântece de iarnă şi melodii ce pun în lumina, bucuria şi magia sărbătorilor.

Iar pe 23 Decembrie, tenorul Ştefan von Korch încheie anul fulminant, cu o apariţie ca invitat special în concertul aniversar Crăciun Vienez 20 de Ani.

Invitaţi: Alin Stoica – Tenor, Stephanie Radu – soprană, Fang Shuang Bariton, Lucian Petrean Bariton.

Adrian Mărcan (bariton)

Adrian Mărcan

Adrian Mărcan

Adrian Mărcan este bariton al Operei Naționale București cu o vastă activitate națională și internațională. A cucerit publicul cu interpretări pline de sensibilitate,profunzime și vigurozitate, iar printre rolurile sale de succes se numără Don Giovanni din „Don Giovanni”, Figaro din „Bărbierul din Sevilla”, Contele Almaviva din „Nunta lui Figaro”, Marcello din „La Bohème”, Belcore din „Elixirul dragostei”, Enrico din „Lucia di Lammermoor”, Germont din „La Traviata”, Rodrigo di Posa din „Don Carlo”, Contele di Luna din „Il Trovatore” sau Escamillo din „Carmen” etc.

Pe lângă activitatea artistică din țară, a susținut numeroase turnee în străinătate cu operele din Brașov, Cluj, Iași, Craiova în țări cum ar fi: Germania, Austria, Italia, Norvegia, Spania, Olanda, Albania, Marea Britanie, dar și în Japonia.

Ștefan Von Korch (tenor)

Ştefan von Korch

Ştefan von Korch

Cu o evoluţie exponențială, națională şi internaţională, Ştefan von Korch va încheia anul cu apariţii de marcă, pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian în spectacolul „Invitaţie la Vals” şi la Sala Palatului, ca invitat de gaşă în concertul Craciun Vienez Aniversar 20 de ani. În perioada verii a debutat în în Carmina Burana pe scena prestigiosului Festival Palermo Classica, a concertat alături de Orchestra Reino de Aragon în Spania a fost invitat în recital la Lipova Symphonic City Maria Radna open air şi de la începutul anului este amfitrionul seriei de concerte Musical Extravaganza, găzduite lunar în capitală.

Tot în decursul lui 2024 a interpretat pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş lucrarea vocal simfonică Stabat Mater de G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor şi lucrarea Lobgesang de Felix Mendelssohn, a performat în Carmina Burana la Craiova Summer Fest, dar şi la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

În 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: „Bărbierul din Sevilla”, „Elixirul dragostei” şi „Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), „Rigoletto”, „Văduva veselă” şi „Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), „I Puritani” (premieră naţională), „Rigoletto” şi „Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului „Traiano in Dacia”, de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera „I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera „La Sonnambula”, de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice „Messa di Gloria” de Rossini (2019).

Fang Shuang (bariton)

Fang Shuang

Fang Shuang

Fang Shuang a devenit un adevărat „răsfăţat al publicului” după ce a fost finalist în concursul Românii au talent în 2017, unde a obținut Golden Buzz cu melodia „Copacul”, şi a încântat cu „De-ai fi tu salcie la mal” şi „Of, inimioară!”, dezvăluindu-şi pasiunea pentru muzica românească veche.

Cariera sa pe scena lirică a început însă cu mult mai devreme, încă din 2013, când a devenit solist al Operei Comice pentru Copii, unde a interpretat: Malatesta din „Don Pasquale”, Peter (Tata) din „Hansel & Gretel”, Directorul din „Mam’zelle Nitouche” (Hapciu în Re Major), Pappacoda din „O noapte la Veneția”, Papageno din „Die Zauberflote” (Flautul Fermecat), Hook din „Peter Pan” şi Pimpinone din „Pimpinone”.

Este absolvent al Universităţii Naționale de Muzică din București, la clasa domnului Ionel Voineag și a doamnei Andreiana Geamănă-Roșca la acompaniament canto şi a unui master la secția canto clasic, însa marea sa pasiune rămân romanţele.

Alexandru Burcă

Alexandru Burcă

Alexandru Burcă (pian)

Alexandru Burcă dă strălucire partiturilor de pian din numeroase spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian din Bucureşti, este partenerul de scenă al actriţei Oana Pellea în spectacolul „Callas”, prezentat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, a încântat publicul cu atingeri magice ale clapelor pianului în musicalul Mamma Mia, ce s-a bucurat de succes naţional şi a semnat muzica pentru producţia „Ileana cea vitează”.

A susținut concerte și recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internațional ‘George Enescu’, Televiziunea Română, Societatea Română de Radiodifuziune, Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu, Filarmonica ‘George Cavadia’, Filarmonica din Bacău, Muzeului Național de Artă Kazakstan, Rusia, Moldova, Franța, Germania, Portugalia, Norvegia, Italia, Canada.

festival ion dacian, teatrul national de opereta si musical ion dacian

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian anunţă că a şaptea ediţie a Festivalului ION DACIAN – o tradiţie a instituţiei, va avea loc între 5 și 10 noiembrie şi va însuma momente de neuitat, experiențe inedite și întâlniri cu invitați speciali.

Oferă detalii Managerul interimar Radu Petrovici: „Tradiţia anuală a Festivalului Ion Dacian se va concretiza într-o săptămână dedicată iubitorilor de artă și cultură, ce se vor bucura de o diversitate de manifestări: turul ghidat,  musicalul Rebecca şi spectacolul-concert Musical Evolution, o lansare de carte şi o expoziţie de sculptură  vor îmbogăţi programul Festivalului şi agenda vizitatorilor.”

Festivalul ION DACIAN se va derula după următorul program:

– 5 Noiembrie ora 19:00 – Tur Ghidat al teatrului, o ocazie perfectă pentru a descoperi secretele din culise.

– 6 Noiembrie ora 19:00 – Lansare de carte Alexander Hausvater. Evenimentul va include și un moment artistic special, menit să adauge un strop de magie serii.

– 7 Noiembrie ora 19:00 – Expoziția Retrospectivă a lui Teudoru-Teofil Doagă, unde fiecare piesă spune o poveste unică. Evenimentul va include și un scurt moment artistic, îmbinând vizualul cu performanța pentru o experiență și mai captivantă.

– 8 Noiembrie ora 19:00 – Ritmurile vibrante ale serii Tango Passion ne vor purta în lumea pasională a dansului, în cadrul intim al Operetei Lounge.

– 9 Noiembrie ora 18.00– Musicalul Rebecca – spectacol aflat în topul preferinţelor publicului

– 10 Noiembrie ora 19:00 – Premieră Musical Evolution, un spectacol concert în premieră, o călătorie prin istoria evolutivă a musicalului, aducând pe scenă momente de neuitat din opere celebre.

Pentru mai multe detalii despre spectacolele Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, cât și despre stagiunea curentă vizitați site-ul teatrului: www.opereta.ro şi secţiunea Opereta Lounge: https://www.opereta.ro/opereta-lounge/.

Puteți achiziționa bilete pe: Ticketstore.ro sau la casa de bilete din blvd. Octavian Goga Nr. 1.

aurelian temisan, oameni, marius teicu, tnb, teatrul national bucuresti