28 noiembrie 2023, Ziua Sfinxului din Bucegi

sfinxul din bucegi

Puţini oameni, cei aleşi, știu că există o singură zi in fiecare an, când, la apusul soarelui deasupra Sfinxului de pe platoul Bucegi, razele blânde înconjoară chipul straniu sculptat în piatră şi coborându-se spre baza anticei statui, formează o piramidă magică… Există o singură zi din an, o zi sfântă, când soarele îşi coboară razele blânde, în trepte, peste Sfinxul ce străjuieşte mândru Bucegii, într-o piramidă magică… În ziua de 28 noiembrie a fiecărui an, pe Platoul Bucegi se întâlnesc oameni aleşi, veniţi din toate colţurile lumii.

sfinxul din bucegi

Sfinxul are trei fețe. În fața sfinxului (la 500 m) se găsește Baba Mare, în stânga la 50 m Falusul sau Daca, la nord Vârful Omu cu Vârful Bucura (piramidal) considerat „Axis Mundi”. Un simbol al misterelor înaintașilor este Sfinxul din Bucegi. El există acolo dinainte chiar de Burebista. Toate fotografiile în care apare Sfinxul sunt luate din stânga sa, deoarece doar partea stângă a rămas oarecum intactă, cea dreaptă fiind practic prăbușită, începând cam de sub scobitura considerată a fi ochiul drept. Chipul Sfinxului (înainte de a fi distrusă fața pe latura dreaptă) semăna cu o ființă umanoidă amfibiană, cu ochii mari, circulari, gâtul rotund etc. Este un chip de ființă umanoidă amfibiană, cu ochii mari, circulari, pe cap configurându-se o creastă. Fața este încadrată de pomeți largi și rotunzi, iar gâtul este aproximativ rotund, cum ar fi astăzi la un om care s-ar îngrășa în zona de sub bărbie. Acest chip confirmă primele legende ale omenirii, care afirmă că din stele a venit cândva o ființă feminină, numită Oriana. Aceasta venea dintr-o lume care trăia mai mult sub apă și mai puțin pe uscat, avea șase degete la ambele mâini, cu membrane amfibiene. Mulți zeu veniți din stele trăiau în lumi subacvative, ființe venite de undeva din stele, cel mai probabil din Orion (Oriana). Se spune că ascunde mistere nebănuite și că ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre.

Faptul că, în fiecare an, la data de 28 noiembrie, la apus, razele soarelui construiesc o piramidă energetică în jurul lui a devenit de notorietate. „Povestea” este însă complexă. Unii afirmă că Sfinxul ar fi „polul energetic al planetei”, specialiștii precizează însă, că este „o formă ciudată, care a fost săpată în roca conglomerată, printr-o acțiune a vântului care poartă numele de eroziune”.

A consemnat pentru dumneavoastră prof. dr. Vicu Merlan, „Dacia Esoterică – Simboluri, Legende și Tradiții (volumul 2)”, cap. VIII Structurile Megalitice (menhiri, tumuli, piramide naturale, sfincși etc.) – VIII. 3.a. Sfinxul din Bucegi, Editura Daksha, București 2023.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu