In Articole

Albert Toma - Aviz „eroilor” actuali

Între 9 decembrie 1946 și 19 iulie 1947, la Palatul de Justiție de la Nurnberg unde se încheiase procesul internațional al marilor criminali de război naziști, s-a ținut primul din cele 12 procese organizate în acest oraș situat în zona americană: procesul medicilor.

Celebrul Josef Mengele, medicul de la Auschwitz, autorul unor experimente oribile pe oameni, a reușit să scape, ascunzându-se și apoi fugind în Argentina. „Medical Case”, procesul intentat de Statele Unite contra lui Karl Brandt și alții, a fost primul din seria de procese.

Au participat zeci de martori și s-au prezentat sute de documente. Medicul Leo Alexander a fost expertul medical al acuzării. A prezentat 32 de martori, iar apărarea 53, cu tot cu cei 23 inculpați, din care 20 erau medici. Au fost admise 1.471 de documente. Dezbaterile au fost înregistrate și stenografiate. Fiecare prezentare, în engleză și germană, a umplut peste 11.000 de pagini dactilografiate. Toți acuzații și-au susținut nevinovăția.

Inculpații au fost acuzați că au practicat, în închisorile celui de-al treilea Reich, pe civili sau pe militari, și fără consimțământul acestora, experiențe în cursul cărora au comis „crime, brutalități, cruzimi, torturi, atrocități și alte acte inumane”.

Dintre cei 23 de acuzați, 7 au fost condamnați la moarte și executați (printre care și medicul personal al lui Hitler și șeful Crucii Roșii germane), 9 au fost condamnați la închisoare, iar șapte au fost achitați.

Oare vom învăța vreodată ceva din istorie? În spitalele din România, de la începutul plandemoniei, sute de oameni internați cu forța au fost lăsați să se stingă agonizând în suferințe atroce, arși de sete. Deși implorau disperați să primească apă, nu au primit nici o picătură. Familiile nu puteau lua legătura cu ei. Ce justiție va pedepsi vreodată pe „eroii” care au avut puterea diavolească să tortureze în așa hal niște semeni de-ai lor?

Dar pentru oamenii condamnați să se prăpădească în suferințe inimaginabile, pentru că sistemul medical refuză să le acorde asistență, fiind setat aproape exclusiv pentru covid, pentru aceste „victime colaterale”, va răspunde vreodată cineva?

Un medic adevărat nu ar putea să devină părtaș la asemenea genocid și la asemenea crime împotriva umanității. Dar se pare că cei mai mulți dintre ei nu sunt medici decât pentru că au doar niște mizerabile diplome. Cu câteva excepții, pe care le poți număra pe degetele celor două mâini, majoritatea „medicilor” au preferat să tacă și să devină părtași la cumplitul genocid ce se desfășoară sub ochii noștri și pe care cei mai mulți dintre noi refuză să-l vadă.

De ce or fi cedat atât de ușor? Cine le-a amputat acestor medici conștiința, omenia și bunul simț? Doar pentru a se bucura de mizerabilele lor avantaje materiale și sociale, și-au vândut sufletele și au călcat în picioare jurământul de medic, preferând să se transforme din medici în criminali (pe care naivii încă îi mai numesc „eroi”)?

„Eroilor” în halate albe, să nu uitați, într-un fel sau altul, fiecare trebuie să dăm socoteală pentru faptele noastre. Nici voi nu sunteți deasupra legilor omenești, și mai cu seamă, nu puteți fi deasupra legilor divine. Roata istoriei se învârte fără oprire. Chiar dacă veți reuși să scăpați de justiția coruptă, nu veți scăpa de cea divină. Și cu atât mai puțin veți putea invoca in fața acestei justiții, argumentul perfect cretin că „ați respectat legea”. Nici o lege făcută de niște politruci nebuni nu vă poate obliga să deveniți criminali. Să nu uitați asta!

A scris acestea Albert Toma via justitiarul.ro.

Recent Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
valoarea presei, tudor urseal treilea razboi mondial
%d bloggers like this: