In Articole, Modelul de Tara

Alin Marina - La piață - Producătorul român mi-a dat întotdeauna mai mult

Am ales 4 mere și le-am pus pe cântar. Vânzătorul îmi zice 5.5 lei: „Domnișoară, nu vreți să mai pun unul până la 6 lei?”. „Nu, că nu le mănânc și îmi e rușine să le arunc”. Îi dau 6 lei și îi zic să păstreze restul. Omul bagă mâna în nuci și alune și-mi aruncă în pungă un pumn întreg. Teoretic pumnul ăla valorează mai mult ca merele.

Asta e o chestie pe care am observat-o în piață mereu. Măi, dar mereu! Vânzătorul din piață mi-a dat mereu mai mult. S-a scotocit în buzunare să-mi dea restul de 50 bani mereu și dacă nu a avut, a cerut la vecinu’ de stand. Am căpătat nuci, un porumb, o roșie, o floare, o legătură de leuștean, în plus de la piețari. Niciodată un magazin nu mi-a vândut produsul dacă nu aveam 50 de bani. Niciodată!

Să turui de 8 luni cum vrei tu să protejezi economia și să-i sărăcești pe cei mai amărâți, mi se pare o super-ipocrizie. Să vă fie rușine Orban, Guvernule, Președinte! Puteați să controlați mai des. Puteați să-i ajutați.

Croitoreasa, vânzătoarea de la CocoRico, rockerul care are roșii bune, gagica însărcinată de la brânză, mamaia care imi zice mereu să fiu sanatoasă și-mi mai pune doi ardei, producătorul care are solar și face experimente cu castravete amar și-mi aduce mentă și busuioc, dar și toți amărâții care atârnă pe la piețe pentru pomană, bătrânii pe care vânzătorii aștia îi știu pe nume, pensionarii dependenți financiar de piețe. Și țăranii, țăranii…. cum protejați voi economia și îi sărăciți pe cei mai amărâți, mă!?

SĂ VĂ FIE RUȘINE!

[text preluat]

Sursă: facebook.com

Recent Posts
Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
ioan rosca, anticomunism, pandemie, politicaiohannis, marx, stalin