Calin Georgescu – Viitoarea criza a apei si a hranei

modele, agricultura, calin georgescu, dezvoltare sustenabila, noua ordine mondiala, noul nationalism, distributismul, călin georgescu

Calin Georgescu - Viitoarea criza a apei si a hranei

Criza apei si a hranei din preajma anilor 2020 va fi mult mai serioasa si mai devastatoare decat criza economico-financiara de acum. Suntem pregatiti sa o intampinam? Aceasta este intrebarea. Aurul Romaniei nu este cel mineral, ingropat sub munte, ci stratul subtire de sol fertil, la care se adauga apa si conditiile geomorfologice exceptionale ale tarii noastre. Tara este un organism viu si trebuie tratata ca atare, adica integral, la fel cum viziunea integrala trebuie sa prezideze modul de a concepe masurile de preventie si de asigurare a sanatatii umane. Integral se gandesc si problemele tarii. Politico-muzical vorbind, e nevoie sa stii sa canti la orga, adica pe mai multe claviaturi simultan. Pentru ca o decizie gresita se poate rasfrange negativ in alte locuri. Preventia, anticiparea ne stau la indemana.

Exista, in subsolul Dobrogei, o resursa uriasa de apa care se varsa la cativa kilometri in mare. Ea poate sa fie afectata, si inca grav, daca in zona se permite fracturarea hidraulica, aceasta afacere extrem de nociva, adevarat atentat la adresa vietii. Este un exemplu tipic de actiune de-a dreptul criminala a unei corporatii.

Wall Street-ul este numai minciuna, un urias cu picioarele de lut lipsit de strategie si de viziune. Exemplul Californiei este graitor in acest sens: desi in ultimii ani in toata California persista o seceta devastatoare, politicul a permis demararea forarilor pentru gazele de sist.

Problema lumii nu este in nici un caz, cum fals se induce printr-o manipulare masiva, criza economica si financiara. Nu! Este ceea ce urmeaza dupa ea, adica o criza a hranei si a apei – si, daca stim asta, trebuie sa avem luciditatea de a privi in viitor, de a intelege ca avem o sansa pe care nu o are nimeni, si anume, pamantul acestei tari, solul. Putem sa excelam prin agricultura, chiar daca in momentul acesta, noi, o tara care poate hrani o Europa intreaga, importam peste 80% din produsele alimentare.

Sursa: Cumpana Romaniei, de Calin Georgescu, Editura Christiana, Bucuresti, 2016.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu