In Stiri

Caracterul antiromanesc al asa-ziselor legi de combatere a antisemitismului

1. Introducere

Pe data de 14 mai 2019 are loc, in Bucuresti, a doua editie a manifestarii memoriale dedicate martirilor din temnitele comuniste. Aceasta manifestare vine si ca urmare a Legii 127/2017, care a instituit ziua de 14 mai ca „zi nationala de cinstire a martirilor din temnitele comuniste”.

Anul trecut, ziua de 14 mai a coincis si cu implinirea unei cifre rotunde, 70 de ani, de la declansarea celui mai mare val de arestari politice din istoria Romaniei.

Se intampla in fatidicul an 1948, cand conducerea bolsevica a Romaniei, protejata de Armata Sovietica care ocupase efectiv tara, incepea cu duritate si cruzime prigoana impotriva libertatii si demnitatii poporului roman. Sunt cu sufletul impacat ca m-am numarat si eu printre participantii la prima editie a Comemorarii, din 14.05.2018 si intentionez sa particip si la aceasta cea de-a doua editie.

In acest context, de dureroasa aducere aminte, ca cetatean roman de nationalitate romana si ca nationalist crestin – ortodox consider ca trebuie sa ne atintim privirea asupra unui aspect ingrijorator, manifestat de la an la an mai pregnant: atacul concertat asupra Credintei, Istoriei si Culturii neamului romanesc, prin perfida si nedreapta acuzatie de antisemitism, care asa cum voi arata mai jos se cauta a fi indreptata impotriva intregului popor roman.

Tintele acestui curent profund anti-romanesc, de esenta totalitara, devin din ce in ce mai clar de deslusit. Pe scurt, acestea ar fi:

  • rescrierea istoriei Romaniei Moderne, prin care organizatii, evenimente si personalitati acceptate unanim de catre poporul roman ca avand o valoare deosebita din punct de vedere istoric si cultural sa devina efectiv persona-non grata;
  • instituirea de jure si de facto a unui regim opresiv, totalitar, prin care libertatea cuvantului si libertatea de asociere la o organizatie politica sau civica sa fie efectiv suprimate; evident, asa cum vom demonstra in continuare, este vorba de cuvantul si asocierea care nu vor fi conforme criteriilor profund arbitrare ale respectivului regim;
  • tolerarea si chiar incurajarea slujirii intereselor altor tari si a unor organisme straine in dauna interesului national (chiar daca acestea incalca flagrant Codul Penal si Constitutia Romaniei).

Cele enumerate mai sus pot fi regasite in continutul unor documente legislative, care la vremea respectiva au produs revolta in sanul societatii romanesti dar care, din pacate, beneficiind de o clasa politica aflata din punct de vedere moral in stadiul de metastaza, au fost votate astfel incat in prezent au statut de lege.

Este vorba despre urmatoarele acte:

  • Ordonanta de Urgenta nr. 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu continut fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor actiuni contra pacii si omenirii;
  • Legea 217/2015 pentru modificarea si completarea OUG nr. 31/2002;
  • Legea 300/2018 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea antisemitismului.

Intr-o tara care, ca toate celelalte state din Estul Europei, a trecut prin experienta crunta si indelungata a unui regim comunist, a propune si aproba o serie de legi care se refera exclusiv la ceea ce in termeni politic corecti s-ar numi extrema dreapta, pare de la inceput cel putin ciudat.

Analizand insa intreg contextul actual, in care Romania face parte dintr-o Uniune Europeana care promoveaza din ce in ce mai agresiv o politica anti-natiune si anti-crestina, condusa de o clasa politica obedienta, lacoma, corupta pana in maduva oaselor si profund anti-romaneasca, totul apare intr-o alta lumina. Lumina Adevarului, care arata ca planul de distrugere a neamului romanesc nu este defel doar o alta fila din teoria conspiratiei, ci este un plan real, malefic, pus la cale de persoane si entitati care urasc evident Romania si poporul roman. Si care nu numai ca urmaresc cu perseverenta indeplinirea scopului final, dar cauta sa inlocuiasca si istoria unui neam milenar cu o istorie falsificata, in care eroii existenti sunt transformati in demoni, iar facatorii de Rau le iau locul ca Ingeri de Lumina.

2. Destinatarii Legilor Anti-Romanesti

Comemorarea martirilor temnitelor comuniste, pe care conform legii (127/2017) ar trebui s-o traiasca ca atare toata tara ca „zi nationala de cinstire a martirilor din temnitele comuniste”, este un bun prilej de a scoate in evidenta si ipocrizia marsava in care se desfasoara lucrurile in prezent: Afirm fara urma de indoiala ca destinatarii legilor antiromanesti sunt in primul rand tocmai cei care, CONFORM LEGII, ar trebui comemorati, cinstiti si amintiti intru pomenire!

In ce piesa a absurdului absolut vor sa ne faca sa jucam „Papusarii” care se cred stapanii acestei lumi! Astfel, in expunerea de motive a Legii 127/2017 se arata ca ziua de 14 mai a fost aleasa in amintirea celui mai mare val de arestari politice din istoria Romaniei (noaptea 14-15 mai 1948). Circa zece mii de tineri, foarte multi dintre ei studenti, au fost arestati in acea noapte fatidica, in urma unui plan amanuntit al autoritatilor comuniste, umpland puscariile si lagarele de exterminare.

Luptatorii anticomunisti si urmasii acestora, impreuna cu mai multe organizatii ale societatii civile au luat initiativa acestei adunari comemorative, pentru prima data in anul 2018, mai ales ca se implinea o cifra rotunda, 70 de ani, de la acea data fatidica.

Imi aduc aminte cu tristete dar si cu un sentiment profund de dezgust de faptul ca anul trecut absolut toate institutiile publice au ignorat aceasta zi.

In afara manifestatiei organizatiilor civice nationaliste si a simpatizantilor lor de care am amintit, institutii ale statului roman, cu functionari si demnitari platiti din Bugetul de Stat, incepand cu Presedentia, Guvernul si Parlamentul Romaniei, continuand cu institutii precum Televiziunea Romana si Radioul si terminand cu primariile si consiliile locale, au tacut „malc” la unison, chiar daca prin lege erau practic obligati sa acorde respectul cuvenit acestei zile!

„Ingratitudinea manifestata de institutiile publice fata de amintirea acestor oameni este condamnabila, ea fiind o sursa a neputintei societatii romanesti de a iesi din marasmul de astazi”, au declarat anul trecut urmasii luptatorilor anticomunisti, grupati in cadrul societatii civile in asociatiile si fundatiile care au luat initiativa acelei manifestari.

Vreau sa completez declaratia de mai sus spunand inca si mai raspicat: nu este vorba numai de ingratitudine, ci si de lasitate si de tradare de neam si de tara! Nu mai vorbesc de incalcarea flagranta a legii, desi poate tocmai cu aceasta ar fi trebuit sa incep: autoritatile statului au dovedit, mai ales in ultimul timp, ca sunt primele gata sa calce efectiv in picioare legile si Constitutia tarii daca interese interne si externe le-o cer.

Astfel, dandu-si cu „stangu’-n dreptu’”, autoritatile statului, in frunte cu presedintele Iohannis, arata ca josnicia lor a atins treptele cele mai de jos, adica sunt in stare sa promulge, la un an distanta doar, doua legi care se bat cap in cap (este vorba deci de Legea 127/2017 amintita, si de Legea 157/2018).

Repet, consider ca nu e vorba doar de ingratitudine, e vorba de frica de a nu supara institutiile anti-romanesti gen „Institutul Elie Wiesel”, care, platit din bani publici, a devenit „stat in stat” amenintand in stanga si-n dreapta cu antisemitismul si pedeapsa pentru aceasta, inclusiv autoritatile statului roman, de a carui generozitate profita insa din plin!

Da, afirm raspicat: printre principalii destinatari ai acestor legi asa-zis de combatere a antisemitismului, de fapt legi anti-romanesti in toata regula, sunt tocmai luptatorii Rezistentei Anticomuniste din Romania anilor ’40 – ’60. Si nu e vorba numai de faptul ca o autoritate nationala ca Academia Romana, prin vocea si scrisul Directorului Institutului pentru Studiul Totalitarismului din cadrul Academiei, prof. Dr. Univ. Radu Ciuceanu, declara oficial aportul Miscarii Legionare la lupta de rezistenta a poporului roman impotriva totalitarismului bolsevic („componenta majora a miscarii nationale de rezistenta anticomuniste din Romania a fost legionara, realitate ilustrata de procentul major al detinutilor politici din perioada 1945-1964, apreciat la 75%”), adica tocmai acei legionari impotriva carora se inversuneaza legile 217/2015 (mai ales) si 300/2018.

Este vorba si de faptul ca, la acea vreme, conducerea comunista a Romaniei era alcatuita preponderent din activisti de origine evreiasca. Or, pentru a demitiza lupta eroica a celor care, majoritatea legionari (aceasta a fost realitatea, dovedita statistic!), s-au opus nu numai comunismului ca doctrina dar si ocupantului strain, sovietic si iudeu (sau iudeizat – n. r.), transformand lupta ideologica intr-una nationala si crestina, legile anti-romanesti amintite si cu precadere L 217/2015 vor sa statueze faptul ca verdictele date in 1948 si dupa sunt perfect legale si astazi si trebuie tinut cont de ele! Adica EROII NATIONALI pe care ii comemoram astazi nu ar fi de fapt decat „banditii” din peliculele mincinoase ale unor regizori ca Sergiu Nicolaescu (vezi „Actiunea Autobuzul” – 1978), iar satrapii Ana Pauker (nascuta Hana Rabinsohn) si Alexandru Nicolschi (nascut Boris Grunberg) si trupele de Securitate din subordinea lor ar fi „cei de partea buna a istoriei”.

De la legea 217/2015, „dedicata” Miscarii Legionare din perioada interbelica si de dupa cel de-al doilea razboi mondial, legea 300/2018 vine sa extinda sanctiunile la toate categoriile de persoane care ar indrazni numai sa carteasca cat de putin impotriva iudeilor sau Iudaismului (de exemplu, cineva care ar declara in public sau in particular: „Eu consider genocid faptul ca armata israeliana ucide copii palestinieni nevinovati in Fasia Gaza” este taxat imediat ca fiind antisemit).

Legionarii si simpatizantii lor din prezent nu erau de-ajuns, trebuia o lege care sa poata incrimina penal orice roman care ar indrazni sa-si exprime opinia cu privire la unele evenimente prezente sau din trecut. Iar fapt absurd (aceste legi se intrec de fapt in aberatii), Biserica Ortodoxa Romana, cu tot ce inseamna ea, de la Patriarh la mirean, trebuie sa aiba in vedere faptul ca anumite imagini si texte, incepand chiar cu Sfanta Scriptura, au caracter antisemit si in consecinta trebuie eliminate!

Din pacate, conducerea B.O.R. nu intelege ca nu exista compromis bun, ca fiecare cedare, oricat de neinsemnata pare, atrage dupa sine altele din ce in ce mai mari, ca tupeul si nesimtirea Raului creste exponential cu fiecare pas inapoi.

Eu cred ca si atitudinea din ce in ce mai permisiva a Bisericii Ortodoxe Romane in ceea ce priveste chiar Cartile Sfinte au condus la cresterea tupeului Comunitatii Evreiesti din Romania, pana la elaborarea proiectelor legilor 217/2015 si 157/2018. Iau ca exemplu Denia Prohodul Domnului, care se savarseste in fiecare an in Vinerea Mare inainte de Pasti:

Strofa 42 din Starea a 2-a, varianta necenzurata, deci cea originala, compusa de Sfantul Ioan Damaschin sub inspiratia Duhului Sfant (cea intr-adevar Mantuitoare, am putea spune in calitate de marturisitori ai Credintei):

„O, neam jidovesc

Indaratnic, ce-ai primit arvuna ! Cunoscut-ai ridicarea Bisericii;

Pentru ce dar pe Hristos L-ai osandit?”

Denia Prohodului, savarsita la patriarhie anul acesta, a sunat astfel la strofa 42 Starea a 2-a:

„Ca un pelican

Te-ai ranit in coasta Ta, Cuvinte;

Si-ai dat viata l-ai Tai fii, care au murit, Raspandind asupra lor izvoare vii.”

Mare diferenta, nu? Aceasta ar fi de fapt strofa 44 din Starea 2 varianta originala.

Consider ca trebuie sa spunem raspicat: Istoria n-am scris-o noi, Iisus Hristos, Dumnezeul Neamului Roman, a fost tradat si rastignit de conducatorii de atunci ai neamului Iudeu, acesta-i Adevarul si marturisirea lui nu trebuie sa constituie o infractiune pentru care sa se instituie legal vreo pedeapsa. Ba din contra, as putea spune in calitate de marturisitori crestin – ortodocsi.

In concluzie la cele de mai sus, la intrebarea cine sunt „destinatarii legilor anti-romanesti”, pot afirma fara tagada: TOT POPORUL ROMAN! Pe baza acestor legi aberante, orice roman care doar si-ar exprima indoiala in legatura cu vinovatia proprie si colectiva pentru pretinsul si nedoveditul „holocaust romanesc”, sau care doar ar utiliza in public termenul de „iudeo-bolsevism” ar putea fi arestat pe loc si azvarlit in inchisoare pentru ani mai multi decat un violator sau pedofil dovedit!

Da, acesta-i Adevarul, legile in cauza, elaborate, adoptate si promulgate in ROMANIA, sunt tot ce poate fi mai perfid, mai josnic si nu mai putin periculos la adresa poporului roman, care prin drept divin si prin jertfa si munca stramosilor stapaneste de drept aceste pamanturi.

3. Apel catre Conducatorii Romaniei de azi

Ca toti compatriotii care isi exprima dezacordul cu privire la aceste legi anti-romanesti nu sunt sovin, nefiind impotriva nimanui, sunt doar pro-roman.

Constitutia Romaniei, legea fundamentala a tarii, imi da dreptul, in calitate de cetatean roman, de a-mi iubi tara si de a lupta pentru ea. Conform articolului nr. 54, alin. (1) din Constitutia Romaniei, fidelitatea fata de tara este sacra, iar conform articolului nr. 55, alin. (1) din Constitutia Romaniei, am dreptul si obligatia de a a-mi apara tara. Prin apararea tarii eu inteleg atat teritoriul inalienabil al sau, dar si familia mea, neamul din care fac parte, impreuna cu traditiile, credinta, istoria si obiceiurile lui.

In preziua datei de 14 Mai 2019, la 71 de ani de la marile arestari politice care au condus la secerarea in temintele comuniste ale unei intregi elite patriotice romanesti, in calitate de cetatean roman de nationalitate romana, traitor si muncitor in Romania si fara doar si poate participant la aceasta Comemorare, cer conducerii actuale a Romaniei – Presedentie, Guvern, Parlament, urmatoarele:

Respectarea memoriei celor comemorati, ucisi si torturati pentru libertate si demnitate, insemnand si respectarea legii 127/2017, care, in articolele 2 si 3, precizeaza modul de marcare a sarbatoririi acestei zile de catre institutiile statului si de catre principalele societati nationale din mass-media; initierea imediata a demersurilor in vederea abrogarii acestor legi profund dusmanoase la adresa Romaniei si neamului romanesc (si ca un profund atentat chiar la siguranta nationala a tarii si a poporului – n. r.), respectiv OUG 31/2002, L 217/2015, L 157/2018.

Doamne-ajuta!

Ing. Alexandru BALCU

Recent Posts

Leave a Comment

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
romania, anti-romania, pseudo-romaniastatul servil, comunism
%d bloggers like this: