Carmen Tănase – Scrisoare deschisă adresată tuturor spectatorilor

carmen tanase

Carmen Tănase - Scrisoare deschisă adresată tuturor spectatorilor

Scrisoare deschisă adresată domnului președinte al României Klaus Iohannis,
domnului prim-ministru Ludovic Orban,
domnilor senatori și deputați,
domnilor miniștri, vouă tuturor spectatorilor

Salut, dragă spectatorule, sunt Carmen Tănase

Mă adresez ție, dragă spectatorule, pentru că numai cine n-a plâns sau n-a râs niciodată într-o sală de spectacol, își poate imagina că actul cultural este doar doar un lux de care lumea se poate lipsi. El există de mii de ani și este esențial în evoluția civilizației umane.

Mă adresez ție, dragă spectatorule, pentru că fără tine spectacolul nu există.

Mă adresez ție, dragă spectatorule, pentru că trecem împreună printr-o perioadă tulbure, în care societatea riscă să rămână fără cultură, iar o societate fără cultură riscă să se prăbușească.

Mă adresez ție, dragă spectatorule, pentru că cei care conduc îți permit accesul în mall-uri, în biserică, la casino, în mijloacele de transport în comun, în piețe și în multe alte locuri aglomerate, dar nu și în sala de spectacol. Cei care conduc interzic artiștilor drepul la muncă, iar nouă tuturor dreptul la cultură.

Mă adresez ție, dragă spectatorule, să ne unim vocile și să cerem celor care ne conduc să explice aceste decizii dramatice și, mai ales, să redeschidă cât mai curând sălile de spectacol.

Hadeți să nu mai fim spectatori la propria noastră viață; noi suntem actorii principali și cerem respect, demnitate, dreptul de a munci și drepul la educație și cultură.
Avem nevoie de spectacol, avem DREPTUL la cultură!

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
3 replies
 1. Sorin
  Sorin says:

  “Cine doarme-n democrație( acolo unde asta mai exista), se trezeste-n dictatura”

 2. adiere de vânt
  adiere de vânt says:

  Ce sa înțelegem din aceasta scrisoare ? Trăiește-ți cea mai bună viață acum, pentru că viitorul nu arată atât de grozav ? Romania uneori este prea săraca pentru a face pasul înainte și prea izolata de restul lumii.

 3. Anonymous
  Anonymous says:

  Daca ar intelege toata lumea cita nevoie este de SPECTACOL, dar nu cel pe care il fac conducatorii, ci cel de suflet.
  Eu sunt pensionara, adevarat inca lucrez ca altfel nu as reusi sa platest toate birurile actuale, dar impreuna cu alte babute cel putin de 3 ori/ luna mergem la minunatele spectacole de care avem parte in Constanta atit la Casa de cultura cit si la Centrul Multifunctional Jean Constantin. In numele nostru va multumim ca ne hraniti sufletul.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu