In Articole

Carmen Tănase - Scrisoare deschisă adresată tuturor spectatorilor

Scrisoare deschisă adresată domnului președinte al României Klaus Iohannis,
domnului prim-ministru Ludovic Orban,
domnilor senatori și deputați,
domnilor miniștri, vouă tuturor spectatorilor

Salut, dragă spectatorule, sunt Carmen Tănase

Mă adresez ție, dragă spectatorule, pentru că numai cine n-a plâns sau n-a râs niciodată într-o sală de spectacol, își poate imagina că actul cultural este doar doar un lux de care lumea se poate lipsi. El există de mii de ani și este esențial în evoluția civilizației umane.

Mă adresez ție, dragă spectatorule, pentru că fără tine spectacolul nu există.

Mă adresez ție, dragă spectatorule, pentru că trecem împreună printr-o perioadă tulbure, în care societatea riscă să rămână fără cultură, iar o societate fără cultură riscă să se prăbușească.

Mă adresez ție, dragă spectatorule, pentru că cei care conduc îți permit accesul în mall-uri, în biserică, la casino, în mijloacele de transport în comun, în piețe și în multe alte locuri aglomerate, dar nu și în sala de spectacol. Cei care conduc interzic artiștilor drepul la muncă, iar nouă tuturor dreptul la cultură.

Mă adresez ție, dragă spectatorule, să ne unim vocile și să cerem celor care ne conduc să explice aceste decizii dramatice și, mai ales, să redeschidă cât mai curând sălile de spectacol.

Hadeți să nu mai fim spectatori la propria noastră viață; noi suntem actorii principali și cerem respect, demnitate, dreptul de a munci și drepul la educație și cultură.
Avem nevoie de spectacol, avem DREPTUL la cultură!

Recent Posts
Comments
  • Sorin
    Reply

    “Cine doarme-n democrație( acolo unde asta mai exista), se trezeste-n dictatura”

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
constantin noica, filozofie crestina, crestinism, religia crestina, invatatura crestina, cautarea fericiriiioan kalinderu, busteni
%d bloggers like this: