Catalin Berenghi – De ce candidez la Primaria Capitalei?

Catalin Berenghi - De ce candidez la Primaria Capitalei?

Am doua lucruri importante de comunicat. Primul este legat de moartea mai mult decat dubioasa a unuia dintre cei mai activi luptatori pentru ideea de romanism. E vorba de tanarul Rares Demian din Orastioara, cel care avea Asociatia „Valea Dacilor” si organiza festivalul de reconstituire istorica „Fratia Lupilor”. Dupa investigatiile pe care le-am facut si dupa informatiile la care am avut acces, am tras concluzia, pe care v-o impartasesc si dumneavoastra, ca NU A FOST SINUCIDERE! A FOST EXECUTIE.

Cunosc motivele, pentru ca eu insumi sunt tinta unor hartuiri de acest fel: e vorba de razboiul psihologic declansat impotriva tuturor celor care sustin romanismul intr-un mod in care faptele si mesajul lor au impact la publicul larg. Spectacolele de reconstituire istorica ale lui Rares Demian transmiteau mesaje extrem de puternice, care penetrau rapid la toate categoriile de spectatori, in primul rand la copii si tineri. Or, asta venea in contradictie cu ceea ce se invata in scoli despre istoria si radacinile noastre, unde curicula scolara pare (si chiar este) gandita pentru a ne face sa uitam cine suntem cu adevarat si de unde venim.

Spectacolele istorice ale lui Rares Demian erau mai eficiente decat toate cursurile universitare de istorie la un loc, pentru ca erau mai mult decat didactice, erau si emotionale. Nu mi-e greu sa fac o analogie intre executia cu mesaj a lui Rares Demian si ceea ce mi se intampla mie de cand am blocat constructia mega-moscheii si am determinat reinscriptionarea Arcului de Triumf cu numele orasului Budapesta, care fusese astupat. Mesajul din spatele asasinarii lui Rares Demian este urmatorul: aveti voie sa sustineti romanismul si traditia la voi acasa, in bucatarie sau in baie, dar nu in spatiul public. Altfel, oricand vi se poate intampla sa va calce trenul in lift sau sa va spanzurati cu tricolorul de grinda, de Ziua Romaniei.

Al doilea lucru pe care doresc sa-l comunic este faptul ca voi candida la Primaria Capitalei, pentru postul de primar general. Daca pana acum mai aveam unele indoieli, acum, dupa CRIMA comisa impotriva lui Rares Demian, nu mai am niciuna. Trebuie! Macar Bucurestiul sa aiba o sansa de revenire la normalitate. Dar nu normalitatea de care vorbeste presedintele tarii, pentru care aceasta inseamna mentinerea Romaniei in statutul de colonie impartita intre Est si Vest, ci normalitatea in care avem voie sa respectam macar Constitutia tarii. Pentru ca chiar aceasta Constitutie, facuta special in favoarea hotilor de tara, este incalcata cu un tupeu de te doare mintea…

Bucurestiul poate deveni un adevarat „focar” de rezistenta impotriva sistemului corupt. Dar nu dupa modelul „rezistentilor” care protesteaza in Piata Victoriei, ci dupa modelul Rezistentei impotriva comunismului. Care, iata, a rezistat si el, in forma hidoasa care ne desfiinteaza ca natiune si ca popor. Caci cei care conduc (distrug) astazi Romania, incepand cu Bucurestiul, nu sunt constituiti in partide, ci in GASTI, care s-au perindat pe rand la putere. E un cerc vicios din care SE POATE IESI daca exista vointa populara (caci de vointa politica nici nu poate fi vorba).

Stiu ce ma asteapta, pentru ca am simtit-o deja, pe propria piele. Dar mai mult decat eliminarea fizica nu are ce sa mi se intample. Caci, vorba lui Cosbuc, „din zei de-am fi scoboratori / c-o moarte toti suntem datori”

Multi se intreaba – si ma intreaba – ce competente am eu sa conduc un oras. Credeti ca presedintele Iohannis are competente sa conduca o tara? Nici una. Conduc altii in locul lui, el doar executa. In ceea ce ma priveste, nu vor conduce altii in locul meu, dar voi conduce impreuna cu altii. Cu o echipa de profesionisti patrioti. Credeti ca nu mai exista? Va asigur ca da. Si sunt multi, nici n-o sa va vina sa credeti cati romani competenti au fost pusi pe linia moarta. De unde stiu? Nu din presa, bineinteles. I-am cunoscut personal. Sunt gata sa-si dedice toata energia pentru resuscitarea acestei tari secatuite. Putem incepe cu Bucurestiul…

A fost asasinat un DAC? O armata ii va lua locul si va continua lupta: Partidul DAC. Voi candida la Primarie din partea Partidului DAC.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu