Cristian Niculescu – Mergeți cu bine, tovarășe Mihail Sergheevici, pe drumul pe care l-ați pavat cu bune intenții!

gorbaciov, mihail sergheevici gorbaciov

Cristian Niculescu - Mergeți cu bine, tovarășe Mihail Sergheevici, pe drumul pe care l-ați pavat cu bune intenții!

Pe atunci eram parte a tineretului în adidași sau generația în blugi a regimului comunist. (Oricât nu ne place, Păunescu a inventat termenul). Iubeam rockul și îmi iubeam pletele prinse cu agrafe la serviciu – parte a mirajului occidental și semnul clar al rebeliunii față de regim. Îl uram pe Ceaușescu, țăranul incult pe care-l consideram sursa tuturor relelor și lipsei noastre de libertate. Aveam rude fugite în străinătate, de la care primeam pachete cu miraj occidental: cosmetice vest-germane, ciocolată elvețiană, gumă de mestecat americană, cafea braziliană prelucrată și ambalată occidental, ba chiar și un video (Telefunken) care se vindea, pe piața neagră, la prețul unei Dacii 1300 din vremea aia. La video ăla vedeam filme piratate, în care Rambo și americanii, în general, îi băteau pe ruși de se kkau pe ei. La radio ascultam propaganda de la Europa Liberă și Vocea Americii ca să-mi întăresc convingerile antiregim și admirația față de mărețul Occident, tărâmul libertății și fericirii absolute – așa credeam.

Așa că apariția lui Gorby, noul lider al URSS, mi s-a părut o lumină. Noi, ăștia, generația în blugi a regimului comunist, întrevăzusem salvarea și toți eram pe buze, ca un freamăt, cu perestroika și glasnost. Adică restructurarea statului sovietic, tătucul blocului comunist, și transparență în politicile statului și partidului sovietelor. Cine nu știe, să se documenteze, nu stau să detaliez:

Valul provocat de Mihail Sergheevici, cu perestroika și glasnost, a generat revoluțiile din statele comuniste, soldate cu prăbușirea acestor regimuri, ajutată din umbră și de eternul KGB, pe mână cu CIA și serviciile germane, franceze sau maghiare, după caz. Acum știm că securiștii estici și-au dat mâna cu securiștii vestici ca să răstoarne colosul sovietic (cu complicitatea lui Gorby), respectiv „să elibereze” țările ulterior devenite piețe de desfacere și surse de materii prime sau achiziții economice ieftine pentru Vestul întrupat ca UE. Dar atunci nu știam asta, vedeam în fața ochilor doar prosperitatea capitalistă, printr-un efect de Fata Morgana.

Azi, când am suficiente perechi de blugi ieftini, rock la discreție și ciocolată cu rețetă inferioară, pentru est-europeni, am înțeles că prosperitatea visată e doar o formă poleită de neocolonialism. O formă de extorcare sau exploatare care acum a dat de fundul sacului oamenilor ce produc bogăția, fiindcă elitele și-au descoperit jucăria AI și controlul perfect. Ce folos să ai atâția sclaveți care pot deveni imprevizibili și revoltați și să fie nevoie să tot schimbi strategia și să le învelești mereu regimurile totalitare într-o poleială democratică? Devine obositor și de aceea elitele au făurit dictatura digitală, tehnocrația pe care le nouveau mouton o s-o behăie fericită. Soma din Brave New World a lui Huxley… sau pe acolo.

Ei bine, defunctul tovarăș Mihail Sergheevici Gorbaciov este pionierul celor ce ni se întâmplă azi, în calitate de co-părtaș la căderea metaforicei cortine de fier. Drumul spre iad e pavat cu bune intenții, iar Gorby a știut, a tăcut și a făcut asta tot timpul.

Pare că spre finalul vieții, Gorby a realizat ceea ce a comis, denunţând „triumfalismul” americanilor și NATO.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-25762870-ultimul-interviu-lui-mihail-gorbaciov-americanilor-urcat-cap.htm

Deși poate că a fost doar un reflex de critică tovărășească, globalistă. Am îndoieli dacă nu cumva și-a jucat rolul de polițist bun până la capăt, care, vezi Doamne, n-a realizat consecințele destrămării lumii bipolare.

Mergeți cu bine, tovarășe Mihail Sergheevici, pe drumul pe care l-ați pavat (cu bune intenții)! La capăt vă așteaptă o primire călduroasă de la comitetul de draci coordonat de tovarășul Ceaușescu… asta în cazul în care și el a primit repartiție în iad, multă lume a început să-l vadă în purgatoriu…

A consemnat pentru dumneavoastră Cristian Niculescu.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu