In Articole

Dan Chitic - Despre idei și despre oameni

Despre Legea Suveranității

Acum vreo 5 ani, atunci când am început să discut mai mult despre politic și să mă implic în politică, m-am definit ca fiind conservator. Mi s-a spus că nimeni nu va înțelege conceptul… că oamenii vor crede că mă apuc de conserve sau că voi fi asimilat cu fostul partid al lui Voiculescu.

Nu a fost așa: azi, vreo 40% din clasa politică se revendica a fi „conservatoare” și, mult mai important, din ce în ce mai mulți tineri se declară a fi conservatori.

Mai mult, la începutul anului 2021, de prin 9 sau 10 ianuarie, am început să vorbesc despre suveranitate și suveranism. Și tot atunci am lansat ideea unei Inițiative Legislative Populare întemeiată pe art. 74 din Constituție.

De atunci, un cuvânt rostit de doar câteva ori în ultimii 30 de ani, și atunci doar la cursurile de drept Constituțional – SUVERANITATE, a devenit un leit-motiv în politica carpato-danubiano-pontică! De la dreapta la stânga, de la mic la mare, o pleiadă de politicieni, și chiar și de mai multe partide, s-au declarat a fi „suveraniști”.

Tot de atunci, ce nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 30 de ani, după ce Legea Suveranității a fost făcută publică, în doar ultimele 3 luni au mai apărut vreo 2 – 3 inițiative legislative populare și alte 2 sau 3 sunt in pregătire.

Doamne ajută!

Vă mulțumesc!

Toate cele de mai sus sunt dovada că nu m-am înșelat, că am făcut ce trebuia! Și asta indiferent de faptul că nimeni nu îmi acordă vreun „drept de autor”, că nimeni nu îmi pomenește numele legat de cele de mai sus.

Nici nu trebuie!

Important e că lucrurile s-au făcut, că au fost deschise noi căi și noi direcții, noi „trenduri”.

Nu, nu ideile aparțin oamenilor, ci oamenii aparțin ideilor.

Sunt fericit că ideile care m-au stăpânit și m-au forțat să le expun, au început să stăpânească din ce in ce mai mulți oameni!

Noi, oamenii, suntem trecători și singura importanță pe care o avem în aceasta lume este aceea de a fi purtători de idei. De aceste idei și de ce și cum am făcut cu ele răspundem direct în fața Domnului.

Dincolo de ego și de păcatul mândriei zămislit direct de acesta, ideile sunt singurele care rămân în urma noastră.

De aceea vă rog să nu vă uitați nici la nume și nici la etichetele pe care și le expun public aceste nume.

Vă rog să vă uitați doar la idei. Să le analizați. Și, dacă așa veți considera, să vi le apropriați… de fapt, să vă lăsați stăpâniți de ele.

De aceea, chiar dacă îl apreciați sau îl urâți pe Chitic, vă spun clar: Chitic nu contează. Contează doar ideile pe care Chitic le-a adus în atenția voastră: Chitic e doar slujitorul ideilor pe care le-a expus.

Contează faptul că Legea Suveranității, primul proiect de lege cu adevărat conservator și suveranist, rezultatul ideilor și a muncii multor oameni, poate deveni realitate.

De aceea va îndemn să susțineți și să semnați Legea Suveranității.

Susțineți și semnați Legea Suveranității!

Căutați un voluntar la https://vremsuveranitate.ro/voluntari/

Deveniți voluntar la https://vremsuveranitate.ro/inscriere/

A consemnat pentru dumneavoastră avocat Dan Chitic.

Recent Posts
Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
florin constantiniuaurel dumitrascu, aurel dumitrașcu