Dan Puric – „M-am întors” – Spectacol extraordinar la Teatrul Național din București pe 27 martie 2022

dan puric

Dan Puric - „M-am întors” - Spectacol extraordinar la Teatrul Național din București pe 27 martie 2022

„M-am întors!” – ne spune maestrul Dan Puric, care a susținut duminică, 27 martie, un spectacol extraordinar cu sala plină la Teatrul Național din București, în care ne-a vorbit despre umor, despre esența poporului român, despre sufletul românesc și despre viață.

Poporul român, un popor grâu, care supraviețuiește în amforă sute de ani și poate încolții oricând, a ieșit dintotdeauna din năpastele care s-au așternut peste lume de-a lungul veacurilor și prin umor care este o calitate sufletească izvorâtă din fibra conștiinței românești.

Maestrul Dan Puric s-a întors la TNB și ne-a încântat vorbindu-ne despre umor și despre tradiția teatrului românesc, o comoară pe care încă o mai putem asculta și astăzi, în pofida tuturor vicisitudinilor. Cum spunea Gheorghe Cozorici odinioară: „Ce ușor este să faci comedie! Trebuie doar să te împiedici”, atunci când îl studia spectacolele de comedie ale lui Birlic, atunci când se împiedica pe o banană și cădea, sau orice făcea în piese stârnind aplauze și râsete de fiecare dată. I-a fost greu actorului de drama să joace comedie tocmai pentru că altfel îl percepea publicul și reacționau diferit față de cum reacționau la Birlic, era Gheorghe Cozorici.

„Teatrul e ca viața, trăiește și moare ca viața.” Spunea Luigi Pirandello, marele dramaturg italian. Iar Dan Puric ne-a povestit diverse etape din viața sa, cum a intrat la UNATC, profesorii pe care i-a avut, evoluția sa în teatru și în viață.

Vizionare plăcută!

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu