In Prezentări

Dan Puric - „M-am întors” - Spectacol extraordinar la Teatrul Național din București pe 27 martie 2022

„M-am întors!” – ne spune maestrul Dan Puric, care a susținut duminică, 27 martie, un spectacol extraordinar cu sala plină la Teatrul Național din București, în care ne-a vorbit despre umor, despre esența poporului român, despre sufletul românesc și despre viață.

Poporul român, un popor grâu, care supraviețuiește în amforă sute de ani și poate încolții oricând, a ieșit dintotdeauna din năpastele care s-au așternut peste lume de-a lungul veacurilor și prin umor care este o calitate sufletească izvorâtă din fibra conștiinței românești.

Maestrul Dan Puric s-a întors la TNB și ne-a încântat vorbindu-ne despre umor și despre tradiția teatrului românesc, o comoară pe care încă o mai putem asculta și astăzi, în pofida tuturor vicisitudinilor. Cum spunea Gheorghe Cozorici odinioară: „Ce ușor este să faci comedie! Trebuie doar să te împiedici”, atunci când îl studia spectacolele de comedie ale lui Birlic, atunci când se împiedica pe o banană și cădea, sau orice făcea în piese stârnind aplauze și râsete de fiecare dată. I-a fost greu actorului de drama să joace comedie tocmai pentru că altfel îl percepea publicul și reacționau diferit față de cum reacționau la Birlic, era Gheorghe Cozorici.

„Teatrul e ca viața, trăiește și moare ca viața.” Spunea Luigi Pirandello, marele dramaturg italian. Iar Dan Puric ne-a povestit diverse etape din viața sa, cum a intrat la UNATC, profesorii pe care i-a avut, evoluția sa în teatru și în viață.

Vizionare plăcută!

Recent Posts
Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
mnar, theodor palladyrevista romania culturala, dan puric, putinist, rrc podcast, revista romania culturala podcast, cultura romana