In Articole, Modelul de Tara

Daniel Roxin - Despre Tradarea sau Protejarea INTERESULUI NATIONAL in vreme de Pandemie cu Coronavirus

Este evident ca astazi culegem roadele tradarii interesului national din ultimii 30 de ani, perioada in care politicienii romani au avut grija sa puna umarul la instrainarea unei mari parti din resursele nationale, la distrugerea industriei autohtone, la privatizarea unor bunuri economice de interes strategic care, prin natura lor, erau profitabile sau puteau sa devina profitabile cu un pic de buna intentie.

Intr-o lume tot mai globalizata, unde interesul marilor corporatii a primat in fata interesului national, am ajuns in situatia in care, pe vreme de criza cum este acum, nu dispunem de prea multe resurse interne pentru a-i face fata si ne este foarte greu sa obtinem un minim necesar si de peste hotare.

Si atunci, te intrebi: Oare ce s-ar intampla daca granitele Romaniei ar fi inchise total pentru un an, perioada in care nimeni si nimic nu ar mai iesi sau nu ar mai intra in tara? Nu vreau sa ma gandesc la dezastrul de care am avea parte, in conditiile in care politicienii romani au avut grija sa ne faca dependenti de alte tari pe aproape orice directie!…

Tocmai de aceea, Pandemia cu Coronavirus si criza globala ne obliga sa facem scenarii si pentru cele mai negre perspective si sa gasim, DIN TIMP, solutii la acestea pentru ca situatia de acum ne arata ca stam foarte prost si ca intr-o situatie si mai grava decat aceasta, vom intra in colaps! Cu atat mai mult cu cat realitatea ne arata ca toate tarile, in situatii de forta majora, isi trag spuza pe turta lor fara rezerve si isi fura unele altora produsele necesare supravietuirii.

Prin urmare, ce ar trebui sa faca de acum inainte statul roman, pentru a apara interesele Romaniei si ale poporului roman, lucruri pe care, daca nu le face, se cheama ca ne tradeaza?

Pai, e simplu: tot ce tine de supravietuire trebuie produs OBLIGATORIU in interiorul Romaniei – alimente, medicamente si echipamente medicale, energie, materiale de constructii s.a.m.d. Absolut tot ce inseamna resurse vitale si industrii strategice trebuie sa poata fi produse si sa functioneze in interiorul tarii. Este o conditie a supravietuirii ca natiune!

Mai mult decat atat, statul roman mai trebuie sa faca ceva ce NU A FACUT aproape DELOC in ultimii 30 de ani: sa investeasca in creativitatea tehnica romaneasca, pentru ca zeci sau chiar sute de inventii romanesti de interes global, cu un potential de sute de miliarde de euro, stau in sertarele inventatorilor nevalorificate sau ajung in proprietatea strainilor pentru cateva milioane de dolari, si asta pentru ca statul roman incompetent si fara viziune nu a facut si nu face aproape nimic pentru valorificarea mintilor geniale ale multor romani, in interesul national!

Iar ca lucrurile sa fie clare, va invit mai jos sa vizionati doua emisiuni pe care le-am facut pe tema marilor inventii romanesti, inventii care asteapta implicarea statului roman!

Daniel Roxin

Recommended Posts
Comments
  • anca
    Reply

    Cine e statul român?! orban, iohanis sau… poate arafat?!

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
certitudinea, calendar certitudinea aprilie 20204 aprilie 1944, bombardament asupra bucurestiului
%d bloggers like this: