In Articole, Modelul de Tara

Daniel Roxin - O inventie Romaneasca poate salva Planeta!

In luna ianuarie 2020, inginerul Iuliean Hornet a brevetat o inventie exceptionala, de interes mondial: O instalatie unica de piroliza care este capabila sa ecologizeze intreaga planeta, oferind energie si produse reutilizabile in valoare de mii de miliarde de dolari, la scara globala. (La sfarsitul articolului puteti urmari o emisiune de 25 de minute realizata cu inventatorul Iuliean Hornet.)

Imaginati-va ca, folosind aceasta instalatie, orice tip de deseuri organice, adica: deseuri menajere, namol de la statiile de epurare, gunoi de grajd, buruieni, paie, chiar si plasticuri si cauciucuri, pot fi DESCOMPUSE cu POLUARE ZERO in GAZ (care se poate folosi la turbinele de gaz), ULEI DE PIROLIZA (util in industria chimica, de transporturi si cea farmaceutica) si CARBUNE ECOLOGIC (cel mai bun fertilizator al solului, un produs capabil sa ecologizeze solul si sa previna desertificarea lui).

Ca sa intelegeti si mai bine ce poate sa faca aceasta instalatie de piroliza brevetata de inginerul Iuliean Hornet, manager al companiei ECO-HORNET, si care este eficienta sa economica, dincolo de procesul de ecologizare, sa luam un exemplu concret: O TONA DE DESEURI MENAJERE introdus in piroliza.

Procesul de descompunere a unei tone de gunoi menajer se face prin energia produsa chiar de gunoiul menajer. Astfel, dupa trecerea prin instalatia de piroliza, rezulta:

– 300 de litri de ulei de piroliza;

– 400 de kg de carbune ecologic;

– 25-30% gaz.

Asta inseamna ca se pierd 100 de kg dintr-o mie, prin ardere CU POLUARE ZERO, si rezulta 700 de kg de produse reutilizabile + 25-30% din gunoi transformat in gaz.

Valoarea produselor rezultate este de aproximativ 300 de euro. Asadar, se ia o tona de gunoi menajer (In mod obisnuit detinatorul gunoiului plateste, pentru a scapa de el, intre 40 si 70 de euro/tona), care nu costa nimic sau pentru care mai primesti si bani, produci un beneficiu de 300 de euro si ecologizezi zona! Ce spuneti de asta?

Iar in conditiile in care in Romania, de exemplu, se produc 6 milioane de tone de gunoi menajer pe an, un calcul simplu ne arata ca, folosind un lant de astfel de instalatii de piroliza, se obtin beneficii de 1.800.000.000 de euro/an si se ecologizeaza, in acelasi timp, toata tara.

Daca luam in calcul toate deseurile care pot fi reciclate (plasticuri, gunoi de grajd, buruieni, paie…), descompunerea lor prin intermediul instalatiilor de piroliza ar aduce beneficii anuale mult mai mari, poate de peste 10 miliarde de dolari/an. Cam cat ar fi necesar ca Romania sa nu mai imprumute bani, ba chiar sa inceapa sa isi plateasca datoria externa!

Ce ar insemna folosirea unei retele de instalatii de piroliza la nivel global, din punct de vedere al beneficiilor? Incercati dumneavoastra sa calculati!

Detaliile remarcabile ale acestei instalatii de piroliza sunt mai multe, dar voi sublinia doua:

– Este singura instalatie de piroliza DIN LUME care poate descompune toate tipurile de deseuri organice. Celelalte instalatii similare sunt dedicate: doar pentru plasticuri, doar pentru gunoi menajer, doar pentru paie…

– Este singura instalatie de piroliza care poate functiona NON-STOP, 24 de ore din 24, ani de zile, fara oprire.

Dar, pentru mai multe informatii inedite despre inventie si performantele sale, va invit sa vizionati mai jos emisiunea in care l-am avut invitat pe inginerul si inventatorul Iuliean Hornet, o personalitate premiata si apreciata de forurile stiintifice si de afaceri internationale.

Scris-a acestea, al vostru Daniel Roxin.

Recent Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
homosexuali, lesbiene, homosexualism, lesbianism, casatorie
%d bloggers like this: