DEZVĂLUIRE: Aviz Cetățenilor Îngrijorați! O instanță juridică românească a decis că Mișcarea Legionară nu a avut un caracter fascist, 4 octombrie 1995

miscarea legionara

DEZVĂLUIRE: Aviz Cetățenilor Îngrijorați! O instanță juridică românească a decis că Mișcarea Legionară nu a avut un caracter fascist, 4 octombrie 1995

Lume, Lumeeee! Să vedeți ce-am descoperit! O instanță judecătorească românească a decis că Mișcarea Legionară nu a avut caracter fascist, articolul fiind publicat de Evenimentul Zilei pe data de 4 octombrie 1995. Ce s-a întâmplat de atunci și până acum? Impostura infamei legi neconstituționale 217/2015, asta s-a întâmplat. Dar a venit vremea dezvăluirii adevărului!

Vom reda în cele de mai jos textul integram așa cum a fost publicat în Evenimentul Zilei:

Pentru prima oară după procesul de la Nürnberg

O instanță juridică românească a decis că Mișcarea Legionară nu a avut un caracter fascist

Sentința irevocabilă a fost dată de Curtea de Apel Suceava

Prin Decizia nr. 745, pronunțată în ședința din 12.07.1995, Curtea de Apel din Suceava este prima instanță românească ce a stabilit că Mișcarea Legionară nu a avut un caracter fascist, implicată în proces, Rahila Gudinov (90 ani), arestată în 1945 în lagărul de la Caracal, a solicitat Comisiei pentru aplicarea Decretului-Lege nr. 118/1990 drepturile bănești ce se cuvin persoanelor care au avut de suferit în urma represiunii comuniste. Comisia respectivă i-a refuzat cererea, pe motiv că Rahila Gudinov a făcut parte din Mișcarea Legionară, invocând art. 11 din Decretul 113, potrivit căruia drepturile nu pot fi acordate persoanelor care au făcut parte din organizații politice cu caracter fascist.

După sentința dată de Tribunalul Suceava, care susținea poziția Comisiei, R. G. a făcut recurs la Curtea de Apel Suceava, recurs considerat fondat. Completul de judecată, condus de președintele Mircea Hîncu, a casat sentința Tribunalului Suceava printr-o Decizie irevocabilă.

„Nu s-a dovedit că reclamanta a desfășurat o activitate cu caracter fascist, iar faptul că a făcut parte din Mișcarea Legionară nu constituie o probă în acest sens”, se arată în Decizie.

De menționat că, în luarea acestei hotărâri, Curtea de Apel Suceava a studiat documentele prezentate în celebrul Proces de la Nürnberg, proces care a exclus Mișcarea Legionară dintre organizațiile cu caracter fascist.

Având în vedere intervenția noastră recentă asupra subiectului, considerăm necesar să mai amintim și faptul că, după cazul Rahilei Gudinov, Asociația Neamul Românesc a înaintat un memoriu președintelui Iohannis SĂ NU promulge modificările la OUG 31/2002 (privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii) în forma propusă de senatorul de atunci, Crin Antonescu. Citiți aici: https://www.ziaruldegarda.ro/asociatia-neamul-romanesc-ii-cere-lui-iohannis-sa-condamne-nominal-vinovatii-romani-de-crime-impotriva-umanitatii/.

wilhelm filderman, testamentul lui filderman

Wilhelm Filderman

Mai mult de atât, Asociația Neamul Românesc a chemat în instanță Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Ca să mergem mai în profunzime și să arătăm cu degetul, amintim și faptul că evreii basarabeni, ca o contradovadă la acuzațiile cum că „românii au ucis, au ucis, au ucis”, ca să spunem așa, la așa-numitul holocaust din Transnistria, au fost copărtași la genocidul împotriva poporului român, primindu-i pe sovietici cu lauri și flori ca pe niște eliberatori.

De asemenea, amintim Testamentul lui Wilhelm Filderman, doctor în Drept de la Facultatea de Drept din Paris, fost președinte al Federației Uniunilor Comunităților Evreiești din România și președinte al Uniunii Evreilor Români, în care dr. Filderman spune clar că: „În perioada dominației hitleriste în Europa, am fost în legătură susținută cu Mareșalul Antonescu. Acesta a făcut tot ce a putut pentru a îmblânzi soarta evreilor expuși la persecuția germanilor naziști. Trebuie să subliniez că populația românească nu este antisemită, iar vexațiile de care au avut de suferit evreii în România au fost opera naziștilor germani și a Gărzii de Fier.”

Menționăm că Garda de Fier era platforma politică a Mișcării Arhanghelul Mihail, iar vexațiile erau jigniri, nu crime și nici genocid. Consultați DEX, vă rugăm!

Împreună cu aceste afirmații, considerăm că sunt importante și comentariile prof. Ion Coja istoric, în legătură cu Testamentul lui Filderman, care aduc un plus de lumină asupra subiectului.

Moshe Carmilly-Weinberger

Moshe Carmilly-Weinberger

Și dacă totul încă nu e clar, amintim și declarațiile dr. Moshe Carmilly-Weinberger, profesor emerit de studii evreieși la Universitatea Yeshiva din New York, prin care spune că evreii sunt și rămân recunoscători poporului român care s-a străduit să le salveze credința în omenie.

Păcat că toate acestea nu se studiează înainte să se facă afirmații cel puțin tendențioase despre noi și ceea ce publicăm. Suntem pentru adevărul istoric și pentru tot ceea ce promovează cultura română, dar și avertizăm despre ceea ce o amenință.

Am consemnat pentru dumneavoastră

Al vostru devotat

Patrick Matiș

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu