Din Sibiul pe care-l pierdem: sindromul slugoiului indobitocit

[vc_section][vc_row][vc_column][mk_image src=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/hermannstadt-autobuz-620×350.jpg” image_size=”full” lightbox=”true” custom_lightbox=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/hermannstadt-autobuz-620×350.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_custom_heading text=”Din Sibiul pe care-l pierdem: sindromul slugoiului indobitocit” font_container=”tag:h2|font_size:27px|text_align:center|line_height:2em” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeInUpBig”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1541711893263{margin-bottom: 0px !important;}”]Motto: „Cei ce nu-si pot aminti trecutul sunt condamnati sa-l repete.” (George Santayana)

Articol realizat de Marius Albin Marinescu via justitiarul.ro.

Sunt sibian si-mi repugna umilinta concetatenilor mei cu slana pe creier si spirit de turma, care se fac pres in fata celor 60 de sasi valizi care mai sunt in tot orasul, pe care i-au facut sefi, directori, consilieri locali si judeteni. Nu a contat ca unii erau fara scoala, neispraviti sau prosti gramada, ei aveau marele „merit” ca s-au nascut sasi in tara romanilor. Asa au ajuns consilieri locali in anul 2004 un clopotar de la biserica evanghelica si o femeie de serviciu, in lipsa unei baze de selectie, majoritatea sasilor sibieni emigrand, aici au ramas doar batranii, puturosii, oportunistii si cei cu misiune de la serviciile secrete germane (BND/Stasi), aceleasi lichelele tradatoare care faceau joc dublu si isi turnau coreligionarii la Securitate.

Dupa ce sasii le-au luat romanilor cu japca imobilele in care aveau locuintele, liceele, scolile, gradinitele, Filarmonica si un camin de batrani (declarand FDGR-ul succesor al organizatiei hitleriste Grupul Etnic German si primarul Iohannis retrocedand imobilele solicitantului, adica presedintelui Iohannis de la FDGR), drept recunostinta ca au fost jefuiti si ca o slugarnicie suplimentara, sibienii au „botezat” echipa de fotbal cu denumirea „Hermannstadt”, numele sasesc al orasului de pe vremea cand iobagilor romani le era interzis innoptatul in cetate.[/vc_column_text][mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/FC-Hermannstadt-emblema.png” image_size=”medium” lightbox=”true” custom_lightbox=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/FC-Hermannstadt-emblema.png” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1541708897106{margin-bottom: 0px !important;}”]Despre „binele” facut romanilor de catre concitadinii sasi, cititi in continuare… Detalii despre reactivarea unei organizatii hitleriste a sasilor si svabilor, din Transilvania si Banat, de catre FDGR-ul condus de Klaus Iohannis pentru a pune labele pe imobilele confiscate pe buna dreptate si legal asociatiei naziste Grupul Etnic German, desfiintate prin Conventia de Armistitiu din 12 septembrie 1944 si Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944 semnat de Mihai I si condamnate de Tribunalul de la Nürnberg pentru crime impotriva umanitatii aici: Jaf imobiliar la Sibiu, retrocedari ilegale catre FDGR, succesor al organizatiei naziste Grupul Etnic German.

Cu siguranta ca vor citi acest text si parte din marionetele cosmopolite cu creierii spalati de Pro TV si alte trompete din mass-media sionista, care desi aveau posibilitatea sa citeasca toate dovezile imbatabile din link-ul de mai sus, ei, acesti analfabeti functionali cu creierii spalati de propaganda progresist-globalista, o sa o tina langa in continuare cu Batman, Batman si „Vrem sa pupam funduri de straini!” fiindca bietii dobitoci nu sunt capabili sa gandeasca cu propriile lor capatani! Daca ieri latra Rares Bogdan ca „Clujul este Barcelona Romaniei”, curand o sa auzim pe altul spunand ca „Sibiul este Bosnia Romaniei”.

Categoric tefelistii, care vorbesc in lozinci, au sa acuze cu putinele lor cuvinte standard: „autorul este pesedist, ca-l ataca pe Iohannis!”, „comunistul”, „rusofilul”, „ciuma rosie”, „e cu chinezii”, „ba-i cu klingonienii”, „n-are basca”, „are basca” etc… Nu, bai sorosistilor, nu am votat in viata mea cu PSD-ul, sunt printre cei mai vechi taranisti din Romania, m-am inscris in PNTCD in ianuarie 1990! Intre anii 2009 si 2012 am fost presedintele interimar al Organizatiei Judetene PNTCD Sibiu. Iata si o fotografie de la un congres al partidului.[/vc_column_text][mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/PNTCD.jpg” image_size=”medium” lightbox=”true” custom_lightbox=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/PNTCD.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1541709009589{margin-bottom: 0px !important;}”]Acum, ca am lamurit si cum este treaba cu politica, sa revenim la aia care jefuiesc Romania si datorita carora toti traim greu, iar unii dintre noi si-au luat lumea in cap.[/vc_column_text][mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/mlastina-620×350.png” image_size=”full” lightbox=”true” custom_lightbox=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/mlastina-620×350.png” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1541709640445{margin-bottom: 0px !important;}”]

Strainilor le plac banii obtinuti in „mlastina” coruptiei din Romania. Marii lideri europeni critica unanim coruptia din Romania, colonie pe care nu se sfiesc sa o jefuiasca din rasputeri de toate bogatiile.

O dovada, tot fotbalistica, a urmarilor nefaste ale cosmopolitismului, xenofiliei si germanofiliei imbecile duse la extrem este insistenta impostorului Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, de a aduce neaparat un antrenor neamt la nationala de fotbal pe bani foarte multi, ca doar nu dadea de la el! Asa ne-am pricopsit in anul 2016 cu un alt impostor: germanul catastrofa Christoph Daum, platit in Romania mai ceva decat un antrenor de top in Germania sau un director general de la „Mercedes-Benz”. Ca sa fie pe placul neamtului de la Cotroceni, acelasi Burleanu a avut ideea de a imita salutul masonic de obedienta al lui Iohannis si a obligat jucatorii nationalei sa-si puna mana dreapta pe piept la intonarea imnului national, gest care nu are nimic comun cu patriotismul, nici macar cu cel de opereta. Este copiat de la americani, care-si imita presedintii lor, convinsi fiind ca-si arata astfel iubirea fata de patrie. SUA fiind fondate de masoni, toate simbolurile acestora se regasesc peste tot, incepand cu bancnotele americane, continuand cu arhitectura masonica de la construirea capitalei Washington si terminand cu gestica politicienilor americani. Tot antiromanul Burleanu l-a adus si pe grecul Kiros Vassaras la sefia arbitrilor, fiindca, in viziunea fatalaului ochelarist si xenofil, romanii nu sunt buni de nimic! Interesant este ca tuturor acestor strainii le plac enorm banii multi si castigati usor, cu eforturi minime, in corupta Romanie: Strainilor le plac banii obtinuti in „mlastina” coruptiei din Romania.

Sunt persoane care se intreaba, pe buna dreptate, de ce sibienii au acceptat ca echipa lor de fotbal sa se numeasca FC Hermannstadt (numele german al Sibiului), din moment ce nu este rodul unei afaceri private, ci e sustinuta financiar din banii lor, ai contribuabililor sibieni, prin intermediul primariei sasesti a orasului? Trebuie sa fii naiv ca sa crezi ca numele F.C. Hermannstadt, cu care a fost botezata echipa de fotbal sibiana, a fost ales „intamplator”, tocmai acum cand au devenit fatise intentiile secesioniste ale unor ardeleni si banateni, iar Sibiul se afla pozitionat imediat dupa Cluj si Timisoara ca propaganda secesionista pentru asa-zis „independenta” a Transilvaniei si Banatului! Spun „primarie saseasca” nu pentru ca primarita este sasoaica, dar si majoritatea in Consiliul local o au tot sasii din FDGR, ei fiind votati in numar mare de putinii sibieni care voteaza la alegeri, adica „oastea” disciplinata a votantilor minoritari etnic si a cozilor de topor romanesti, mituiti cu posturi in Primarie si societatile comerciale subordonate acesteia.

Explicatia este simpla si vine din educatia primita in unele familii de sibieni, culmea, nu la cele cu vechime in orasul Sibiu de multe generatii, ci la unele venite din Oltenia sau Moldova, cand cu industrializarea intensiva a orasului. Veneticii acestia au devenit cei mai mari sustinatori ai sasilor si ei sunt cei mai fanatici „patrioti locali”, primii care pledeaza pentru secesiune, pentru asa-zisa „independenta” a Transilvaniei. Romanii sibieni cu state vechi nu voteaza cu sasii, deoarece cunosc din relatarile bunicilor umilinta la care au fost supusi romanii sibieni de catre sasi, nu doar pana la Marea Unire din 1918, ci si dupa aceea, in special pe timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand Sibiul devenise stat in stat, fiind subordonat Berlinului, nu Bucurestilor, iar gruparile paramilitare de sasi terorizau romanii din oras. La Sibiu a ramas impamantenita denumirea de „Calea vacii” pentru carosabilul noroios destinat romanilor pe Corso, strada ultracentrala pentru promenada, unde trotuarele apartineau doar plimbaretilor sasi, chiar si dupa pietruirea strazii si ulterior asfaltarea ei.

Si acum, sasii sibieni emigrati in Germania indeamna la secesiune prin intermediul internetului pe forumurile sibiene si pe site-urile publicatiilor locale, la comentariile de pe marginea articolelor. Ei doresc cu ardoare ca Romania sa fie dezmembrata si Transilvania „independenta” sa intre sub zona de influenta germana a recladitului imperiu habsburgic, austriecii avand in mana fraiele economiei romanesti la ora aceasta (finantele – bancile si resursele energetice – petrolul si gazul). Statul german incurajeaza si el discret dezmembrarea Romaniei, toate materialele de propaganda secesionista (asa-zisul steag al Transivaniei independente, tricouri cu mesaje secesioniste, brelocuri, autocolante pentru masini cu indicativul „Transilvania” si fanioane) sunt produse in Germania si aduse in Ardeal de agentii lor de influenta. Detalii aici: Sasi corciti si romani tradatori militeaza pentru dezmembrarea Romaniei.[/vc_column_text][mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/05/mesaj-iohannis1.jpg” image_size=”medium” lightbox=”true” custom_lightbox=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/05/mesaj-iohannis1.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1541710273047{margin-bottom: 0px !important;}”]

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, tara care sustine dezmembrarea Romaniei, numea Sibiul Hermannstadt si Transilvania Siebenburgen in anul 2014, cand a trimis acest mesaj de sustinere candidatului la presedintia Romaniei Klaus Iohannis. Click pe document pentru marire!

Distractiva este lipsa de imaginatie a celor cu slana pe creier, adica: „Noi suntem DNA” al sibiencei care apara coruptia prefacandu-se ca lupta impotriva ei si „Noi suntem Hermannstadt”, asa cum se vede inscriptionat pe autocarul echipei. Sintetizand intr-un tot unitar, pot sa concluzionez cu o lozinca pe acelasi calapod: Voi sunteti niste lichele tradatoare!

Sibiul se numea Hermannstadt in intunecatul Ev Mediu, cand romanii nu aveau dreptul sa intre in „burg” – cum numesc orasul slugarnicii scribalai locali, musai germanofili – decat la targuri si contra unei taxe, innoptatul in interiorul zidurilor cetatii fiindu-le interzis cu desavarsire! Aceiasi lachei, manuitori de condei, vand gogosi despre cultura si umanismul baronlui sas Brukenthal, fostul guvernator al Transilvaniei si fondatorul muzeului cu acelasi nume, facand abstractie de cruzimea nefireasca a acestuia, care asista cu o placere de psihopat la executiile sau schingiuirea romanilor pe esafodul din Piata Mare a Hermannstadt-ului. Majoritatea victimelor lui Brukenthal de la stalpul infamiei sau de pe esafodul amplasat in Großer Ring / Piata Mare erau romani condamnati pentru „crima” de a innopta in cetate sau refuzul de a merge pe „Calea vacii”, adica prin glodul de pe strazi, trotuarele fiind rezervate sasilor. Sub stapanirea „umanistului” baron Samuel Brukenthal a avut loc si barbara ucidere, care a ingrozit Europa, a liderilor taranilor romani rasculati de prea mult bine austro-ungaro-sasesc, Horea si Closca, pe esafodul construit la Alba Iulia de aceasta data.[/vc_column_text][mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/executia-martirilor-horea-si-closca.jpg” image_size=”medium” lightbox=”true” custom_lightbox=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/executia-martirilor-horea-si-closca.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1541710625171{margin-bottom: 0px !important;}”]Cat de mult ne-au iubit sasii de-a lungul zbuciumatei istorii a Transilvaniei, cititi aici un text scris de marele patriot roman Vasile Stoica din Avrigul Sibiului, un ardelean care a fugit din imperiul austro-ungar ca sa lupte cu arma in mana alaturi de fratii romani pentru Marea Unire: Propaganda mincinoasa despre armonia dintre sasi si romani este departe de adevarul istoric. Ca rasplata pentru atrocitatile sasesti asupra romanilor ardeleni, acum presa obedienta sasului de la Cotroceni le canta ode de slava acestor imigranti ai Evului Mediu, iar denumirile romanesti sunt inlocuite cu altele germane. Este bine sa nu semanam discordie intre etnii, dar nici nu avem voie sa uitam ceea ce s-a intamplat in trecut, fiindca atunci vom fi obligati sa permitem istoriei sa se repete. Este anormal si degradant sa te umilesti, lingusind si ridicand sasii in slavi, dupa ce stramosii tai au fost ucisi, exploatati si batjocoriti de catre neamul lor!

Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene si agent electoral iohannhist despre „parastasul” Brexit din anul 2019 – an electoral pentru Klaus Werner Iohannis: „Dorinta mea este ca acest summit sa fie tinut in frumosul oras vechi Sibiu sau Hermannstadt, asa cum il stiu eu.” Manipulatorul post evreiesc Pro TV a taiat, atunci cand a prezentat stirea, partea cu „Hermannstadt, asa cum il stiu eu”. De unde stie bosorogul sterp, la fel ca Iohannis si Merkel, de Hermannstadt? De la Iohannis, fiindca Juncker era premierul Luxemburgului in anul 2007, cand Sibiu a fost capitala culturala europeana impreuna cu orasul Luxemburg si cei doi s-au tot vizitat reciproc tot anul respectiv, amandoi fiind servitori devotati ai globalismului iudeo-masonic. Klaus Werner Iohannis, care vara trecuta a numit Sibiul ca fiind capitala sasilor, in cuvantarea de la sarbatoarea anuala a acestora, a promovat permanent in strainatate denumirea germana Hermannstadt, in total dispret fata de romani si de numele oficial al orasului.

Se promoveaza insistent denumirea Hermannstadt in locul numelui romanesc Sibiu, care a devenit oficial incepand cu anul 1919, dupa Marea Unire din 1 Decembrie 1918. Numele Hermannstadt reprezinta nostalgia dupa vremurile cand Ardealul era parte a Austro-Ungariei! Este si acesta un pas spre secesionismul dorit de unguri, sasi si unii romani tradatori (reamintesc acest articol, care chiar merita citit: Sasi corciti si romani tradatori militeaza pentru dezmembrarea Romaniei), dezintegrarea Romaniei fiind sustinuta si de Germania, care a dezmembrat Iugoslavia si Cehoslovacia conform vechiului dicton latin „Divide et impera” („Dezbina si stapaneste”). Acest plan, de rupere a Transilvaniei de Romania este mentionat in intelegerea germano-rusa de impartire a sferelor de influenta in Europa, dupa caderea Cortinei de Fier, dintre Helmut Kohl si Mihail Gorbaciov! Klaus Werner Iohannis este si el o piesa de joc pe aceasta tabla de sah a marilor puteri: Klaus Iohannis instalat guvernator peste colonie pentru aplicarea intelegerii germano-ruse din anul 1990?[/vc_column_text][mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/Sibiu-Hermannstadt-620×350.jpg” image_size=”full” lightbox=”true” custom_lightbox=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/Sibiu-Hermannstadt-620×350.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1541710725973{margin-bottom: 0px !important;}”]Chiar si inscriptionarea indicatoarelor rutiere, de intrare-iesire in oras, cu textul Sibiu – Hermannstadt este ilegala, deoarece sasii nu reprezinta nici 20% din populatia Sibiului, ca sa fie justificata astfel aplicarea Legii 215/2001 privind inscriptionarea bilingva!

Populatia municipiului Sibiului la ultimul recensamant (2011): 147.245 locuitori, din care germani 1.561, adica 1,06 % din totalul populatiei.[/vc_column_text][mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/populatia_sibiu_dup%C4%83_etnie.png” image_size=”full” lightbox=”true” custom_lightbox=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/populatia_sibiu_dup%C4%83_etnie.png” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1541711140188{margin-bottom: 0px !important;}”]Consilieri sasi (FDGR) in Consiliul Local Sibiu, azi: 12, dintr-un total de 23. Deci, 52,17 %, ei au puterea decizionala fiind majoritari! Asa a fost incepand cu anul 2004, din al doilea mandat iohannisian. Varful majoritati germane in Consiliul Local Sibiu a fost atins in mandatul 2004-2008, cand FDGR a avut 16 consilieri din totalul de 23, adica 69,57 %! Ma abtin sa mai comentez, doar ma gandesc la cat trebuie sa fii de lipsit de un minim instinct de conservare incat sa-ti incredintezi soarta ta si a copiilor tai unora straini de neamul tau? Mai ales ca, intr-un trecut nu chiar atat de indepartat, stramosii tai au fost ucisi, exploatati si batjocoriti de catre stramosii lor!

Bine, trec si peste prezenta foarte scazuta la vot de la alegerile local, intre 30 si 35 %, unde votau disciplinati cu FDGR-ul toti angajatii din aparatul mamut al primariei si societatile comerciale subordonate, impreuna cu familiile lor, ceea ce reprezenta cam 1/3 din cetatenii cu drept de vot, suficient sa asigure victoria confortabila a alogenilor din cauza indiferentei celorlalti sibieni, care nu se prezentau la urne.

Nu pot sa trec insa peste prima interventie directa a Germaniei in politica romaneasca si primul amestec in treburile interne ale Romaniei. Acestea s-au produs in anul 2000, cand Otto Schily, ministrul de interne al Germaniei la vremea respectiva, a vizitat Sibiul, inainte cu o saptamana de prima candidatura a lui Klaus Werner Iohannis. Atunci Schily a avut o intrevedere secreta cu colonelul Nechifor Ignat, seful SRI Sibiu, intalnire bisata si la alegerile din 2004. Urmarea? Iohannis a iesit primar in primele doua mandate, iar la scurt timp Ignat a fost avansat in grad (general de brigada) si mutat in structura centrala de la Bucuresti, devenind sef de directie in S.R.I. la nivel national. Apoi a urmat acapararea orasului de catre sasi „pas cu pas” – vorba sasului suprem – si transformarea Sibiului nostru in Hermannstadt-ul lor.

Nu puteau sa lipseasca idiotii, ca doar si ei au drept de vot! Va spun o scurta povestioara, relevanta pentru prostia unora dintre concetatenii mei sibieni. In preajma alegerilor locale din anul 2012, eram in Piata Cibin din Sibiu pentru cumparaturi impreuna cu nevasta-mea. Cand sa iesim din piata, se intalneste sotia cu un fost coleg de serviciu, de la „13 Decembrie” – o fosta intreprindere de succes, cu produse de marochinarie exportate in SUA pe vremea lui Ceausescu, pusa „pe butuci” imediat dupa „revolutie” (a se citi lovilutie – n.r.) – si o pune dracu’ sa-l intrebe, din politete, ce mai face. Mai bine ne-am fi vazut de drum. Ala, incruntat, spune ca e necajit, are procese prin instanta, au revendicat sasii locuinta lui din Piata Mica (nu mai tin minte care dintre sasi), biserica evanghelica sau FDGR-ul si probabil ca va fi evacuat, deja doua familii din imobil au fost aruncate in strada. Ca sa schimbe subiectul, fiindca se vedea ca omul suferea intens, nevasta-mea il intreaba cu cine voteaza, fiindca peste cateva zile erau alegerile locale. Ala, se lumineaza la fata si zice: „Cu Iohannis si FDGR!”. Deci, prostalaul vota taman cu aia care-l dadeau afara din casa! Era sa fac infarct de uimire si abia am apucat sa-i bolborosesc sotiei printre dinti: „Hai sa ne caram rapid, poate tembelismul astuia este contagios.”, in timp ce o luasem la trap si o impingeam spre locul unde parcasem masina.

Ce Hermannstadt vreti, bai slugoilor? Mai bine Hermannshit, ca-i acelasi rahat, da’ pe engleza, ca suntem in „partenereat” – vorba sasului national, mai cunoscator de „luxemburgheza” decat de limba romana! – cu americanii, nu cu germanii![/vc_column_text][mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/F.C-HERMANNSTADT-SIBIU.jpg” image_size=”medium” lightbox=”true” custom_lightbox=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/F.C-HERMANNSTADT-SIBIU.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1541711409774{margin-bottom: 0px !important;}”]Revenind la echipa de fotbal, denumirea germana F. C. Hermannstadt este similara – fiind la fel de jignitoare si provocatoare pentru romanii ardeleni – cu denumirea ungureasca Sepsi OSK (Sepsiszentgyörgy Olt Sport Klub) a echipei de fotbal din Sfantu Gheorghe, doar ca aici populatia maghiara este majoritara, in timp ce la Sibiu mai sunt doar 1.561 de etnici germani din totalul de 147.245 locuitori, asa cum am aratat mai sus. Daca la Sfantu Gheorghe denumirea este agreata de localnicii unguri majoritari, la Sibiu cu siguranta ca nu este dorinta sibienilor ca echipa lor sa poarte numele german al urbei de pe vremea cand romanii erau asupriti in oras. Scopul acestor denumiri in ungureste si germana este crearea impresiei ca Transilvania este o zona multietnica si de aceea este necesara separarea ei de Romania. Orice european care vede ca echipa de fotbal a Sibiului are nume german, va fi convins ca locuitorii orasului sunt in majoritate nemti!

Nu urmasii sibienilor, care fusesera umiliti de sasi la Sibiu pana in 1918 si dupa aceea in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial cand „Hermannstadt” a devenit enclava germana – stat in stat, sunt cei care au ajuns slugile fostilor stapani, ci romanii aciuati la Sibiu de prin alte parti. Acestia au devenit mari germanofili, necunoscand nimic din istoria locala. Nici macar faptul ca sasii sibieni aveau propriile formatiuni paramilitare hitleriste care terorizau localnicii de etnie romana la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dupa care s-au bulucit toti sa se inroleze voluntari in trupele Waffen SS: Inrolarea etnicilor germani din Romania in unitati SS (1939–1943). Atat de draga le-a fost uniforma neagra nazista, incat nostalgicii sasi care conduc Primaria Sibiu si-au imbracat politia comunitara si echipa de fotbal F. C. Hermannstadt tot in negru complet.[/vc_column_text][mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/waffen-ss.jpg” image_size=”full” lightbox=”true” custom_lightbox=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/waffen-ss.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/politie_comunitara_018web.jpg” image_size=”full” lightbox=”true” custom_lightbox=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/politie_comunitara_018web.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][mk_image src=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/hermannstadt-echipament.jpg” image_size=”full” lightbox=”true” custom_lightbox=”http://www.justitiarul.ro/wp-content/uploads/2018/02/hermannstadt-echipament.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1541711821015{margin-bottom: 0px !important;}”]F.C. Hermannstadt activeaza in Liga a doua de fotbal si este finantata de Primaria Sibiu, ceea ce explica partial si denumirea imbecila data in cinstea lui Klaus von Strudel. In alte parti primarii au fost cercetati penal pentru sustinerea echipelor de fotbal locale din bani publici. Nu este si cazul primaritei sasoaice Astrid Fodor, succesoarea marelui Klaus.

Presedintele echipei de fotbal este un mason penal, cum le spune Iohannis la toti cei care au tangenta cu procurorii, asta insa fiind chiar condamnat pentru contrabanda si evaziune fiscala, pe nume Teodor Birt, director la S.C. Piete S.A., firma subordonata primariei.

Pentru S.C. Piete S.A. a fost declarat Iohannis incompatibil de catre ANI, deoarece fostul primar facea parte din Consiliul de Administratie al astora cu pietele, care fac si pe hingherii de masini la Sibiu, fiind dotati cu doua platforme pentru ridicarea autoturismelor.

In fine, ceea ce ma distreaza enorm cand privesc meciurile echipei F. C. Hermannstadt la televizor este numele galeriei sibiene, care-si spune „Dacii”. Pai cum bai, sa zbieri „Hai Hermannstadt!” si tu sa-ti zici „dacii”? Probabil ca pentru tipuritorii respectivi regele dacilor a fost unu’ Werner si Sarmizegetusa se numea Klausenburg!

P.S.: Marturisesc, „in nemernicia mea” – cum spunea marele actor Gheorghe Dinica in rolul Bastus din filmul „Columna” –, ca sunt stelist de cand ma stiu, la fel si copiii mei, toti fiind urmasii unui ofiter de cariera. Raposatul meu tata a fost colonel, a predat la Catedra de Tactica a Academiei Militare din Bucuresti si a facut parte din Consiliul de conducere al clubului sportiv „Steaua” inainte de anul 1990. Cu toate acestea, ca sibian am dat dovada de patriotism local si in adolescenta am facut parte din galeria echipei sibiene „Soimii” Sibiu, cu care mergeam si in deplasari. Desi acest aspect nu are absolut nici o legatura cu cele scrise de mine mai sus, trebuie sa spun ca acum nu pot sa fiu suporter al „hermannstadtienilor”, chiar daca mi-am pastrat patriotismul local. Sau tocmai de aceea.

semnat Marius Albin Marinescu

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu