Festivalul Deltei în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București – 8-17 aprilie 2022

festivalul deltei in bucuresti, festivalul deltei in parcul alexandru ioan cuza, ior, festivalul deltei ior

Festivalul Deltei în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București - 8-17 aprilie 2022

Delta Dunării se mută pentru o săptămână în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, unde a început Festivalul Deltei 2022. Are loc în zona de la intrarea Glob, aproape de statuia aceea metalică cu calul şi până la scena din faţa lacului.

Festivalul Deltei a ajuns la a treia ediţie şi se va desfăşura între 8 şi 17 aprilie 2022, în Parcul I.O.R. Va include ateliere interactive, muzică, meşteşuguri şi mai ales un maraton gastronomic cu preparate din Delta. În cadrul maratonului multicultural vor găti comunităţi de români, ucrainieni, lipoveni, turci, greci şi italieni. Ei vor veni cu preparate tradiţionale transmise din generaţie în generaţie.

La eveniment participă Atelierul de Creaţie Ana şi Copiii, care prezintă produse handmade comercializate cu scop caritabil, dar şi un stand special cu produse hand made de la Tulcea: tăietor, bibelouri pentru bucătărie, obiecte artizanele împletite sau din lemn. Veţi găsi şi grătare uriaşe marca Frăţia Ceaunelor, cu legume şi carne de peşte. Sunt şi scoici, midii, rapane, dar aici nu vorbim de paella, ci de mâncare ca pe Delta. Ceaune mari cu ciorbă de peşte (calcan, crap, şalău, plătică, hamsii), borş lipovenesc vă aşteaptă, dar şi lipii imense cu brânză făcute pe plita încinsă.

Ceaunele cu mămăligă sunt mereu încinse, e şi saramură de crap, iar cartofii dulci, fasolea verde, mazărea, morcovii şi porumbul sunt garnituri pregătite în cantităţi mari. Nu uităm de scrumbie prăjită, cu mujdei. Toate stinse cu vinuri de Măcin, bere Neumarkt, sucuri şi s-a infiltrat şi o palincă de Bran şi nişte cozonaci. Se mai servesc şi plăcinte cu carne la 15 lei, gozleme la 15 lei, baklava, ba chiar şi burgeri la un stand. Va fi şi o ciorbă record de o tonă, cu venituri donate refugiaţilor din Ucraina. Asta se întâmplă pe 16 aprilie.

Evenimentul este un concept SerenityExperience.ro și este realizat cu sprijinul Primăriei Sector 3, București și al partenerilor…

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu