In Prezentări

Florentina-Ramona Dragu - Campanie literară cu ilustrații și muzică - Pungi cu Pungi cu Poezii

Mezomorf este o comunitate culturală și artistică formată în 2019, cu scopul de a promova artiști și de a tezauriza cunoștințe de pe mai multe planuri laolaltă. Momentan, lucrăm cu peste 200 de artiști la nivel național, reușind să ne atingem scopurile de până acum în mod independent. Rubricile noastre de artă au ajutat la expunerea unor artiști din domenii diferite, precum pixel art, foto, pictură, muzică, ilustrație.

Site-ul nostru a organizat această campanie în mediul online, ca o formă de reminiscență lirică combinată cu ilustrații și reinterpretarea versurilor prin muzică.

Am atașat prima ediție, ce îl are ca subiect pe Ion Barbu, interpretarea muzicală este realizată de Gabriel Benga la voce și Alexandru Boieș la chitară, iar ilustrația de Emilian Mocanu.

Nota redacției: Ion Barbu, sau Dan Barbilian, după numele său real, a fost un matematician si poet de valoare, un cercetător atât în știința exactă a matematicii cât și în artă. Este foarte interesant că poeziile sale au fost transpuse în muzică și salutăm cu vast respect acest demers. De asemenea, remarcăm modul de abordare multidisciplinar și interdisciplinar al comunității Mezomorf și îl recomandăm cu căldură ca și măsură de studiu de aprofundare a oricărei discipline. Totodată, dezvoltă într-un mod holistic, complet, cultura română.

Articolul poate fi vizualizat aici:
https://mezomorf.ro/pungi-cu-pungi-cu-poezii-ion-barbu-si-adaptare-muzicala-gabriel-benga/

Iar piesa poate fi ascultată aici:

Recent Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
tvr 3rrc podcast, rrc, podcast, romania culturala, revista romania culturala podcast, spiritualitatea romaneasca
%d bloggers like this: