In Prezentări

Hraniti animalele abandonate, in drumul vostru - indemn la bunavointa si mila

Dragi cititori ai revistei noastre, România Culturală, pe aceasta cale facem un apel la bunavointa si mila dumneavoastra. Cei care calatoriti in scop de serviciu sau de recreere, prin tara, prin drumurile voastre, sau care sunteti localnici prin diversele zone pe care le vom enumera mai jos, si intalniti caini sau pisici maltratate si abandonate pe la marginea drumului, prin apropiere de paduri, prin zavoaie, prin sate sau prin orasele provinciale etc., pe oriunde va duceti, faceti un mic bine si luati cu voi macar un saculet cu mancare pentru animale si un bidon (de preferat de 5 litri, sau macar un bidon de 2 litri pe care sa-l folositi special pentru ei) de apa si dati-le sa manance si sa bea, daca nu intentionati sa adoptati vreunul din acele animale sau sa le duceti la veterinar. Nu va costa mult. Insa pentru animalele pe care le intalniti ajutorul este enorm.

Avem un prieten care ne-a relatat multe cazuri de catei, pisici abandonate, lasati liber sau captivi in saci, cu labutele rupte si infometati, aproape scheletici, insetati si deshidratati unii dintre ei, prin multe locuri din Moldova sau Transilvania in est, inspre Carpatii Orientali (Neamt, Bacau, chiar si prin Harghita etc.), prin localitati, pe la margine de padure (ex. Padurea Slobozia), prin Mironeasa, Hadambu, Vama Sculeni, prin satul Cotnari, sau in padure la Macaresti, catei abandonati si maltratati, subnutriti si deshidratati. Bietele animalute mananca si beau daca le dati. Astfel ca, nu va costa mult sa le ajutati, sa le dati un pic de mancare, pe oriunde va duceti si le intalniti. Sigur o sa va fie recunoscatoare acele suflete! Macar le salvati in acest fel, daca nu puteti sa le oferiti si un camin unde sa creasca si sa traiasca bine. Sunt caini si catei, pisici mature, dar si pui care sunt abandonati din ignoranta si rea-vointa oamenilor de prin acele locuri, cum spuneam, cu picioarele, cu labutele rupte, batute si lasate de izbeliste sa moara, ca sa scape de ele. Nu le ignorati, va rugam! Daca putem sa dam dovada de omenie fata de noi, haideti sa dam dovada de omenie si fata de acele necuvantatoare care sunt lasate de aiurea pe drumuri sau prin sate, prin paduri sau prin santuri!

Voi toti cei care cititi acest mesaj indemn la bunavointa si mila fata de acele animale care sufera, va rugam dati mai departe si altora pentru ca acest indemn sa se raspandeasca la cat mai mult dintre noi! Va multumim pentru intelegerea voastra, pentru buna voastra credinta si pentru ajutorul pe care-l oferiti! Asa sa ne ajute Dumnezeu si sa le ajute si pe bietele fiinte, fratiorii nostri mai mici!

Recent Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
scoala dupa solomon marcus, solomon marcusmyantipa, muzeul antipa