In Articole

Ion Coja - Alexandru Florian, generatorul national de antisemitism

Pe la inceputul anilor 1980, cand a izbucnit scandalul provocat de rabinul „rosu”, cum era poreclit Moses Rozen de ai sai, scandal iscat de protestul rabinului fata de publicarea operei gazetaresti a lui Mihai Eminescu, am scris un text intitulat Cine provoaca antisemitism in Romania?, text in care il acuzam pe rabin ca incita lumea la resentimente antisemite! Ca provoaca antisemitism prin pretentiile sale stupide si nejustificate. Am scris textul si l-am lasat sa zaca in sertar, nu era nicio sansa sa apara in presa noastra libera si democratica un atac la persoana marelui rabin.

In acest context l-am cunoscut la restaurantul scriitorilor pe ziaristul evreu interbelic, numit BOLDUR, revenit in Tara dupa zeci de ani, il insotea Nicu Carandino, vechi prieten din tinerete. Boldur s-a prezentat ca fiind „unicul evreu antisemit”!! Ins jovial, simpatic si cu o minte brici. Discutia care s-a infiripat a ajuns inevitabil si la subiectul care agita lumea literara in acele zile: protestul stupid al rabinului Moses Rozen. Am aflat de la Boldur – Dumnezeu sa-l odihneasca!, ca in Israel rabinul cu pricina are o presa foarte proasta. Atunci am pomenit si eu de textul meu, intreband daca nu cumva ar putea fi publicat in Israel. Ba bine ca nu!… A doua zi am venit la „scriitori” cu textul meu, a fost citit la masa si aprobat cu entuziasm. I l-am dat lui Boldur si am aflat ulterior ca s-a tinut de cuvint si articolul a aparut intr-o publicatie in limba romana din Israel! Cum am aflat? Printr-un cunoscut de la „Comunitate”, care mi-a povestit si despre supararea pe care i-am provocat-o rabinului. Mi-a impartasit si un pronostic: dupa un asemenea afront e lucru sigur ca voi fi trecut pe lista neagra a rabinului rosu! Ce era lista aceasta? O lista cu indezirabilii care erau declarati „cherem” de rabin, adica supusi unui regim de marginalizare din partea persoanelor, evrei si neevrei, supusi rabinului. Despre lista neagra a rabinului mi-au mai vorbit Mihai Pelin, Victor Barladeanu si altii. Am simtit destul de mult existenta si actiunea acestei liste in viata publica. Prezenta pe lista respectiva era un soi de certificat de antisemit!… Un atestat! O condamnare la boicot mediatic si nu numai!

Nu stiu daca mai functioneaza asemenea liste, dar sunt sigur ca acum sunt mai multe si sunt mentionat pe cateva cel putin…

Dar nu despre mine este vorba, ci despre existenta unui nou „generator de antisemitism”, mai activ si mai performant decat rabinul de trista amintire. Il am in vedere pe odiosul personaj care poarta numele de Alexandru Florian, directorul impostor al institutului Elie Wiesel. (…Alt impostor, de talie internationala si acest patron spiritual al institutului dedicat unui subiect inexistent, inventat: holocaustul din Romania…)

Numitul Alexandru Florian a avut o sumedenie de initiative si interventii publice prin care a scandalizat opinia publica din Romania. Ultima, legata de proiectul organizarii unui Muzeu al istoriei evreilor din Romania si al Holocaustului… Mai intai a pacalit-o pe primarita Firea care le-a cedat cladirea palatului Dacia de pe Lipscani, cladire cumparata de Primarie cu ani in urma pentru a organiza in incinta respectiva Pinacoteca Bucurestiului. La interventia societatii civile, decizia Primariei a fost anulata prin sentinta judecatoreasca, iar ulterior, patru incercari de a relua procesul de atribuire a palatului Dacia au fost respinse de consilierii din Primarie! Victorie a bunului simt civic! Cinstea acestor consilieri si rusine greu de sters pentru sluga numita Gabriela Firea. Si infrangere dureroasa pentru gasca de mafioti ce s-au adunat in jurul lui Alexandru Florian. Impreuna, beneficiarii ravnitului muzeu vor sa puna „laba puturoasa” pe o cladire supradimensionata in raport cu necesitatile unui muzeu al istoriei evreilor din Romania, urmand ca spatiul excedentar sa fie folosit pentru inchiriat la sume mari, data fiind locatia ultracentrala a muzeului: pe Lipscani sau in Piata Victoriei.

Caci, confruntat cu refuzul primit de la Primarie, obraznicul neobrazat care este acest Alexandru Florian, s-a prezentat la guvern cu o cerere si mai nerusinata: sa li se atribuie pentru construirea unei cladiri dedicata muzeului holocaustului un spatiu de 5000 de metri in parcul din curtea Muzeului Antipa, zona istorica protejata, dar acest detaliu nu poate fi un impediment, spatiul verde sacrificat astfel poate fi refacut in alte locuri din Capitala si totul este in ordine, pentru acest gangster imobiliar! Dintre escrocheriile imobiliare post-decembriste aceasta ar fi cea mai mare, cea mai banoasa si mai sfidatoare!

Caci despre asta este vorba, la urma urmelor, despre sfidarea noastra, a tuturor romanilor, de catre un escroc care isi aroga preocupari academice, iar gandul sau nu este decat la obtinerea unor pofituri cat mai mari de pe urma unor suferinte inventate sub titlul de holocaust. Holocaustul din Romania, imaginatul genocid anti-evreiesc din anii 1940-44!…

De data aceasta presa n-a mai tacut si a reactionat destul de prompt, prezentand informatia cruciala ca directiunea Muzeului Antipa nu accepta cererea cu care s-au prezentat liderii evreimii din Romania. Reactiile pe internet au fost mult mai numeroase si se poate spune ca opinia publica din Romania reactioneaza, in sfarsit! Speram sa nu se limiteze la atat! Nu ne-ar prinde rau un miting de protest, ma ofer sa le sugerez cateva texte pentru benerele mitingului! Ce parere au tinerii „frumosi” care s-au specializat in mitinguri anti-sistem din Piata Victoriei?

Nu avem nimic impotriva unui muzeu al istoriei oricarei minoritati etnice din Romania! Dar, mai ales daca se face pe banii contribuabilului roman, avem pretentia ca acel muzeu sa nu ocoleasca adevarul! Un muzeu al istoriei evreilor din Romania va trebui sa expuna neaparat documentele si arhiva pe care stim ca evreii le tin ascunse de ochii publicului! Avem dreptul la reciprocitate: asa cum istoricilor evrei li s-a permis accesul la toate arhivele din Romania la fel si istoricii romani sa aiba acces la arhivele din Israel, de la Yad Vashem!

Am in vedere in primul rand documentele pregatite de maresalul Ion Antonescu pentru conferinta de pace care urma sa se tina la sfarsitul razboiului! Aceste documente au ajuns in posesia Israelului si sunt dosite intr-un mod rusinos, inacceptabil intre oameni de onoare! Sunt documente prin care maresalul se pregatea sa se apere de orice acuzatie de antisemitism, de genocid anti-evreiesc!

Am in vedere arhiva Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania care, in loc sa fie la dispozitia publicului interesat din Romania, a fost transferata in mod cu totul ilegal in Israel!

Am in vedere presa evreiasca din Romania anilor 1940-1944, in care se poate vedea cum era perceput „holocaustul” din Transnistria. A existat o asemenea perceptie sau, asa cum stim noi, subiectul nu a existat pentru presa evreiasca din Romania?!

Am in vedere prezenta in acel muzeu a documentelor legate de beneficiile pentru romani de pe urma imigratiei de evrei, dar si pagubele aduse de unii evrei societatii romanesti! Va exista in acest muzeu un capitol dedicat arendasilor evrei si rolului acestora in declansarea rascoalei de la 1907? Sau despre activitatea liderilor mondiali ai evreilor la Conferinta de la Berlin, in 1880?

Am in vedere capitolul vast si dureros al rolului jucat de (unii) evrei, nu putini, in activitatea criminala, anti-romaneasca a Partidului Comunist. Ce loc i se rezerva in viitorul muzeu?

Am in vedere documente importante despre care stim ca au fost publicate numai dupa ce la Yad Vashem s-a intervenit asupra textului. Vezi Jurnalul lui Mihail Sebastian sau Raportul lui Siegfried Jagendorf.

Si mai ales am in vedere arhiva ramasa de la Wilhelm Filderman, „cel mai important evreu din Europa”… Arhiva care fusese sortita de Filderman sa ajunga in posesia Academiei Romane, iar nu in depozitul Mossadului, care si-a insusit-o prin furt, gangstereste!

O ultima fraza pentru evreii normali, cinstiti: cat il mai rabdati pe impostorul de Alexandru Florian? Cat ii mai acordati increderea voastra?! Nu va dati seama ca individul asta produce antisemitism si ajunge sa justifice orice resentimente antisemite? Ca nu va reprezinta?! Ca este un iresponsabil macinat de frustrari si de porniri anti-romanesti pe care nu si le poate stapani?! Ca nu este om?!

A consemnat pentru dumneavoastra, prof. Ion Coja.

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
laurentiu rebega, globalismul, nationalismul economiceliade, mircea eliade, a fi sau a nu mai fi roman
%d bloggers like this: