Ion Coja – Marx si Engels ne-au citit bine

[vc_section][vc_row][vc_column][mk_image src=”https://culturaromana.ro/wp-content/uploads/2018/06/134064.jpg” image_size=”medium” lightbox=”true” custom_lightbox=”https://culturaromana.ro/wp-content/uploads/2018/06/134064.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_custom_heading text=”Ion Coja – Marx si Engels ne-au citit bine” font_container=”tag:h2|font_size:27px|text_align:center|line_height:2em” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeInUpBig”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1544892848786{margin-bottom: 0px !important;}”]Dupa 1990, pe Internet, a prins sa circule un text care efectiv deplange existenta noastra si cere imperativ disparitia romanilor din istorie. Pieirea lor!… Textul nu a fost scris de un ungur sau de un gazetar din Occident numit de Budapesta, ci de unul dintre cei patru „geniali ai omenirii”: Marx, Engels, Lenin si Stalin… In copilaria mea, am auzit prima oara cuvintul geniu rostit cu adresa la cei patru corifei ai comunismului, ai revolutiei mondiale. Am intrebat ce este ala „geniu” si mi s-a raspuns ca geniul este un om care prevede viitorul!… Definitia aceea mi se pare azi extrem de potrivita pentru cel care a scris despre noi, romanii, urmatoarele:

„Romanii sunt un popor fara istorie, destinati sa piara in furtuna revolutiei mondiale. Ei sunt suporteri fanatici ai contrarevolutiei si vor ramane astfel pana la extirparea sau pierderea caracterului lor national, la fel cum propria lor existenta, in general, reprezinta prin ea insasi un protest contra unei marete revolutii istorice. Disparitia lor de pe fata pamantului va fi un pas inainte.”

Autorul acestei aspre insemnari este insusi marele Engels. Friederich Engels! Mai marele sau, Karl Marx, nu s-a lasat mai prejos si a spus si el ceva definitiv despre noi: „Nu exista nici un fel de justificare de a se permite unor natii primitive de a continua sa existe, din moment ce nu vor fi niciodata in stare sa inteleaga misiunea istorica a socialismului. Polonezii, valahii (romanii), sarbii si rusii nu vor fi niciodata capabili sa iasa din epoca de piatra.” (Karl Marx)

Nu stiu care au fost motivele pentru care cei doi geniali ne-au judecat cu atata asprime, pronuntand sentinta capitala asupra unui popor intreg: Romanul trebuie sa piara!… Ma intreb cu ce i-am suparat asa de tare pe amandoi! Noi, romanii, sa fim declarati „suporteri fanatici ai contrarevolutiei”?! Despre ce revolutie putea sa fie vorba, care revolutie a starnit la romani contrarevolutia?!… Sa fie vorba de reactia romanilor din Transilvania la asa zisa „revolutie” maghiara din 1848? Era asa de greu de inteles jocul nesincer de-a revolutia al acelor bozgori zanateci, care nu urmareau decat pentru ei abolirea structurilor feudale, oprimante?! Erau atat de obtuzi genialii de nu si-au dat seama?!…

Insa, ce-i drept, dupa moartea celor doua „genii” ale omenirii, in secolul urmator, al XX-lea, s-a confirmat intocmai geniala lor previziune: romanii chiar asa s-au purtat, ca niste fanatici ai contra-revolutiei! Au dat piept cu „furtuna revolutiei mondiale” si i s-au opus, n-au fost „niciodata in stare sa inteleaga misiunea istorica a socialismului”! Ramai mut de admiratie cand constati ca genialii au stiut dinainte cu cateva decenii cat de criminal se vor purta romanii fata de idealurile revolutiei mondiale. Chiar s-au dovedit romanii a fi buturuga mica, mica, dar vioaie, care va rasturna carul mapamondial al comunismului a tot biruitor!! De unde au stiut asta Marx si Engels?!

Sa ne aducem aminte in ce a constat prestatia anti-comunista a romanilor in istoria ultimilor 100 de ani! Prestatia fara pereche a romanilor pe frontul anti-bolsevic, anti-cominternist! Contra-revolutionar!

a. In partea aceasta a Europei, romanii sunt singurul popor care nu s-a alaturat revolutiei bolsevice din Rusia! Propaganda care anunta si sustinea „furtuna revolutiei mondiale”, care a avut asa de mare succes la rusi, la germani, in toata Austro-Ungaria si mai ales la soldatii si militarii aflati de o parte si alta a frontului de Est, la romani, la soldatii romani si la taranii romani, la romani, in general, propaganda bolsevica, ateista si anti-monarhica, nu a avut niciun succes! Dimpotriva, romanii au stat stavila si au neutralizat avantul „revolutionar” din Ungaria lui Bela Kuhn, al tovarasilor sai de idei de la Viena si Praga. Singure, trupele romanesti din Austria nu au dezertat, nu au intors armele impotriva „exploatatorilor”, impotriva autoritatilor, si au intervenit cu maxima promptitudine, inabusind din fasa incercarea de a da un caracter international, mondial, revolutiei bolsevice din Rusia!

b. In perioada interbelica, Miscarea Legionara a fost primul si, in fapt, singurul partid anti-bolsevic, de pe pozitie nationalista si crestina! Tot dintre legionari s-au ales si participantii cei mai activi la rezistenta anti-comunista din muntii Romaniei, fenomen fara pereche in tot lagarul comunist!…

c. Pozitia lui Panait Istrati fata de URSS ne singularizeaza pe noi, romanii, si la acest nivel, al intelectualitatii de stanga! In vreme ce tot Occidentul, in frunte cu mari scriitori ca Louis Aragon sau Henri Barbusse, s-a lasat ademenit si cumparat (sic!) de Moscova, Panait Istrati a demascat minciuna sovietica, atragandu-si mania proletara a confratilor, aflati toti pe lista celor stipendiati de NKVD!…

d. In 1989, de la o adresa necunoscuta (sic!), o entitate necunoscuta a dat ordinul ca experimentul comunist sa fie oprit! Cei care il organizasera si-l gestionau de patru generatii au constatat ca le scapase din mana, ca iesisera de sub controlul lor o buna parte dintre partidele comuniste. In locul revolutiei mondiale a proletariatului international, in toate tarile zis comuniste se instaurase sau era pe cale sa se instaureze „comunismul nationalist” sau „national-comunismul” (de fapt socialist, deoarece comunismul nu a fost niciodata nationalist, ci internationalist pentru a deveni mai tarziu, in zilele noastre, transnationalist, iar socialismul avea sa fie de fapt singurul nationalism de tip ateu, marxist, de fapt stalinist sau hitlerist, or horthyist sau mussolinist, adica fascist, si materialist – n.r.)! Un asemenea regim era exact contrariul a ceea ce au planuit „genialii” Marx, Engels, Lenin si Stalin. Promotorii modelulul national-comunist au fost in primul rand comunistii romani, care au lansat lozinca „inainte de a fi comunist, sunt roman!” In mod deosebit Nicolae Ceausescu a reusit sa scape de sub controlul cominternist. Era usor de prevazut ca modelul romanesc va ajunge sa inspire si pe alti „tovarasi”! Decat un socialism (sau comunism) scapat de sub controlul bolsevic, kominternist, mai bine altceva, orice altceva! Asa au decis cei care au organizat caderea regimului comunist in toata Europa!… S-au temut de forma adaptata la „specificul national” a comunismului. Mai bine lipsa de orice comunism daca nu este cel visat de „genialii” initiatori, mai sus pomenitii… Daca e sa propulseze valorile nationale, iar nu sa le estompeze, sa le anuleze, sa le anihileze!

e. Poate ca lucrurile nu evoluau asa de radical in 1989, daca la Bucuresti nu s-ar fi petrecut iesirea in strada, neplanificata de strategii din umbra ai loviturii de stat. Sute de mii de romani au iesit in strada si n-au mai putut fi controlati si manipulati de cei care i-au starnit! In mod cu totul semnificativ, la Bucuresti, pentru prima oara in lume, a fost data jos, cu huiduieli si fluieraturi, statuia marelui Lenin. Spre disperarea „emanatilor revolutiei”. Nu fusese de nimeni pre-meditat acest gest care a trezit la realitate planeta intreaga. Strada si-a spus cuvintul, multimea anonima care a dat caracter anti-comunist evenimentelor din Romania! Iar dupa pilda Romaniei, cele petrecute in Europa de Est au capatat aceasta tenta finala, anti-comunista, abia dupa „Piata Universitatii”! Nu s-a mai ales nimica din perestroika planuita! Din pricina – sau datorita romanilor, mai ales a romanilor, revolutia mondiala visata de Marx si Engels s-a terminat inecata in ridicol si sarcasme! In huiduieli!

Engels si Marx se dovedeste astfel ca au avut mare dreptate cand au scris despre romani magulitoarele texte mai sus citate! Sa fii contra-revolutionar intr-o lume pe care revolutiile, incepand cu cea franceza, din 1789, au stricat-o atat de rau, este un lucru de cinste, de onoare, de glorie! Anti-bolsevismul romanesc este un moment de excelenta pe plan mondial in istoria noastra!

Asadar romanii nu au pierit in focul revolutiei mondiale. Inca o data nu au pierit! Ci, dimpotriva, au stavilit „furtuna revolutiei”, i-au facut opozitie, asa cum au prevazut „genialii”, o opozitie care, se prea poate, i-a fost fatala revolutiei mondiale in varianta ei bolsevica.

Sa speram ca noua varianta a revolutiei mondiale, revolutia corporatista, va fi ca altcineva sa-i vina de hac, sa nu cada din nou magareata raspunderii planetare pe umerii romanilor! Sa mai faca si altii istorie!… Ca noi ne-am saturat! (Oare? – n.r.)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu