In Stiri

Iulian Bulai a devenit o amenințare serioasă la adresa culturii române

Frați români, am răbdat mult prea mult! Deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai, devenit președinte al Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaților a încălcat grav orice limite prin atacurile sale publice la adresa culturii române și mai ales la adresa culturii noastre creștin ortodoxe.

O analiză extensivă, cu care putem să începem, a fost deja realizată de Justitiarul.ro. Vă rugăm citiți cu atenție!

A debutat prin a face o afirmație foarte ciudată pe pagina sa de facebook și, credem noi că și pe alte medii publice, în primă instanță, de Crăciunul lui 2019, despre Mântuitorul Iisus și Fecioara Maria, mama Sa, mai ales pentru faptul că se consideră un catolic practicant:

iulian bulai, facebook, fecioara maria, iisus, craciun

După cum vedeți, dragi cititori, o asemenea afirmație este făcută de acest individ pe data de 25 decembrie 2019, chiar de Crăciun.

Această afirmație de tip materialisto-deconstructivistă este una practicată de toți adepții neo-marxiști ai Școlii de la Frankfurt sau Institutului Tavistock pentru spălarea creierelor despre care am scris în diferite articole și am avertizat.

A deconstruit anumite informații care nu pot fi luate ad-literam din Noul Testament, împreună cu alte informații cu caracter chiar istoric, și le-a dus în derizoriu, inclusiv, dar mai ales, comparând „acele comunități eșuate ca cea din Betleem” cu ceea ce avem astăzi de exemplu la Țăndărei.

Vorbește foarte socialist și mărinimos despre cei peste 50.000 de copii în grija statului, peste 3000 de copii anual dați spre adopție și alte mii de copii (foarte grijuliu acest individ! – n. red.), dar ignoră total că însăși creștinătatea i-a ținut pe toți uniți și face mult mai multe decât blasfemiile pe care le adresează cu tupeu și obrăznicie față de Scrierile Sacre Creștine. Să nu uităm cazul Parintelui Tănase de la Valea Plopului:

Dar, desigur, se pare că roata se întoarce, iar acesta a primit o amendă de 5000 de lei din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Și nu numai, dar internauții l-au „spulberat” pentru această încălcare gravă a eticii creștine și o jignire blasfemică adusă la adresa noastră a tuturor. Chiar și jurnalistul Cornel Nistorescu a spus: „Dacă Iulian Bulai ar fi trăit pe vremea lui Mihai Eminescu ar fi fost prins după incendierea unei biserici și dus într-un Lazaret, alături de alți piromani și oameni periculoși”, într-un articol al său. Desigur, s-a referit la afirmația pe care a făcut-o despre Eminescu, pe care, chipurile, îl respectă.

iulian bulai, facebook, fecioara maria, iisus, craciun

În aceste capturi de ecran am păstrat și comentariile deoarece unele dintre ele sunt „delicioase”.

După cum vedem, dragi frați culturali, își dă cu părerea cu privire la ceea ce ar fi făcut Eminescu dacă ar fi trăit astăzi, lucru pe care-l considerăm o eroare matematică. Eminescu a trăit la timpul lui și a lăsat preceptele pentru o Românie viitoare care sunt și vor fi valabile etern, chiar dacă ele au fost scrise în a doua jumătate a secolului XIX. Dar, acest individ ignoră ceea ce numim Teoria Statului Organic cu toate măsurile pe care Eminescu ni le-a lăsat pentru ca acest stat să existe dinnou. Am preluat extensiv cele optsprezece articole și fragmente de articole ale lui Eminescu despre acesta. Le puteți citi și studia pe această pagină. E suficient doar să dați o căutare după cuvintele statul organic și vor apărea rapid pentru citire.

Cornel Nistorescu l-a atacat dur în acel scurt articol și considerăm că merită, pentru că într-adevăr, nu numai că acesta dă dovadă de incultură și obrăznicie în atacarea culturii române fără pic de respect, ci dă dovadă de subtilă repulsie față de cultură punând în aceeași oală demagogiile și degradările care ne-au schilodit de-a lungul veacurilor cu ceea ce este de fapt cultura română, pângărind acest templu al nostru sacru, și care ne-a ajutat să răzbim prin toate aceste degenerări. Mai bine ar fi să i se dea un test de cultură română, ca un examen foarte dificil, pentru că funcția pe care o are ca demnitar nu i se potrivește sub nici o formă. Nu se ridică la nivelul ei și ar fi mai bine să lase locul altuia înainte să comită vreun dezastru.

Dar să ne întoarcem la chestiunea creștină și afirmațiile de-a dreptul înapoiate despre Iisus și Fecioara Maria. Să vedem reacția lui Bulai cu privire la amenda de la CNCD:

iulian bulai, facebook

Sigur, citirea acestui mesaj este interesantă. Cum e vorba românească: „nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute”. Motivația CNCD este una singură: Textul aduce atingere demnității umane a creștinilor. Punct. Ce nu se înțelege?!

Un alt atac dur și binemeritat asupra acestui deputat a fost cel al Purtătorului de Cuvânt al Patriarhiei Române, domnul Vasile Bănescu, în care vorbește despre „obrăznicia provenită din incultura și ideologizarea dezonorante”. Ca dovadă cele ce am relatat mai sus.

Dar interesant este comentariul unui utilizator lăsat mai jos în imagine care vorbește despre persoanele atee care nu-l mai susțin pe acesta datorită blestematelor afirmații de Crăciun. Însă, vorbește despre reformarea TVR. Ajungem imediat și acolo.

Și ce să mai spunem despre afirmația făcută de un coleg de-al său din USR, Dan Cazacu, să vedem: „Biserica, așa cum e ea coruptă și dată cu statul este una din instituțiile în care românii mai au încredere. Mai mult decât în Parlament, de exemplu. În acest context să vii să spui ditai blasfemia public, ca să explici situația familiilor defavorizate, este dincolo de prostie, Iulian Bulai. Este suicid politic. Dacă vrei să îți închei cariera politică, dă-ți frumos demisia din BN. (…) Tot electoratul nostru 65+ s-a dus. În a treia zi de Crăciun, echipa Dan Barna, vouă nu vă e un pic rușine de colegul? Vreo sancțiune, ceva?” Vom vedea mai jos ce este și cu Biserica…

Iulian Bulai mai este și editorialist invitat la republica.ro, unde mai scriu de-al de CTP și alți neo-marxiști cu pete urâte pe cap, împreună cu un debutant fost coleg de-al meu (nu-i voi da numele), marxist declarat și el, și ateu. Nu avem nimic cu ateii, fiecare să creadă sau să nu creadă în ceea ce doresc, neimpunându-ne nimic, însă avem ce avem cu afirmațiile lor și cu efectele afirmațiilor lor. Aici ne opunem vehement!

A trecut Crăciunul și a venit și Revelionul. Desigur că s-a realizat un spectacol de pamflet și satiră marca Vacanța Mare despre măsurile de „siguranță” din „pandemie”, pe care Iulian Bulai le-a combătut într-o altă afirmație și o audiere mai apoi. Spune așa:

iulian bulai, facebook

Nu vom intra în subiectul așa-numitei pandemii, deoarece este un subiect cu totul special și se abate destul de la cultura română. Dar, vom vorbi un pic despre ceea ce s-a intamplat de Revelion. Sigur, cu toții avem dreptul la exprimare, însă nu putem fi de acord cu ceea ce spune acest deputat în afirmațiile sale. Să nu uităm că grupul Vacanța Mare a avut nenumărate spectacole de pamflet și satiră politică (și nu numai) peste tot în țară și difuzate foarte frecvent la TV, încă din anii ’90. Nimeni, dar absolut nimeni, nu i-a cenzurat și nici măcar nu au luat vreo măsură ca ceea ce ar urma să se ia ca să îi sancționeze, precum acelea de la sfârșitul anilor ’80, pe vremea regimului socialisto-ceaușist. Astăzi se încearcă să se întoarcă la această metodă prin acest Iulian Bulai.

Dacă Vacanța Mare și TVR au parte de asemenea măsuri, cât mai durează până când și alții care nu sunt politic corecți să fie cenzurați și „reformați”. Nu negăm nepotismele din instituțiile media de la noi și nici apartenența unora dintre ei la diferite grupări politice, însă aceasta este bucătăria lor interioară de care sunt nevoiți să se îngrijească și care nu are de-a face cu cultura română. Ceea ce ne atrage atenția cu privire la acest deputat este modul „anti-PSD” pe care l-a adoptat și el ca și cel care este astăzi președintele României. Aceeași metodă politicianistă agresivă o au și majoritatea celor din Partidul Democrat față de Partidul Republican din S.U.A. (copie la indigo). Avem impresia că este doar o scenetă pe care aceștia o joacă, deoarece și unii, și alții sunt prieteni la aceeași masă și actori pe aceeași scenă (complici la aceeași infracțiune…). Să nu uităm că într-o problemă trebuie să existe cel puțin două componente care se combat reciproc, dar sunt împreună. Desigur, atacul asupra TVR nu este singurul, ci mai este și atacul asupra radioului public tot pe aceleași criterii: apartenența la PSD, o retorică de fațadă ieftină, care distrage atenția de la adevăratele probleme.. atacul este asupra culturii române și nu asupra televiziunii române „PSD-iste”. Cultura română, mister Bulai, nu înseamnă doar a fi anti-PSD altfel nu ai ce căuta în cultura română, ci a fi român cu adevărat, cu toată complexitatea a ceea ce înseamnă, ceea ce dumneata nu ne-ai arătat niciodată mai ales când ai atacat emisiunea Viața Satului pe criteriul faptului că nu se alinieaza la valorile europene (și ceri închiderea ei). Spune-i asta unui polonez, german, italian, spaniol sau britanic, că te vor calca în picioare dacă le ataci naționalitatea invocând valorile europene pe care le consideri dumneat și cu care ai fost spălat pe creier, fără ca măcar să ai habar de istoria acestui continent și cine a contribuit la ea!

A propos de valorile europene, chiar și Biserica Ortodoxă are de-a face acum cu acest inspector al culturii române, Iulian Bulai. Într-un articol am găsit că acesta își dorește ca Biserica Ortodoxă Română „să se alinieze la nivel european” și să schimbe calendarul, pentru ca Paștile ortodoxe să coincidă cu Paștile catolice și protestante. Dovadă clară de incultură și obrăznicie! Nu mai spunem că: „Învierea este și despre tentativa unui grup criminal organizat de a promova un fake-news, mituind martorii și promovând un mesaj fals, ceea ce se întâmplă și în zilele de astăzi, la tv, pe stradă, sau în Parlament”, a conchis Iulian Bulai ca să o dea și mai rău cu bâta în baltă.

Desigur că și Ion Cristoiu, nu putea să-i scape.., l-a analizat foarte serios:

Sărbătoarea creștină a Paștilor are o semnificație nu numai umană, divină, dar și cosmică. Există un motiv bine întemeiat pentru care datele sărbătorii sunt separate și uneori coincid. Acest ignorant nu știe nimic despre această sărbătoare și nici nu știe că nu știe, ca să-l sanționăm socratic. Mai bine să nu-și bage nasul și aici!

Mergem mai departe și spune în felul următor. Cerem imediat intervenția Academiei Române cu privire la acest accident al vremurilor noastre neo-marxiste și sancționarea sa imediată pe cât se poate. Cerem ca acesta să fie investigat și demis urgent pe criteriu de incompatibilitate cu funcția pe care o deține la Comisia pentru Cultură a Camerei Deputaților! Nu are ce căuta acolo!

A consemnat pentru dumneavoastră al vostru devotat Patrick Matiș.

Recent Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
forin citu, cec, transgaz, romgaz, hidroelectrica, tarom, portul constanta, aeroportul henri coandalucian ciuchita, lucian ciuchiță, citadela scriitorilor
%d bloggers like this: