In Articole, Modelul de Tara

Laurențiu Rebega - Europa ne vrea proști!

Niciodată Europa nu ne-a dorit binele! Să fim înțeleși! Dacă ne dorea binele investea în agricultura din România. Nu ne păcălea.

Investea în irigații, pentru că i-am și cerut să ne ajute, în fabrici de procesare etc. Lucrul ăsta îl știu bine și am curajul să-l spun pentru că am și argumente. Știu ce se discută și lumea este într-o continuă schimbare în defavoarea statelor nou intrate în UE. Chiar dacă noi suntem de 7 ani în UE, nu reușim în momentul de față să stabilizăm producția în România.

Fermierii noștri nu vor încasa niciodată subvențiile de care beneficiază agricultorii din statele care sunt vechi membre UE. Producătorii noștri sunt implicați într-o luptă inegală. Concurența neloială începe de la alocarea subvenției. Cât timp fermierul român ia de trei ori mai puțin, costul de preț pentru ce produce va fi de trei ori mai mare.

Așa ajung fermierii europeni să vândă la prețuri mici și să-și desfacă produsele în România. Suntem o piață de desfacere pentru ei. Dacă nu schimbăm ceva acum, s-ar putea să ne trezim în fața unui pericol și mai mare.

În momentul de față, Uniunea Europeană negociază un tratat de liber schimb cu America și un tratat de schimb comercial cu Turcia. Din momentul acela, noi vom fi morți! Nu avem voie să facem acest lucru, pentru că în momentul în care permiți Turciei să liberalizeze comerțul în Europa, va aduce produse chiar mai ieftine decât cele produse în Europa.

Deci, nu vom mai exista, nu ca producători! Nu vom mai exista nici măcar ca piață concurențială pentru partenerii din Uniunea Europeană! Și să nu uităm că noi suntem una dintre porțile de intrare ale Turciei în Europa. În momentul acela, vom avea produse de oriunde altundeva, numai din România nu! Noi trebuie să ne gândim că nu mai vrem să fie penetrată piața noastră de către piețe care nu respectă aceleași standarde de calitate în care am investit foarte mulți bani și care ridică costurile de producție

Recommended Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
ioan aurel pop, academia romana, presedintele academiei romane, patriot, revolutia sexuala, educatia sexuala, homosexualitate, periculosii batrani, patriotismvasile astarastoae, pandemie, conspiratie
%d bloggers like this: