Mihai Șora, farul călăuzitor al neomarxiștilor

mihai sora, neomarxisti

Mihai Șora, farul călăuzitor al neomarxiștilor

Din tot valul de contestatari și adulatori ai lui Mihai Șora (pentru că doar în aceste categorii se împart cei care se pronunță la adresa dumnealui în zilele astea), cu regret trebuie să informez că nimeni, dar nimeni nu a înțeles esențialul: omul are o supremă calitate, și anumea aceea că este consecvent cu el însuși.

A fost în primul guvern comunist al Anei Pauker și apoi director de editură culturală până în 1989 (rămas, deci, în cadrele culturii, pentru ca acum să se ralieze marxismului cultural – foarte semnificativ!), deci comunist sadea.

A fost apoi în primul guvern neocomunist al lui Petre Roman, ca secretar de stat la Cultură, rămânând un „cadru de nădejde” al lui Iliescu, printre cei care nu au „întinat idealurile nobile ale comunismului”.

Iar acum este în fruntea mișcării neomarxiste a USR (a marxismului cultural), finanțate, ca și revoluția lui Lenin, de marii bancheri și finanțiști, precum Soros și Rothschild în prezent.

Omul este bolțevic troțkist, militant pentru revoluția mondială și comunismul internațional, care, într-adevăr, în timpul comunismului național al lui Ceaușescu nu putea decât să facă „dizidență pasivă”. Și nu s-a dezis nicio clipă de el însuși.

Cu noi, restul, e o mare problemă, pentru că dovedim că nu am înțeles mai nimic nici din ceea ce trebuia să fie și a fost în realitate comunismul marxist, și nu am înțeles nimic nici din ceea ce este și va fi în viitor neomarxismul și marxismul cultural propovăduit de adulatorii săi astăzi.

Șora este astăzi „farul călăuzitor” peste timp al neomarxiștilor, aflați din nou în plin „avânt revoluționar”

Pentru că, așa cum spunea Petre Țuțea, idealul comuniștilor veritabili, originali, marxiști, este „o societate fără stat, fără clase, concepută ca o asociere liberă de indivizi”, comuniștii sunt „anarhiști la finalitate”.

„Când se vorbește despre totalitarismul comunist e o contradicție de termeni. Totalitari nu pot fi decât oamenii care pleacă de la întreg la parte – după formulă aristotelică. Or, comuniștii nu sunt totalitari.. Totalitari sunt fasciștii, hitleriștii și Biserica Catolică, pentru că și ea pleacă de la principiul aristotelic: întregul premerge partea. Aștia sunt totalitari”, mai spunea Țuțea. El explica, de fapt, că marxiștii veritabili sunt individualiști și chiar duc individualismul liberal la extrem…

Sursă: anonimus.ro.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu