Mircea Serban – Proiectul Eminescu

mircea serban, romania, romania la mila domnului

[vc_section][vc_row][vc_column][mk_image src=”https://culturaromana.ro/wp-content/uploads/2018/12/uoxhekuv_400x400.jpg” image_size=”medium” lightbox=”true” custom_lightbox=”https://culturaromana.ro/wp-content/uploads/2018/12/uoxhekuv_400x400.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_custom_heading text=”Mircea Serban – Proiectul Eminescu” font_container=”tag:h2|font_size:27px|text_align:center|line_height:2em” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeInUpBig”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1546682135876{margin-bottom: 0px !important;}”]Proiectul Eminescu a luat fiinta din necesitatea pastrarii identitatii nationale, afectata grav ca urmare presiunilor internationale si expansiunii globalismului, rezistenta prin cultura fiind solutia finala in fata acestora.

Demersul prin care, practic a fost pus in miscare Proiectul Eminescu, este datat 10 Iulie 2018, cand poetul si publicistul Laurian Stanchescu a adresat Ministerului Public, Procurorului General al Romaniei – Dl. Augustin Lazar, solicitarea stabilirii prin ancheta specifica a cauzelor mortii poetului si publicistului Mihai Eminescu.

Cercetand documentele aflate in custodia Academiei Romane Laurian Stanchescu face, ulterior, demonstratia suspiciunii de asasinat cu premeditare -la ordinul serviciilor secrete austro-ungare si tariste, Mihai Eminescu fiind batut cu bestialitate si injectat cu mercur in cele din urma, murind.

Medicul curant al lui Mihai Eminescu a fost evreul Francisc Isac…

Asadar, tot ceea ce s-a propagat in toti anii de dupa moartea tragica a lui Mihai Eminescu a fost minciuna, iar Academia Romana este parte atat la tainuire cat si la punere in circulatie a informatiilor false si inducere in eroare a poporului roman!

Crima a mers si inca merge, la brat cu dezonoarea la adresa celui mai important roman al tuturor veacurilor!

Ioan Aurel Pop, Presedintele Academiei a fost rugat, intr-o scrisoare deschisa ce i-am adresat-o, sa ia atitudine fata de culpa morala si juridica in care se afla institutia a carei presedintie o intrupeaza domnia sa.

Deocamdata, Academia Romaniei si Ioan Aurel Pop tac!

Aparitia halucinanta, in chiar anul Centenarului Marii Uniri si a Razboiului pentru Intregirea Neamului, a legii Vexler, prin care atacul la adresa statului roman a devenit o evidenta, a grabit si decizia subsemnatului de a adera la acest proiect si la sugestia mea poetul Laurian Stanchescu a incuviintat ca Ieudul Maramuresului sa faca primul pas pe drumul lung al vietii Proiectului Eminescu.

Am salutat, impreuna cu autorul Proiectului Eminescu, decizia curajoasa a Prefectului de Maramures -avocatul Vasile Moldovan, de a implica in acest proiect national Maramuresul institutionalizat.

Onor!

Ieudul, independent de controversa iscata de datarea manuscrisului cunoscut sub numele de „Codicele de la Ieud” – probabil, primul text de limba romaneasca, este important pentru intreg procesul de emancipare romaneasca, inceput inca in timpul regilor angevini de aceea, primul pas de aici trebuia facut.

Din Ieud, Maramures va pleca marti, 15 ianuarie 2019, poposind in toate localitatile importante pentru Istoria Neamului Romanesc, atat din interiorul actualelor frontiere de stat ale Romaniei, stabilite prin pactul Ribbentrop-Molotov, cat si din cele ale Romaniei Mari, dar si ale Daciei, Proiectul Eminescu!

La Ieud se va face anuntul infiintarii Centrului Maramuresean de Arhivare si Cercetare Mihai Eminescu.

Deocamdata, doar un anunt, intrucat abia la 15 ianuarie vor incepe negocieri cu autoritatile locale administrative si bisericesti pentru a obtine un teren in vederea ridicarii asezamantului cultural, dar la aceasta investitie sunt asteptati romanii cu stare, toti cei din lista Forbes primind invitatiile de rigoare.

Tot la Ieud si tot in aceasta zi fasta pentru cultura romaneasca, poetul Laurian Stanchescu va informa opinia publica romaneasca si internationala in legatura cu reinfiintarea prin sentinta judecatoreasca a Societatii Carpatii al carui presedinte si initiator a fost Mihai Eminescu.

Probabil, prima sedinta va adopta si noul Statut al societatii, dar vor fi consemnate prin procesul verbal si primele inscrieri.

De asemenea, in numele Societatii Carpatii, dar si al celor prezenti la Ieud poetul Laurian Stanchescu va face anuntul prin care Mihai Eminescu devine, din 15 ianuarie 2019 mucenic si martir al romanismului si i se confera „ORDINUL EMINESCU” si titlul de „VOIEVOD SPIRITUAL DE MARAMURES SI AL DACIEI LIBERE DACO-ROMANE”.

Va fi lansata cu aceasta ocazie si in Maramures cartea lui Laurian Stanchescu „Eminescu – un Dumnezeu ranit”.

Afisul evenimentului mai contine nume importante si mari personalitati artistice, bisericesti, personalitati ce nu au colaborat si nu colaboreaza cu serviciile oculte: teologul Stefan URDA, ex vicar de Alba Iulia, actorii Dorel VISAN si Florin ZAMFIRESCU, rapsodul Grigore LESE, luptatorul Catalin BERENGHI, regizorul Remus CERNAT, Doru Dinu GLAVAN presedintele UZPR.

Sursa: cronicaviseuana.ro.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu