In Articole

Mircea Serban - Romania, la mila Domnului (1)

Trec anii, iar personajele ce isi impart puterea lasa a se intelege tot mai clar faptul ca in capul si inima lor nu exista decat 2 elemente: banul si aservirea tarii la un pret negociat cat mai scump adica, tradarea si pretul acesteia!

Complicitatea intelectualitatii fie din sfera educatiei si invatamantului, fie a afacerilor si justitiei sau a bisericii este evidenta, iar faptul acesta a pus pe fuga romanul simplu, catre vastele plantatii de capsuni din occident caci, el stie deja: a fost abandonat!

Valori traditionale ale societatii moderne romanesti, obtinute cu sacrificii uriase au fost devalizate in mai putin de un sfert de secol ceea ce, ar trebui sa fie suficient ca societatea romaneasca sa fie –cel putin, pusa pe ganduri!

1. Statul roman, pentru a carei independenta au curs valuri de sange atat pe front cat si in spatele lui, este diluat si caracterul lui mafiot e dovedit de contractele comerciale inregistrate la camerele de comert respectiv, de fondul dosarelor la grefa DNA.

Resursele naturale, unele unice pe planeta, ca de pilda, uraniul, au fost oferite la pret de nimic strainilor, fiind pus in pericol insusi teritoriul, aflat -sub cea mai valoroasa forma a lui, cel agricol, instrainat cu acte de proprietate caci, azi, pe aici trece cine vrea, spiritul de la Marasesti fiind demult fumat!

2. Demografic tara noastra tinde catre o populatie specifica anterioara razboiului de reintregire a neamului, cu observatia ca proportia romanesca scade cu fiecare an, pe de-o parte datorita exodului si natalitatii scazute, pe de alta sporului demografic al tiganilor astfel, pana in anul 2050 Romania nu va mai fi o tara romaneasca!

3. Biserica ortodoxa este „populata” de o resursa umana corupta, religia fiind un business si nu o institutie! A slabit atat de mult caracterul national al ortodoxiei incat mersul la biserica este avatarul mondenitatii, eventual al vietii la tara unde conservatorismul mai are ceva traditii. Imoralitatea a decolorat sutana clerului romanesc si ortodox si nu e de mirare proliferarea unor culte din import!

4. Economic Romania nu mai conteaza nici pentru romani, iar pe pietele internationale marfa romaneasca lipseste tocmai pentru ca, nici nu e produsa! Statisticile cu care se tot lauda guvernantii ilustreaza pe fond existenta unor persoane juridice romanesti –antreprenorii multinationalelor caci, pana si painea este coapta din faina de grau ungureasca!

Calitatea vietii in Romania este precara, dar la pretul uneia de lux!

5. Fortele armate nationale au disparut, caracterul mercenariatului pune in pericol securitatea nationala; ideea potrivit careia Romania joaca un rol strategic este o iluzie caci, in aceasta paradigma nu populatia si/sau statul roman conteaza, ca entitate suverana si independenta ci, exclusiv ca plasare geografica de aceea, viata romaneasca este abandonata si se afla la voia lui Dumnezeu!

Va urma…

Sursa: cronicaviseuana.ro.

 

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
distributism, marxism, capitalismion coja, contrarevolutionari, roman, romanii, romani
%d bloggers like this: