Patrick Matiș – Fereastra Overton
Patrick Matiș - Fereastra Overton
Pe lângă metoda fierberii broaștei, mai există și o altă metodă de manipulare în masă: fereastra Overton. Am să încerc s-o explic pe înțelesul tuturor în acest capitol.
După ce s-a pus pauză afacerii plandemiei mondiale s-a trecut la o altă problemă-reacție-soluție, și anume cea a „războiului” nicăieri altundeva decât în mult vehiculatul Heartland, adică în U-Craina (în slavonă înseamnă La Margine), un stat inventat de către serviciile secrete țariste și germane în secolul XIX și definitivat în anii ’20 ai secolului trecut de către Rusia Sovietică. Mai exact în vremurile noastre, pe data de 24 februarie 2022, de Dragobete, sărbătoare a iubirii ce prevestește primăvara la noi, cu profunde semnificații esoterice, a început invazia Rusiei asupra U-Crainei. Nici până acum, după tot acest răstimp, la momentul scrierii acestor rânduri, Rusia nu a declarat război U-Crainei. De ce oare?
Mergem mai departe și spunem că, la noi, în România, plandemia și-a ridicat „restricțiile” fix la ora zero a datei de 9 martie 2022. De atunci nu mai era obligatorie purtarea „măștii de protecție” în interior, acel scutec de bărbie pe care-l poartă toți spălații pe creier, rezultați concreți ai imbecilizării în masă (press-enter people, conform David Icke), chiar și în plină vară, pe caniculă toridă, când umblă singuri pe stradă sau chiar și în propriile lor mașini. Până pe 8 martie, de ziua femeii și a mamei, a continuat această mascaradă totalitară. Să fie oare aceste date simbolice, ritualice? Să fi fost planificate? Să ne aducem aminte de Programul Lockstep al Institutului Rockefeller.
A propos de Rockefeller. Știm că Fundația Rockefeller a acaparat Consiliul General al Educației (General Board of Education, în eng. – n. aut.) în 1902, implementând în SUA, ca mai apoi să se răspândească peste tot în lume, sistemul de educație profesională de tip prusac (provenit din Prusia) ce avea ca scop crearea de lucratori în fabricile lor, total dezinteresat în a cultiva gândirea critică și vocația elevilor și studenților. Au introdus și testele standardizate, echivalentele lucrărilor de control, extemporalelor, tezelor și examenelor de absolvire de la noi, prin care aveau să transforme absolvenții unor asemenea sisteme de „educație” în argați ai corporațiilor lor, conform John Taylor Gatto.
Mai târziu, prin 1910, aceeași Fundație Rockefeller, împreună cu Fundația Carnegie, deținută de un alt magnat de pe Wall Street, profund implicat și el ca și Rockefeller în finanțarea revoluției bolșevice din 1917, prin filialele bancare pe care le dețineau în Europa, mai exact Westinghouse, NYA Banken, Ruskombank și Kuhn, Loeb & Co., toate cu legătură la Trust of Money, în special Guaranty Trust din New York, a reușit acapararea prin investirea a milioanelor de dolari în Asociația Medicală Americană (American Medical Association, în eng. – n. aut.). Se dorea eliminarea totală a naturopatiei, de altfel singura derivată a medicinei adevărate care chiar o reprezintă în totalitate (holistic medicine, în eng. – n. aut.), dar și a homeopatiei și a altor ramuri (osteopatie, medicina chiropractică, balneoterapie și kinetoterapie etc.) ce izvorau de mii de ani din medicina lăsată de marii părinți precum Hipocrate, Galen, Paracelsus, Zalmoxe, Avicenna etc., și înlocuirea lor cu un tip de medicină (decăzută, am spune) ce izvora din spagiria sau farmaceutica (apothecary, în eng. – n. aut.) vechilor alchimiști eșuați și transformați în chimiștii care abundă prin laboratoarele de cercetare de tip materialist de astăzi. Este vorba despre alopatia reducționistă care tratează doar simptome și nu vindecă nimic, conforma spuselor lor cele mai oneste, prin intermediul bisturiului, injecțiilor și pastilelor.
Aceste două mari evenimente prin care magnații petrolului și finanțelor mondiale și-au infiltrat oamenii au fost cele mai puternice generatoare de ferestre Overton peste tot în lume, deoarece urmau să acapareze atât presa cât și industria distracțiilor de mai târziu, după cele două mari războaie urmate de crizele economice, prin renumita Propagandă a nepotului american al lui Sigmund Freud, Edward Bernays. Spunem acestea pentru că, nu-i așa?, cei care dau banul comandă muzica și dansul. Însă totul trebuia făcut treptat, de la imposibil, la posibil, pentru că broasca trebuia să fie în așa fel convinsă de viețuirea ei în apă fiartă, ca practic nici nu mai conta ca și ființă pe suprafața acestei planete, lăsându-se benevol în mâinile mântuitorilor (ucigașilor) ei. Scopul era controlul total așa cum a și fost conturat în controversatul manifest al celor 24 de protocoale mai întâi prin eliminarea marii părți a umanității, care deranja și încă mai deranjează. În fine..
Un mic istoric totuși despre această metodă. Ce, sau cine, mai degrabă, a fost Overton?
Joseph Paul Overton (1960-2003), fost prim vice-președinte al Centrului Mackinac pentru Politici Publice (Mackinac Center for Public Policy, în eng. – n. aut.), a formulat această teorie (denumită de unii „cum să legalizezi orice”), care i-a primit numele postum, după ce a murit în urma unei catastrofe aviatice.
„Fereastra Overton” reprezintă o fereastră de oportunități pentru cei care vor ca într-o societate să transforme o idee/problemă de neacceptat într-o lege normală! De fapt, „Fereastra Overton” este foarte folosită de către cei aflați la putere și funcționează în ambele sensuri: de la imposibil la lege, dar și de la lege la imposibil!
Mai este definită ca și arta (științifică) de a schimba în mod radical opiniile oamenilor, fără ca aceștia să-și dea seama în niciun caz că au fost manipulați cu pricepere și complet, până la punctul de a auzi și gândi exact opusul a ceea ce simțiseră și gândiseră cu puțin timp înainte, conform Francesco Lamendola.
Luis Segura, un strălucit academician spaniol atât în domeniul științelor umaniste, cât și în teologie, este, de asemenea, un autor care nu ezită să se gândească în afara cutiei politic corecte (aici unele dintre scrierile sale de pe blogul „Adelante la fé”). Am tradus explicația sa excelentă prin ceea ce trecem acum pentru a ne introduce în sistemul orwellian de inversare a valorilor și educației contrare binelui, frumosului și adevăratului, în cele ce urmează:
„Fereastra Overton este o teorie politică ce descrie cu o acuratețe care emoționează modul în care se poate schimba percepția opiniei publice, astfel încât ideile care au fost considerate anterior nebunești să fie acceptate de-a lungul timpului.
În principiu, nici un tabu nu ar scăpa de eficacitatea acestei tehnici. Pentru a putea schimba radical valoarea pe care societatea o acordă în prezent eutanasiei, incestului, zoofiliei, pederastiei sau canibalismului, pentru a da doar câteva exemple. Pentru a face acest lucru, nu am aplica spălarea creierului direct, ci o serie de tehnici avansate de care societatea nu ar fi conștientă atunci când este implementată.”
Așadar, în timpul manipulării, lupa societății va fi luată de pe zona imposibilă și va fi concentrată, pas cu pas, pe cele 6 etape, până ce se va ajunge în punctul culminant: emiterea unei legi personalizată (pentru fiecare grup uman în parte – n. aut.)!
Practic, dacă la început toată lumea era convinsă că ideea/problema este imposibil de acceptat/rezolvat, pentru ca după ce se vor efectua cei 6 pași, majoritatea să accepte ca fiind o situație normală și să emită o lege – o oportunitate politică firească. Această transformare radicală de convingere a populației prin manipulare că ce a fost considerat inițial imposibil este de fapt ceva normal, poate fi demantelată de Teoria „Fereastra Overton” care a… generat-o!
„Fereastra Overton” se mișcă precum peștele în apă într-o societate mămăligă, fără idealuri, unde separarea clară dintre bine și rău nu e… clară. Din păcate, Serbia și România sunt o astfel de societate!
Schema generală a „Fereastrei Overton”: de la imposibil la lege!
Iată, pe scurt, cum se traduce literalmente schema „Fereastra Overton”:
Sunt câțiva pași prin care această fereastră de manipulare fină reușește să-și atingă scopul, conform serviciilor secrete de pe la noi, informații care sunt publice:
1. imposibil: într-un moment de oportunitate politică/ socială, se prezintă opiniei publice o idee (problemă sau chiar o soluţie la o problemă) care este cunoscută în societate ca fiind imposibilă şi de neacceptat (bazându-se pe logică şi fapte). În această fază este forţată acceptarea existenţei ideii/ problemei şi sunt provocate discuţiile pe tema acesteia;
2. radical: este iniţiată dezbaterea ideii de către specialiştii în domeniu, care o prezintă ca fiind radicală, însă nu de neconceput. În mediul virtual, utilizatorul poate substitui specialistul, devenind chiar el vectorul de inoculare a acesteia. Ideea este în continuare respinsă ca neviabilă;
3. acceptabil: unii formatori de opinie declară că ideea poate fi acceptabilă şi poate funcţiona în anumite circumstanţe;
4. raţional: „Fereastra Overton” este mutată în zona raţională, etapă în care media începe să joace un rol foarte important în „manipularea auditoriului”. Ideea este reprezentată ca fiind soluţia raţională, fiind utilizate argumente raţionale pro şi contra acesteia;
5. popular: ideea este prezentată ca fiind foarte populară, răspândită în societate, deseori fiind utilizate jumătăţi de adevăruri. Diseminarea şi dezvoltarea este preluată de „postaci”, accentul fiind pus pe susţinerea cantitativă a ideii (repetiția e mama învățăturii – n. aut.);
6. legal: „Fereastra Overton” se mută în zona legalizării ideii/problemei, prezentată ca fiind o oportunitate politică. Politicienii promulgă o lege personalizată, care reglementează ideea.
După cum putem foarte bine vedea, sunt pașii unei metode de inginerie socială extrem de eficient implementată astăzi în mediile de socializare de pe internet, dar și în viața de zi cu zi printr-o repetiție progresivă, niciodată completă până la final.
Să dăm un exemplu:
Într-un domeniu oarecare, la un anumit moment, în societate se poate discuta despre o idee destul de limitat (și este acceptată la fel de îngrădit). Adică o idee e acceptată de societate doar în interiorul unei ferestre de oportunități (fereastra Overton). Doar în limitele ei se poate vorbi constructiv (adică e permisă discuția și nu există poziții radicale ale cetățenilor).
De exemplu, acum 50 de ani existența extratereștrilor era de neconceput. Fereastra Overton pentru acceptarea lor era îngusta (în stadiul de inacceptabil). De vreo 20-30 de ani sunt sute de filmulețe și poze cu OZN-uri (stadiul de acceptabil). De câțiva ani destul de multe filme prezintă ideea de extraterestru mult mai uman, mai dulce. Nu mai vor să distruga Pământul. În ultimii 2 ani până și Papa a acceptat posibilitatea existenței lor (stadiul popular, rațional). În 10 ani probabil o să fim și mai deschiși la această exopolitică.
Alt exemplu ar mai fi un banc despre homosexualitate:
Un bătrân, abia ținându-se pe picioare, vine grăbit la serviciul de pașapoarte.
– Vreau pașaport în regim de urgență, ca să plec cât mai repede din țară.
– Păi, n-aveți nevoie de pașaport în Europa.
– Europa e prea aproape… Vreau să mă duc la capătul lumii.
– Da’ de ce?
– Nu sunt de acord cu politica față de homosexuali!
– Cum așa?
– Pe vremea lui Antonescu îi împușcau, Gheorghiu-Dej îi închidea la pușcărie, Ceaușescu îi băga la balamuc. Acum, după revoluție, i-au lăsat în pace și le-au dat drepturi.
– Așa, și?
– Mi-e teamă să nu devină OBLIGATORIU…
Aduceți-vă aminte de plandemie, și nu degeaba o numim așa, pentru că pandemie SIGUR nu este, deoarece nu există pe nicăieri dovezile unui agent patogen sau a unui provocator de boală, ca să spunem așa. Această plandemie a fost planificată și puțin câte puțin introdusă în societate. În anii ’70 era vorba de gripă, ca apoi în anii ’80 să fie vorba de SIDA, sau „virusul” HIV, care s-a dovedit a nu produce renumita boală SIDA, în special după studiile realizate în Africa de Sud unde peste 60% din populația nativ africană este sero-pozitivă dar nu au simptome, nu dezvoltă boala, apoi așa-numita boală a vacii nebune, gripa aviară, porcină, prin 2003 a apărut SARS 1, adică Sindromul Respirator Acut Sever 1, apoi MERS (din Middle-East, Orientul Mijlociu), apoi SARS 2. Am putea să spunem că nu le-a mers, au luat-o pas cu pas și au încercat și iar încercat. Dar, conform Ferestrei Overton, se pare că nici nu au avut nevoie să reușească din prima, era totul un experiment realizat în pași preciși, iar acei pași erau incompleți de fiecare dată. Nu s-au dus până la capăt în mod voit.
Acum la fel s-a întâmplat, numai că au dat focul la oala cu broasca mai tare. Dar nu până la capăt! Altfel broasca sărea din apă. Au vrut să vadă cât suportăm, chiar și după ce ne revoltăm. Suntem foarte bine observați, nu știu dacă vă dați seama. Mai mult de atât, chiar în plandemie, infracțiunile se comiteau în cascadă la nivel înalt, așa cum am mai spus, de la achiziții ilicite fără licitații publice, până la încălcarea constituției și restricționarea drepturilor și libertăților oamenilor sub pretextul „salvării vieților”, acesta din urmă aflându-se chiar în pasul 5 și 6 din renumita fereastră.
Există o fereastră Overton chiar și în propagarea adevărului despre această plandemie. Nu toți o acceptă și nu imediat. Dar treptat din ce în ce mai mulți oameni încep să vadă explicația logică și pe dovezi clare a ceea ce se vrea ca fiecare din noi să vedem. Așa cum spunea și Mahatma Gandhi: „Mai întâi te ignoră, apoi râd de tine, apoi te agresează, apoi ai învins.”
Dar oare ce oportunități sunt în realitate? La ce se referă, atunci când analizăm plandemia? Oare nu este vorba de acea fereastră îngustă de oportunități de a implementa Marele Reset în care nu veți deține nimic și veți fi fericiți? Așa cum spunea Klaus Schwab, eminența cenușie a controversatului Forum Economic de la Davos, când vorbea despre Covid-19, care este, după spusele lui, de zece ori mai slab decât gripa.
Frați români, nu mai luați totul de-a gata! Fie că vă fac bine sau rău, informațiile digerațile, reflectați asupra lor, meditați! Veți fi surprinși de ceea ce veți accesa ca și informații de acolo, din acele dimensiuni subtile ale Universului, prin voi înșivă.
Înainte de toate, înțelegeți-vă și înțelegeți-i și pe ceilalți, în mod pașnic! Fiecare avem traiectoriile noastre în viață.
Surse: adelantelafe.com, thrivemovement.com, decenei.com, intelligence.sri.ro, trezirealarealitate.ro, linkedin.com, anonimus.ro.
Am consemnat,
Patrick Matiș
PandeMia, capitolul III, „Fereastra Overton”.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!