,

Pictorul Florin Olari vernisează expoziţia „Esenţe” pe 15 noiembrie la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca

Florin Olari, esente

Aflat în plin avânt creativ, pictorul Florin Olari, unul din cei mai cunoscuţi mânuitori ai penelului din Transilvania, anunţă un nou vernisaj: expoziţia de artă contemporană – pictură şi instalaţie – „ESENŢE” îşi deschide porţile pe 15 noiembrie 2023, ora 17:00, la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca. Iubitorii de artă sunt invitaţi să se bucure de o incursiune printre lucrări abstracte cu accente suprarealiste și instalații având la bază fagurele de miere. 

Autorul lucrărilor declară:

„Mirosul, textura delicată, dar rugoasă, și nuanțele naturale în note particulare ale zecilor de faguri, contrastează cu compozițiile cromatice intense ale picturilor, oferind o experiență vizuală fascinată.

Etalată în două dintre galeriile Centrului de Cultură Urbană Turnul Croitorilor, expoziția „Esențe” particularizează trăirile spirituale ale artistului și le transpune în minunate forme artistice, deopotrivă, prudente și exaltate, marcate de consuetudine, dar și de îndrăzneală și de excentricitate.

Evenimentul este completat cu un recital de muzică clasică susţinut de artişti ai Companiei Opera Vox. Invitaţi speciali la vernisaj: PS Benedict Bistriţeanul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi Conf. univ. dr. Eugen Savinescu – Rectorul Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca. Expoziţia rămâne deschisă până pe 29 noiembrie 2023 şi intrarea este liberă.

This slideshow requires JavaScript.

Curatoarea expoziției: Conf.univ.dr. Mira Marincaș – Universitatea Sapientia  

Prezintă:

Dr. Ancuța-Lăcrimioara Chiș

Manager cultural

Vernisaj: Miercuri, 15 noiembrie 2023, ora 17:00

Moment artistic Opera Vox în evenimentul de deschidere

Loc: Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor, Cluj-Napoca, str. Baba Novac, nr. 35

Perioada de vizitare: 15 – 29 noiembrie 2023

Florin Olari este unul dintre cei mai cunoscuți pictori de biserici din Transilvania, însă pictura sa de șevalet iese la fel de puternic în evidență prin imersiunea în universul Creației și al Cunoașterii, care devin astfel aspecte compacte ale viziunii sale estetice. Artistul descoperă esențe prin compoziții somptuoase, care extrag principii din arta iconografică orientată către veșnicie și le pliază peste metaforele suprarealiste ale experiențelor senzoriale, într-un melanj ce pare contradictoriu, dar care se aliniază perfect pe pânză, prin intermediul culorilor pure și viguroase, a formelor elevate și a eliberării tiparului ideal al matricei primordiale.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu