In Stiri

Polovragi - noile colibe dacice vor fi refacute, noi atractii turistice

Noi obiective de atractie turistica in zona Polovragi. Autoritatile au in plan sa refaca vechile colibe dacice in zona. Au primit deja avizul Ministerului Culturii si primele asezari vor fi refacute chiar din acest an.

Autoritatile locale din comuna Polovragi au planuri mari in ceea ce priveste dezvoltarea turismului in zona. Dupa ce problema cu administrarea Pesterii Polovragi s-a rezolvat, primarul are acum in plan sa largeasca ideea taberei de sculptura. In zona vor aparea vechile colibe dacice care atrag ca un magnet turistii. „Este spre final un proiect tehnic pentru acea tabara de sculptura cu simboluri dacice. Urmarim ca acest proiect sa se deruleze pe 10-15 ani pentru a pune in valoare istoria localitatii. Se stie ca pe piatra Polovragiului, deasupra Pesterii Polovragi, a functionat in secolele I-II Inainte de Christos si s-a atestat in urma sapaturilor arheologice, o asezare dacica fortificata. Este in zona ariilor protejate aceasta asezare. Am purtat discutii la Ministerul Culturii vizavi de interventia noastra si ni s-a spus ca putem face o punere in valoare constand intr-o refacere a imprejmuirii si a unor colibe dacice. Reusim in felul acesta sa aducem la lumina valorile istoriei localitatii. De asemenea, intentionam ca in acest an sa punem in opera o coliba dacica, dar si alte piese care sa scoata la lumina ocupatiile dacice, dar si momente din viata spirituala a inaintasilor nostri”, a declarat primarul Gheorghe Epure.

Iluminat ambiental

Primarul mai are in plan si realizarea iluminatului ambiental pana in zona Cheilor Oltetului. Gheorghe Epure sustine ca are in plan reamenajarea zonei astfel incat turistii sa aiba parte de tot confortul. „Procedam acum la achizitia unei toalete ecologice la intrare in Cheile Oltetului. Este un modul monobloc cu trei cabine, una pentru barbati, una pentru femei si persoane cu dizabilitati. Am dat in lucru amenajarea unei parcari si a unei toalete in poiana manastirii, precum si amenajarea drumului de acces spre pestera. O sa vedem in ce masura ni se va permite interventia in interiorul pesterii pentru un iluminat adecvat si punerea in valoare a tuturor obiectivelor de acolo. Ma gandesc ulterior la un iluminat ambiental nu numai in partea de nord, ci pe intreg tronsonul de la drumul national pana la Manastirea Polovragi si pana in spatele Cheilor Oltetului. De asemenea, am dat in lucru studiul de fezabilitate pentru apararea de caderi de pietre cu plase tensionate dinamic”.

Sursa: igj.ro.

 

Recent Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
cresterea economica, constantin cojocaru, primaria capitalei, hotii de capitalmall taranesc, malltaranesc.ro, produse romanesti
%d bloggers like this: