In Articole

Romanii sunt destinati sa se autoguverneze

Va place titlul? Este despre voi.

Cateodata ma gandesc la voi, la cei care cititi acum ce scriu aici. De multe ori imi e greu sa ma dau la o parte din problemele mele de zi cu zi si sa ma mai si gandesc la altceva. Dar gandurile imi vin. Si ma gandesc la voi, primesc gandurile despre voi, asa, din atmosfera, atunci cand nu ma mai gandesc la altceva. In pauza dintre ganduri.

Nu imi vine sa cred ce ati ajuns, de fapt, ce am ajuns ca neam, ca natie, ca popor, ca si indivizi etc. Parca ieri au fost evenimentele cele mai fierbinti din trecutul nostru de ultimi 300 de ani care ne-au facut sa mai existam inca.

Ati ajuns sa va purtati pantaloni rupti (cateodata arata ca si cand ar fi fost intr-un mod bestial) si haine care urla pe voi, ca sa nu mai mentionam si barbile mari (a lá Karl Marx) care nu va caracterizeaza. Ce vreti sa dovediti cu asta? Ca luptati, ca rezistati (sau mai bine zis heashteag-rezistati)? Sau pur si simplu ca v-a placut cat de bestial aratati in haine rupte, ca niste proletari ce sunteti si va considerati?! Teribile afirmatii sub forma de interogatii! Vreti sa va dovediti intelectualitatea si inteligenta atata timp cat sunteti peste 45% analfabeti functionali? Ma indoiesc.

Ma intriga atunci cand va privesc in ochi. Vad acolo ochi de pesti morti. Parca nu mai aveti viata in voi. Va vad tristetea, nefericirea insa, aroganta si fudulia cat cuprinde ca si cand ati vrea sa fiti lasati in pace, sa fiti ceea ce va doare sa fiti (muribunzi launtrici suferinzi, fara pic de viata interioara, doar exterioara, consumista). Vocea voastra vorbeste in gama minora, trista. Nu mai stiti ce sunteti, cine sunteti si unde vreti sa ajungeti? Dar ati adoptat imagini ca niste slogane pe care le strigati cu trup si suflet zi de zi, pe strazi. Daca ar fi sa se rupa pamantul si sa va inghita in hau, v-ati duce cu placere inconstienta, cu o somnambulie infricosatoare. Dar voi nu sunteti astia!

Simt nevoia sa va spun ca destinul vostru, al nostru ca neam, este altul. Unul.. diferit.. Dar ce pacat! Voi ati ales deja Abisul. Ce pacat!

Nu-i nimic! Chiar si asa va voi spune: romanii sunt destinati sa se autoguverneze. Iar pentru a va argumenta voi pleca de la acea concluzie pe care Napoleon al III-lea a tras-o acum peste 150 de ani: „romanii nu pot fi guvernati”. Si acuma.. bun, sa intelegem! Romanii nu putem fi guvernati pentru ca le scapam printre degete (colonialistilor mai tarziu transformati in industriasi transnationali care fac profit pe spinarea Mamei Naturi si a naturii umane). Candva, cumva vom face noi, asa cum am mai facut, sa sabotam planurile de guvernare si control pe care alti semeni le fac pentru noi ca sa instaureze o noua ordine mondiala (proletara). Da, ati inteles: au planuri. Care? Acelea de a ne controla: si tot ceea ce facem, producem, cumparam, consumam, simtim, dorim, gandim etc. Dar vor putea? Absolut, bineinteles! Vom putea fi o gloata de robotei perfecti ai unei „societati” ideale (dar utopice).. pentru multi adormiti cu complexe de superioritate (pentru ca atunci cand erau mici nu au fost lasati sa se exprime si au fost marginalizati si tinuti in frau sa nu devina mari si li s-a pus iataganul la gat). Asta este tragedia lumilor: conflictele intre oameni. Insa binele invinge intotdeauna. Cum asa? Uite asa! De aceea inca mai existam. Stiati ca ar fi trebuit sa ne fi autodistrus demult? Ia ganditi-va!

Tragic dar adevarat!

Va supara pana acum ceea ce cititi? Nu-i nimic. Mergem mai departe. Pana cand va durea fierul incins in muschi.

Vom fi cei care vom asculta ordinele hipnotizatorilor lumii ca asa vom considera ca trebuie. Iar apoi vom pierde tot, dar si ei, pentru ca vor consuma tot si nu le va mai ramanea nimic. Nici macar pamantul sub picioare, ramanand inghetati bocna in spatiu, plutind.

I-am cunoscut pe aceia. Sunt niste hrapareti, niste paraziti lacomi si cu multa foame de a musca din ciolanele noastre si ale bunicilor nostri. Si le simt gustoase, sa stiti! Ca dovada: copii lor, heashteagistii au spus ca batranii nu merita sa traiasca, merita sa moara, sa nu mai faca umbra pamantului degeaba, sa nu mai primeasca pensii degeaba. Ca si cand ei i-ar sustine. Dar cine ii invata sa dea dovada de asemenea neobrazare? Cei care vor sa isi stearga identitatea sunt teribil de obraznici si vor sa distruga tot: oameni, animale, plante, pamant, tot! Si voi ii lasati?

Personal, consider ca marile orase, chiar si cele pe care le avem noi, acum, sunt sortite pieirii cat mai rapid si cat mai tragic (sau tragi-comic, pentru ca le avem pe toate). Insa, Mama Natura va regenera totul. Dispune de o inteligenta inimaginabila si de necunoscut (in sensul ca intotdeauna va scapa printre degete, la fel ca si noi, de altfel..).

E mai bine sa nu prindem inteligenta ci sa ne prindem de ea.

Orasele sunt, acum, cuibarele unui socialism bolnav. Urla tratatele de ideologie socialista cu nevoile lor si aplicarea lor asupra noastra. Va spun, am simtit aceasta in timp ce am studiat aceste tratate. Cele 24 de protocoale nu sunt o minciuna, ci o realitate cotidiana, din pacate una sangeroasa.

Romanii sunt destinati sa se autoguverneze, spuneam. Ce inseamna acest lucru? Inseamna sa nu depindem de nimeni, decat de noi, in tot ceea ce inseamna: social, politic, dar mai ales economic. Romanul este destinat sa fie proprietar in tara lui (nu chirias platind impozit pe proprietate la Stat), liber, creativ, intreprinzator, sa puna tara la cale si sa prospere (cu totii). Nu vedeti ca actuala stare duce in jos, intr-o involutie teribila? Nu vedeti ca nu mai merge asa?

Dar cum i-ar merge romanului pe viitor? Luati exemplele romanilor de succes, care si-au facut gospodariile lor. Iar acestia functioneaza in familie, caci familia este arhetipul universal de succes care intotdeauna a dat omenirii cele mai puternice valori si implinirea sufleteasca de maxima calitate. Mai multe ce pot sa spun? Fiecare stim ce inseamna familia, in pofida ultimelor atacuri de tip propagandistic din partea inconstientilor de stanga.

Acum sute de ani, ba chiar acum mai bine de 1000 de ani, desi ne-am aflat in continua amenintare din partea marilor imperii atat de la est, cat si de la vest, totusi, romanii, am trait cel mai mult la sate, iar orasele ne erau cetati, fortificatii dar si targuri unde mestesugarii de pretutindeni veneau sa ofere produsele lor etc. Pe scurt, eram o macrocomunitate auto-sustenabila. Nu avea grija nimeni de noi, decat Creatorul, bunul Dumnezeu. Mama Natura ne era cea mai buna prietena si ocrotitoare. Codrii ei seculari ne era pavaza in calea multor cotropitori. Dar totusi, ce mai avem din toate acestea. Relatia noastra cu Atotputernicul, oare, cum mai este?

Pe deasupra, ne putem intreba daca mai putem face ceva? Mai putem recupera ceva? Sau deja am inceput si majoritatea inca nu stim?

Comunitatile autosustenabile in Romania, ca exemplu, sunt o realitate, desi una de proportii destul de mici. Ce este o comunitate autosustenabila? Poate fi un sat, o comuna, o localitate, o comunitate de oameni care se sustin pe ei insisi, care nu depinde de furnizorii de resurse, care adesea sunt mari corporatii multinationale. Exemple de astfel de comunitati? „Harmonia”, din Apuseni, de langa Trascau, Armonia Brassovia, Valea Curcubeului, Satul Anastasia si altele. Acestea se mai numesc si comunitati eco. De ce? Pentru ca sunt ecologice. Membri lor, cat si intreg sistemul comunitar in care traiesc, nu lasa ori se incearca a nu se lasa amprenta ecologica pe cap de locuitor. Intr-un cuvant, amprenta ecologica inseamna cat spatiu daunezi ca si fiinta umana, Mamei Naturi, cate gunoaie lasi pe metru patrat sau chiar hectar, cate noxe emiti etc.

La nivel international aceste comunitati sunt cu zecile. Aveti exemple cat cuprinde. Cititi si minunati-va!

Deci, se poate sa te schimbi. Se poate sa ne intoarcem la vechile obiceiuri din stramosi care erau si sunt sanatoase. Se poate sa prosperam alaturi de (si cu ceea ce ne da) Mama Natura.

Aceste comunitati presupun o viata naturala si totusi, nu lipsita de modernism. Insa, acest modernism este unul ecologic. Amintim ca la nivel international se pune in aplicare un proiect major numit Venus Project (Proiectul Venus), conceput de catre marele Jacques Fresco, din Statele Unite, un mare geniu inovator si mare inginer social, futurist, auto-didact care ne-a lasat lucrari minunate, grandioase ce le putem folosi pentru un viitor prosper. Din pacate, nu mai este printre noi, parasindu-ne anul trecut, 2017, insa proiectele sale continua, prind viata din ce in ce mai mult si incep sa prospere. Avem nevoie sa ajungem la o masa critica pentru a ne fi mai usor de acum incolo.

Astfel de proiecte grandioase sunt ceva ce si noi, romanii, putem sa facem, si avem o gramada. Pacat ca marele public romanesc inca nu le cunoaste. A venit timpul sa le cunoasca!

Intorcandu-ne la comunitatile autosustenabile din Romania, observam ca majoritatea sunt rurale. Totul se desfasoara la sat, in linistea naturii, alaturi de natura, prin intermediul invataturilor si resurselor pe care natura ni le-a oferit. Imi vine in minte o sintagma cheie: taranul inventator. Gandul ma duce catre marele Viktor Schauberger, austriac de origine, cu lucrarile sale prin care foloseste design-ul naturii, formele si arhetipurile naturale pentru a-si construi instrumentele cu care lucra in paduri, lucra raurile, paraurile, fluviile dar si solurile campiilor. Natura, sa stiti, ne invata cum sa o lucram, cum sa lucram cu Ea pentru a prospera si pentru a avea hrana, apa si energie din abundenta.

Iar aici vreau sa ajung sa va spun despre marele proiect al domnului doctor in ingineria solului Calin Georgescu, care se numeste Apa, Hrana si Energie.

Taranul inventator, intai de toate, este acela care cunoaste legile minunate ale pamantului si care le cultiva, dar care este inovator, inventiv si un mare geniu. Imaginati-va pe taranul nostru roman, cu ie, itari si cosmelie, opinci s.a.m.d., zburand cu o mica nava spatiala, un aparat de zbor inventat si construit de el. Ce-ati zice? Este S.F.? Sau este realitate? Sa ni-l amintim pe marele Iustin Capra. Vorba dumnealui? Dumnezeu stie ce este! Inventator, taran, pensionar! Asa si noi, romanii, Dumnezeu stie ce suntem!

Proiectul Apa, Hrana si Energie ne invita sa ne valorificam resursele de apa, hrana si energie de la noi, din tara. Dar pentru asta avem nevoie sa ne luam tara inapoi. Tara noastra nu inseamna numai teritoriu, ci si popor. Romania nu poate exista fara romani. A ne lua tara inapoi inseamna a reveni la noi insine, in primul rand, iar in ultimul rand, a ne recupera tara geografica din mainile „altor proprietari”.

Apoi, strategia nationala va veni de la sine. Impreuna cu o constitutie care sa favorizeze dezvoltarea economica a fiecaruia dintre noi, oamenii care sunt capabili sa implementeze acest mare proiect vor aparea imediat si-si vor incepe treaba. Acest proiect de constitutie exista deja, este propus pentru dezbatere in Monitorul Oficial al Romaniei si se numeste Constitutia Cetatenilor, fiind o initiativa cetateneasca a mai multora dintre noi.

Pe scurt, ca o concluzie, avem nevoie sa trecem de la o economie speculativ-extractiva, la o economie reala, distributiva, caci, nu-i asa?.. economia este arta de a distribui resursele. Apoi, cand vorbim de politica, democratia participativa este ceea ce ar trebui sa ne caracterizeze, nu democratia reprezentativa care a fost deturnata de toate grupurile de interes care ne-au parazitat. Fiecare cetatean are dreptul sa-si spuna cuvantul in aceasta tara, sa participe activ si proactiv la marea comunitate de romani care se numeste Romania. Iar apoi, mediul rural este baza si prin el, comunitatile autosustenabile, asa cum au fost in trecut, au inceput sa reapara si sa prospere. Este doar o chestiune de timp pana cand acestea vor deveni obicei national, ca sa spunem asa.

Pana atunci, toti cei care se lasa prada mondenitatilor imbecilizante, nu au decat sa se duca cu gramada catre Abisul Pierzaniei si sa nu se sperie de ceea ce spunem, sa nu se simta jigniti, caci este ceea ce au ales. Si punctum!

Noi, ceilalti.. ne intoarcem din drum! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Recommended Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
%d bloggers like this: