RRC Podcast – Ep. 72 – Drumurile Memoriei – Drumul Luanei, Agatoanele Vechi și Noi, Bisericile Rupestre

Bună seara, bună ziua sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni, pentru că ne întoarcem la origini, așa cum ne-am obișnuit! Bine ați revenit la un nou episod al RRC Podcast!

Am mers într-o frumoasă zi de sfârșit de octombrie, împreună cu domnul Radu de la Tabere cu Suflet, pe care îl salutăm pe aceasta cale, pe un traseu tematic numit Drumul Luanei. Acesta se află în Munții Buzăului, un tărâm magic cu multă încărcătură energetică superioară, unde s-au realizat acum câteva decenii numeroase experimente ultrasecrete pe bioenergie, radionică și paranormal.

Dar Țara Luanei este unul dintre ținuturile cele mai vechi ai țării noastre atribuit regelui Luana care are și o frumoasă legendă despre care vom afla în cele ce urmează. Este vorba de un rege din străvechime cu acest nume aparent feminin care era nu numai rege, dar și mag, exorcist și taumaturg, adică vindecător.

Am văzut zidurile în ruină ale unei străvechi cetăți gigantice, roci de gresie stratificate, vârfuri piramidale în trepte, nisipuri pe dealurile abrupte pe care le-am urcat, chilii săpate în piatră, biserici rupestre, agatoane vechi și noi, și multe altele.

Dar haideți să mergem pe drumul Luanei și să vedem minunățiile ținuturilor pe care le-am vizitat…

Mulțumim d-lui Radu de la Tabere cu Suflet pentru că ne-a invitat în această minunată tură în Munții Buzăului. Dacă doriți să aflați mai multe despre Tabere cu Suflet și activitățile lor, puteți vizita site-ul oficial: https://www.taberecusuflet.ro/ .

Acestea fiind spuse vă urăm vizionare plăcută!

Nu uitați să ne dați un like, să știm și noi de voi, și subscribe la canal dacă nu ați făcut-o deja.

Vizitați pagina noastră de facebook: https://www.facebook.com/culturaromana.ro .

Grupul România Culturală: https://www.facebook.com/groups/2019168085024833 .

Vizitați-ne și pe Telegram: https://t.me/romaniaculturala .

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!