RRC Podcast – Episodul 6 – Rușinile și Laudele Istoriei (România vs Statele Unite)

rrc podcast, romania culturala podcast, rusinile si laudele istoriei, rrc 6

RRC Podcast - Episodul 6 - Rușinile și Laudele Istoriei (România vs Statele Unite)

Bună ziua, bună seara sau bună dimineața!

Fie că vă aflați în țară sau pe meleaguri străine, gazda dumneavoastră vă urează tuturor românilor de pretutindeni un călduros La Mulți Ani! Astăzi este 24 ianuarie, ziua Micii Uniri. O zi în care sărbătorim dând mână cu mână, cei cu inima română, ca să învărtim hora frăției, pe pământul României!

Desigur că, cercetând trecutul nostru, am găsit foarte multe motive de laudă, însă și motive de care să ne și rușinăm în istorie. Nu am avut numai succese or reușite, ci și căderi, degradări, pierderi. Știm foarte bine că nu suntem într-o stare foarte bună acum, în plină criză sanitară culminată cu criza electoral-politică atât în țară, cât și pe alte meleaguri, iar astăzi vom vorbi despre România și Statele Unite ale Americii, mai ales că aceasta din urmă a trecut prin cea mai mare schimbare din întreaga sa istorie.

Vom arunca o privire în trecut, în secolul XIX, atât în România cât și în America, și vom vedea reușitele acestor două țări foarte aproapiate între ele deși ne desparte un ocean. Am contribuit la făurirea Statelor Unite și vom vedea cum. Am avut o pornire corectă și concretă la 24 ianuarie 1859, prin reformele domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Am continuat să construim și să ne afirmăm în lume mai mult decât în așa-zisul Ev Mediu, atât cultural, cât și politic și economic, dar am fost trădați și vom vedea cum.

Tradarea este isprava celui care câștigă istoria dar nu câștigă suflete, ci le înrobește!

Vom vedea care a fost rușinea istorică a anului trecut, 2020, și vom vedea cu ce picior greșit am început anul 2021, atât România cât și Statele Unite ale Americii. Dar mai ales vom vorbi despre influența SUA asupra României și ce putem face pentru a ne recâștiga demnitatea națională. Totul ține de noi, însă soluțiile ne-au fost trasate încă din secolul XIX. Haideți să vedem!

Vizionare plăcută! Să ne revedem cu bine și la episodul următor.

Nu uitați să dați like și subscribe dacă v-a plăcut acest episod, ca să fiți notificați despre episoadele următoare.

Revista România Culturală: https://culturaromana.ro/​

Urmăriți-ne și pe Facebook: https://www.facebook.com/culturaromana.ro/

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu