RRC Podcast – Episodul 7 – Poezia, Lirica Sufletului (cu MinaMARAH AFIRAS)

rrc podcast 7, poezia, lirica sufletului

RRC Podcast - Episodul 7 - Poezia, Lirica Sufletului (cu MinaMARAH AFIRAS)

Bună dimineața, bună ziua sau bună seara, dragi români de pretutindeni! Vă salută cu respect gazda dumneavoastră de astăzi, Tudor Urse!

Iată-ne la episodul 7 al podcast-ului nostru, la Revista România Culturală, în care vorbim despre poezie, lirica sufletului, așa cum ne spune prietena noastră dragă, Luminița, pe pseudonimul său literar MinaMARAH AFIRAS, care debutează cu un volum de poezie spirituală, „Smochinul Roditor”.

Vorbim despre lumină, mai ales că se apropie sărbătorile de Paști la noi, la ortodocși. Vorbim despre poezie ca și lirică a sufletului, ca și artă a trezirii conștiinței din om, ca și vocație, pe care o explicăm pe îndelete.

Explicăm, de asemenea, cele două drumuri pe care omul a luat-o încă de la începuturile sale în creație, drumul orizontal, material, și drumul vertical, spiritual, și cum putem să le echilibrăm. Facem un pic de filozofie, dar și psihologie.

O întrebăm pe Mina ce este arta pentru ea și de când scrie poezie. De ce Smochinul Roditor și care este semnificația profundă a acestui titlu? Vorbim și despre cunoașterea profundă a noastră ca popor român și cum ne-am pierdut prin societatea decadentă din ziua de azi. Oare există o cale de ieșire și dacă da, care este aceasta? Ce înseamnă să uităm de noi înșine și să uităm de Ființa Dumnezeu și de destinul pe care l-am putea avea, dacă am fi pe drumul cel drept? Ce este credința și cum ne poate duce arta la credință?

MinaMARAH AFIRAS ne recită, de asemenea, câteva dintre poeziile din volumul său.

Aflăm despre câteva din proiectele sale de viitor. Vor urma noi volume de poezie, poate chiar și proză. Rămâneți aproape ca să aflați mai multe.

Acestea fiind spuse, vă urăm vizionare plăcută! Să ne revedem cu bine și la episodul următor.

Nu uitați să dați like și subscribe dacă v-a plăcut acest episod, ca să fiți notificați despre episoadele următoare.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu