In Prezentări

Scoala de Vara organizata de ASTRA Carei

Începând de astăzi, până pe 7 iulie, Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, ASTRA, Despărţământul „Aurel Coza”, Carei desfășoară cursurile unei Școli de Vară, cu participarea elevilor de orice vârstă.

Programul Școlii de vară este de luni până sâmbătă, de la ora 9:00 la 16:00. Se vor organiza ateliere creative, se vor prezenta personalitățile careiene care au făcut parte din Asociațiunea ASTRA, vor avea loc ieșiri în localitățile limitrofe, unde au existat cercuri ale ASTRA Carei.

Câteva detalii despre istoricul despărțământului ASTRA – Carei:

La data de 26 septembrie 2014, în sala festivă a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, a avut loc  Adunarea de reconstituire a Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, Despărţământul Carei, după 66 de ani de la desfiinţarea sa din 1948. Despărțământul ASTRA Carei a luat ființă în data de 12 iulie 1923 avându-l ca președinte pe preotul canonic Gheorghe Mureșan, ca secretar pe Octavian Câmpianu, casier Ludovic Vida, bibliotecar pe distinsul director-învățător Gheorghe Pteancu iar controlor pe directorul de bancă Ariu Stupariu.

După 2014, Asociațiunea ASTRA s-a implicat în viața culturală a comunității, a organizat numeroase lansări de carte, simpozioane și comemorări, a amplasat bustul poetului național Mihai Eminescu la Carei și a organizat, pentru prima dată în istoria locului, Adunarea Generală ASTRA, cu participare internațională, în octombrie 2017. ASTRA Carei s-a implicat activ și în organizarea aniversării Centenarului Marii Uniri la Carei din data de 28 octombrie 2018.

Alte detalii în legătură cu Școala de Vară pot fi solicitate la numerele de telefon 0745.632.939 și 0740.829.759.

Sursă: buletinuldecarei.ro.

Recent Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
myantipa, muzeul antipalumea viselor, dedublarea astrala, vopus romania
%d bloggers like this: