,

Serată muzicală cu soprana ARLINDA MORAVA pe 15 mai 2024, ora 19:00, la Sala Dalles din București

arlinda morava, arte quintet, serata muzicala

În miez de primăvară, soprana Arlinda Morava şi Arte Quintet vă invită la o selectă serată muzicală, programată pe 15 Mai de la ora 19.00, la Sala Dalles.

Concertul va cuprinde un mix captivant de piese românești, care aduc în prim-plan frumusețea și profunzimea muzicii tradiționale autohtone, piese albaneze, reprezentative pentru moştenirea culturală a solistei şi, desigur, refrene fără vârstă din repertoriul internațional, care vor încânta publicul și vor menţine atmosfera caldă a unei seri de neuitat.

De la piese ca „Până când nu te iubeam”, la „Libertango”, „Tango to Evora”, „Por una Cabesa”, „Besa me mucho”, sau la înduioşătoarele refrene din Albania precum „Kur me vjen burri nga stani” – Dhimiter Kovaci, programul serii va pune în lumină nenumărate fațete ale muzicii si dansului.

„Sunt onorată să dăruiesc publicului acest eveniment extraordinar, care aduce împreună diversele aspecte ale culturii și muzicii”, a declarat soprana Arlinda Morava. „Este o ocazie deosebită să celebrăm diversitatea și să ne bucurăm împreună de frumusețea muzicii într-un spirit de armonie și unitate.

Despre Arlinda Morava

Prezenţă constantă pe scenele din capitală, Arlinda Morava este o talentată soprană de origine albaneză, atașat cultural al Ambasadei Albania în România și unul dintre cei 12 copii botezați de Maica Tereza. De asemenea, Arlinda a fost unul dintre cei 12 artiști internaționali invitați la cel mai mare concert umanitar din lume, dedicat beatificării Maicii Tereza, în anul 2019.  

Implicată permanent în diverse acțiuni umanitare, Arlinda promovează uniunea culturală dintre România și Albania, fiind cu adevărat un ambasador muzical și cultural.  

Despre Arte Quintet

Arte Quintet reuneşte muzicieni de prestigiu, într-o formula de camera care se bucură de succes pe scene din ţară şi de peste hotare. Cei 5 instrumentişti de top îşi manifestă aici pasiunea comună pentru muzică în toate formele ei.

În concertul din 15 Mai cu siguranța îi veţi aplauda pe:

Bogdan Postolache – violoncel. Începând anul 2000, Bogdan Postolache este solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio, iar din 2002, este invitat permanent al Orchestrei Thunerseespiele – Elveția, ca prim violoncel.

Cristian Preotu – vioară. Este membru al Orchestrei Naționale Radio colaborând de asemenea și cu orchestre din Germania și Elveția ca șef de partidă. Cristian face parte din cvintetul Arte Quintet fiind Vioara a-2 a în acest minunat ansamblu de coarde care a concertat pe marile scene din România cât și în străinătate.

Alexandru Marian – vioară,  Parcursul său muzical a fost clar de la prima întâlnire cu instrumentul care avea sa ii devină o parte importantă din personalitate. Urmează cursurile Liceului de Artă din Ploiesti, apoi pe cele ale Universității Naționale de Muzică din București, sub îndrumarea prof. Gabriel Croitoru.

În prezent ocupă funcția de concert maestru al Orchestrei de Camera Radio. Această functie este precedata de cea de concert maestru al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova și de cea de vioara întâi tutti în „Isedici Chamber Orchestra” (Germania).

In calitate de solist a intreprins turnee, încununate de succes, atât in România, cât si în China, Germania, Koreea, unde a abordat un repertoriu divers, etalându-si deopotriva muzicalitatea si profesionalismul.

Antal Michael Carol – vioară. Este un muzician complex , cu calități artistice deosebite, dobândite de a lungul întregii sale cariere muzicale.     

A fost invitat ca violă solo la Opera Reina Sofia Valencia, Luxembourg Philharmonie, Orchestre National de Lille și Orchestre Philharmonique Royal de Liege, unde a avut onoarea să cânte sub bagheta unor dirijori, precum: Zubin Mehta, Riccardo Chailly, Vladimir Jurowski, Nicola Luisotti.

Gheorghe Marius Iancu – contrabas, Absolvent al Academiei de Muzică din București – Clasa de Contrabas a prof. Ion Cheptea, în prezent urmează cursurile Konzert Diplom la Hochschule für Musik – Berna, Elveția la clasa prof. Bela Szedlak. Activitatea artistică cuprinde concerte pe tot Continentul European alături de orchestre de prim rang cum ar fi: Gustav Mahler Jungend Orchester, Wurth Philharmoniker, Solo Kontrabass – Orchester Symphonique du Jura Bernoise.

Solo Kontrabass – Philharmonie der Nationen, Solo Kontrabass – Orchestra Naționala Radio – București.

Atmosfera de vis a acestui spectacol va fi întregită de invitații: Theodora Stanciu, Darius Moisa, Adriana Alexandru, Silviu Alexandru Mihăilă, Ana Iancu, Radu Vingarzan.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu