In Articole, Modelul de Tara

Serban Popa - Virusul Coro(a)na si privatizarea comunismului

Apel catre romani:

Daca am fost atat de naivi si 30 de ani am iesit din casa de buna voie ca sa votam asa cum am votat, acum, cand cei pe care i-am votat 30 de ani ne obliga sa nu iesim din casa, chiar a venit momentul sa ne desteptam.

Atunci cand, nu cu mult timp in urma, publicam in Certitudinea textul intitulat „Ce-i de facut ca fii sefilor nostri sa nu fie sefii copiilor nostri?”, credeam ca este ultimul articol din seria Privatizarea comunismului.

Iata insa ca „viata, cu puterea de netagaduit a faptelor” ne obliga sa revenim.

Sa revenim pentru ca, mai ales in conditiile in care se va iesi din catastrofa pandemica, sa le spunem inca o data romanilor ce au de facut. Macar de acum inainte.

Si anume:

  1. Pentru ca statul roman post-comunist a FURAT, prin promulgarea si punerea in aplicare a legii 15/1990, IN TOTALITATE, bunurile mijloace de productie, impreuna cu resursele solului si subsolului, aflate in proprietatea comuna a INTREGULUI POPOR, toate aceste bunuri si resurse TREBUIE SA FIE CONFISCATE de la cei care, in mod INFRACTIONAL, le detin in prezent. De asemenea, TREBUIE SA FIE CONFISCATE toate bunurile (mijloace de productie sau nu) care au rezultat ca produs al exploatarii INFRACTIONALE a mijloacelor de productie si a resurselor FURATE, detinute actualmente fara drept, fie de catre statul roman, fie de catre cei pe care statul i-a inzestrat cu ele.
  2. Pentru ca experimentul comunist a demonstrat ca punerea in aplicare a tezelor marxiste duce in mod inexorabil la falimentul generalizat al societatii, comunismul TREBUIE sa fie si sa ramana mort si ingropat pentru TOTDEAUNA. Iar dupa 30 de ani de „tranzitie” este limpede ca ADEVARATA iesire din comunism TREBUIE sa urmeze o cu totul alta cale. Aceasta cale este cea pe care, inca din ianuarie 1990, a propus-o Constantin Cojocaru: LEGEA COJOCARU, VERSIUNEA 1990 prin care, inclusiv in momentul de fata, (inca) poate fi si trebuie sa fie inlocuita societatea oligarhica existenta in Romania. Inlocuire echivalenta cu nasterea unei noi societati care va putea si va trebui sa aspire la DEMOCRATIE, la domnia LEGII pe baza accesului individual, egal si direct la capital al tuturor membrilor societatii.
  3. Pentru ca ideologia liberala este cea care a statuat capitalismul (inclusiv cel oligarhic), TREBUIE ca – dupa iesirea din proprietatea comuna/socialista indiviza, odata cu punerea in aplicare a VARIANTEI COJOCARU, adusa la zi – noilor proprietari privati sa li se asigure perpetuarea detinerii si sporirea capitalului cu care vor fi inzestrati.

Va trebui deci ca, dupa distribuirea capitalului in proprietatea privata a milioane de cetateni, proprietari privati, sa fie INHIBATA tendinta (dupa unii) naturala in capitalism de (re)concentrare a respectivului capital in din ce in ce mai putine maini.

Va TREBUI, asadar ca, prin masuri adecvate: economice, sociale, politice, educationale, sa fie INTERZISA renasterea unei societati oligarhice, asa cum este, in prezent, cea romaneasca. Si nu numai cea romaneasca…

Va trebui promovata asadar calea DISTRIBUTISMULUI, doctrina (laica) inspirata de distributismul papal de la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX.

Distributismul, preluat de catre Chesterton si Belloc, a fost adus la noi, dupa 1990, de catre Ovidiu Hurduzeu si adoptat, si adaptat la realitatile romanesti, de catre acelasi Constantin Cojocaru, printr-o suma de solutii economice concrete.

Acum, cand este finalizat acest text, in Romania sunt 433 de infectati. Si doua decese.

Ne abtinem sa facem previziuni.

Stim insa, cu certitudine, ca NU avem un sistem sanitar capabil sa faca fata tsunami-ului ce vine peste noi.

Stim, de asemenea, cu certitudine, ca am fi avut o sansa daca nu am fi fost impovarati cu „repatrierea” a sute de mii, poate chiar a unui milion de romani, multi dintre ei deja infectati.

De ce nu avem insa un sistem sanitar?

Pentru ca – asa dupa cum am aratat – statul roman a FURAT de la poporul roman intreprinderile pe care apoi le-a dat pe nimic comunistilor si securistilor care, fie le-au distrus ca sa le vanda ca fier vechi, fie le-au vandut direct strainilor. Straini care platesc impozite si redevente statului, doar atunci cand vor muschii lor.

De ce avem 5-6 milioane de romani in diaspora, din care un milion a fost nevoit sa se adaposteasca in Tara?

Pentru ca statul roman a FURAT de la poporul roman intreprinderile pe care apoi le-a dat pe nimic comunistilor si securistilor care, distrugandu-le, au lasat pe drumuri milioane de lucratori, nevoiti sa ia calea bejeniei.

Vom intra asadar in colaps pentru ca, acum 30 de ani, statul roman a FURAT de la poporul roman – prin promulgarea, de catre ion iliescu, a legii 15/1990 – toata averea aflata in proprietatea comuna/socialista a acestuia. Precizez inca o data: statul roman nu era PROPRIETAR, ci ADMINISTRATOR al averii publice. PROPRIETAR era POPORUL ROMAN.

A venit momentul sa ne prabusim pentru ca, prin ceea ce a avut loc atunci, prin acel act normativ INFRACTIONAL, comunismul s-a privatizat pentru a se putea privatiza pcr-ul si dss-ul.

Si pentru ca, mai apoi, conform planului/intelegerii, pcr-istii si dss-istii sa VANDA transnationalelor si statelor straine ceea ce primisera gratis.

„Dupa cadere”, va trebui sa vina insa un alt moment.

Momentul in care poporul roman va lua inapoi, CU DOBANDA, to ceea ce i s-a furat.

Abia atunci, intr-adevar, vom putea spune: FINIS CORONAT OPUS!

P.S. Pentru a avea imeginea completa: sa nu ne imaginam ca Coroana Romaniei (cacofonie intentionata n.r.) poate fi exonerata de cele intamplate, atat la jumatatea anilor ’40, ai secolului trecut, cati si in ultimii 30 de ani.

Recent Posts

Leave a Comment

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
4 aprilie 1944, bombardament asupra bucurestiuluiioan voda cel viteaz, uciderea boierilor tradatori
%d bloggers like this: