In Prezentări

Sibiu Jazz Festival - 16-19 mai 2019

Sibiu Jazz Festival, cel mai longeviv eveniment de profil din Romania, ii asteapta pe iubitorii de muzica, in perioada 16 – 19 mai, la o editie-eveniment care va transforma Piata Mare intr-o sala gigantica de concert, cu intrare libera, potrivit Mediafax.

Timp de patru zile, fanii jazzului si ai muzicii bune vor avea ocazia sa savureze o serie de concerte sustinute in premiera de artisti din 13 tari de pe trei continente, unii dintre ei pentru prima data in Romania, atat personalitati consacrate, cat si tineri instrumentisti in curs de afirmare.

In acest an, Sibiu Jazz Festival se desfasoara sub semnul unui concept inedit – „Jazz Feel It”, care reuneste muzica, istoria si atmosfera locului, dar si gastronomia, intr-o experienta senzoriala unica, mai ales ca in acest an orasul este Regiune Gastronomica Europeana. Astfel, iubitorii acestui gen muzical vor avea ocazia de a savura jazzul asa cum se intampla in momentul nasterii sale, acum mai bine de un secol: ca forma muzicala, dar si pretext de interactiuni sociale.

La fel ca in gastronomie, unde gusturile se rafineaza pe masura ce experientele culinare sunt mai multe si mai variate, jazzul are o paleta larga de adresabilitate, de la incepatori la persoanele de formatie muzicala.

Concertele din acest an sustinute de invitatii straini abordeaza o paleta foarte larga de stiluri, cu influente extrem de diverse: world music, folclor si muzica clasica (Broes, Belgia, 16 mai, ora 19.00), jazz contemporan (Jeff Herr Corporation, Luxemburg, 17 mai, ora 19.00), flamenco-jazz (Sergio de Lope, Spania, 17 mai, ora 21.00), jazz-rock (Shalosh, Israel, 18 mai, ora 17.00), soul-jazz (Jazzodrom, Austria, 18 mai, ora 21.00) si jazz latino (Electrocutango, 19 mai, ora 19.00, si Conexion Cubana, 19 mai, ora 21.00).

De asemenea, castigatorii de anul trecut ai Sibiu Jazz Competition, Marcin Pater Trio, sunt prezenti in program cu un concert ce va avea loc in dupa-amiaza zilei de 17 mai, de la ora 17.00.

Programul acestei editii mai include concerte ale unor muzicieni consacrati de jazz din Romania, precum Cristian Soleanu Quintet (18 mai, ora 19.00). Totodata publicul va putea aprecia blues-ul interpretat de muzicienii sibieni de la JoyBlues Band (16 mai, ora 21.00) si Adi Barar Band (16 mai, ora 17.00), un proiect al fondatorului celebrei formatii de rock Cargo.

De asemenea, copiii de toate varstele sunt asteptati la Jazz for Kids, programul educational al Fundatiei Sibiu Jazz Festival, ajuns la cea de-a patra editie. Ca si in anii trecuti, Jazz for Kids le va oferi copiilor ocazia de a lua contact direct cu jazzul si de a invata cum se interpreteaza la diferite instrumente, cu ajutorul unor voluntari, muzicieni profesionisti.

In seara zilei de 17 mai, organistul maghiar Rakasz Gergely va sustine concertul de orga „Lords of the Organ”, cu lucrari de Johann Sebastian Bach si Antonio Vivaldi, un eveniment ce va avea loc la Biserica Reformata.

In premiera pentru festival, pe 18 mai, la Conacul Maria Theresa din Orlat va avea loc un Cafe Concert de jazz in avanpremiera primei editii a balului organizat la conac.

Publicul este invitat si la after party-ul organizat in fiecare seara de festival, incepand de la ora 23.00, la Mango – The Bar.

Sibiu Jazz Festival este un eveniment organizat de Fundatia Sibiu Jazz Festival, cu sprijinul financiar al Primariei Municipiului Sibiu, al Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si al Institutului Cultural Roman. Este cel mai vechi festival de profil din Romania si unul dintre cele mai longevive din Europa centrala si de est, cu o existenta neintrerupta de aproape 50 de ani. De-a lungul anilor, festivalul a prilejuit intalnirea iubitorilor de jazz din Romania cu nume de prima marime ale genului precum Jan Garbarek, Dee Dee Bridgewater, Jeanne Lee, Bill Evans, Archie Shepp si Arturo Sandoval.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
concursul national de pian musica mundi, musica mundismart city, smart city in romania
%d bloggers like this: