Timeea Petrescu – un geniu la 12 ani printre cei mai inteligenti copii din lume

mensa, timeea petrescu

Are doar 12 ani si este una dintre valorile cu care Romania se poate mandri in toata lumea. Cu o inteligenta apropiata de cea a lui Albert Einstein, Timeea Petrescu a fost acceptata de curand in Mensa, organizatia oamenilor cu un coeficient de inteligenta foarte ridicat, din care face parte doar 2% din populatia lumii.

Timeea Petrescu, originara din Craiova, care traieste in prezent alaturi de parinti la Londra, a fost acceptata de curand in organizatia Mensa, a oamenilor cu un coeficient de inteligenta foarte ridicat, obtinand 162 de puncte la testul IQ, scrie cotidianul.ro.

De la varsta de 4 ani, cand a inceput si scoala, fata traieste cu parintii in Regatul Unit al Marii Britanii. Timeea a fost testata la scoala, la Mathematics & Sciences College Heathland, unde este in clasa a VII-a, iar parintii au primit rezultatul testarii in luna martie: 162 de puncte la testul IQ.

„A fost uimitor si de neasteptat ca are un scor IQ atat de mare. 140 puncte IQ este considerat a fi unul al unui geniu. Ea a obtinut 162 puncte la testul IQ. La testul respectiv au participat in prima etapa 40 de copii de clasa a VII-a si 50 de elevi la clasa a XII-a. Au trecut mai departe 7 copii, printre care si ea care a reusit sa treaca testul cel mai dificil si a fost acceptata in cadrul organizatiei Mensa”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, Florentina Petrescu, mama elevei.

Timeea a dat semne ca poate sa acumuleze repede un volum mare de cunostinte inca de cand era mica. Ea a inceput scoala la patru ani, stiind doar cateva cuvinte in limba engleza, invatate de la mama ei.

„Aici sistemul de invatamant este altfel. La trei ani fac gradinita si la 4 ani merg la scoala. Stia atunci doar cateva cuvinte in limba engleza dar dupa sase luni a vorbit fluent”, a povestit mama fetei.

Timeea are rezultate foarte bune la scoala si isi face temele foarte repede. Practic, in 30 de minute are totul pregatit pentru a doua zi.

„Are calificativul excelent la toate disciplinele, iar matematica este punctul ei forte. Nu ne ocupam de teme. Ea sta la scoala in intervalul orar 9.00-15.00 si vine cu temele si lectiile invatate. Pot sa va spun ca nu ii ia foarte mult sa se pregateasca pentru ziua urmatoare. Intr-o jumatate de ora rezolva cu temele scrise. Nici nu au foarte mult. De exemplu, la matematica au o problema sau doua de rezolvat pentru ziua urmatoare. Calitatile ei au fost observate si de profesorii de la scoala care au si recomandat-o pentru testarea IQ-ului de cei de la Mensa”, a mai povestit Florentina Petrescu. Adolescenta este mereu in cautare de informatii, citeste mult si invata limbi straine.

„Acasa ii place sa citeasca foarte mult. Citeste si noaptea. Este pasionata de tot felul de informatii despre Coreea de Sud si Japonia. Ca sa afle cat mai multe a inceput sa invete singura japoneza si coreeana. Deja citeste si scrie in aceste limbi. Ca sa invete a folosit tot felul de aplicatii de pe internet”, a explicat Florentina Petrescu.

Timeea locuieste la Londra impreuna cu parintii, care promoveaza produsele traditionale romanesti, ajunse, datorita lor, sa fie si pe placul englezilor.

Parintii fetei spun ca pe viitor Timeea vrea sa studieze la Oxford pentru a deveni psiholog sau avocat, iar drumul ei spre aceasta universitate de top pare a fi asigurat prin faptul ca a fost acceptata in Mensa, organizatia celor mai destepti oameni din lume.

Sursa: activenews.ro.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu