,

Tudor Urse – LivTu visit… your city!

tudor urse, livtu visit

Tudor Urse - LivTu visit… your city!

Tudor mă numesc și încep prin a spune ca sunt un râmnicean în devenire!

La origini sunt bucureștean, și am fost din liceu interesat să descopăr valoarea istorică și implicit arhitecturală a capitalei. Așa am descoperit că îmi place să ajut oamenii locului prin povești care mai de care mai captivante despre București, motiv pentru care am devenit ghid turistic.

Plăcerea de a vorbi despre istoria locală s-a mutat ușor ușor spre alte orașe românești în care am descoperit valori și povesti la fel de interesante ca ale orașului în care mi-am început cariera de ghid.

Am ajuns să mă întreb: De ce nu încerc să promovez și alte orașe, în special știind din „tranșee” lipsurile legate de promovarea turismului românesc?

Toate acestea s-au transformat în proiectul LivTuVisit care se traduce: trăiește pentru a descoperi orașul tău, care poate fi oricare din urbele noastre românești.

Am început cu Râmnicu Vâlcea – oraș pe care am început să îl descopăr începând de acum 5 ani. M-am îndrăgostit de istoria și atmosfera acestui oraș.

Cred foarte mult în ideea antreprenoriatului social. Adică om cu om putem pune mână de la mână să vedem niște schimbări, pe care ni le-am dorit cu toții la un moment dat (nu-i așa?). Să le vedem în orașele noastre.

Cred că localnicii trebuie să își redescopere orașul pe care îl bat zilnic la picior și se întreabă în treacăt: hmmm….oare care o fi povestea acestei case superbe? De ce oare nu se face nimic pentru salvarea acestei clădiri? De ce nu avem o hartă a orașului expusa pentru toată lumea?

Și câte și mai câte.

Practic, tot noi putem face și vedea schimbarea din jurul nostru pentru un mediu mai curat, bine întreținut și cu istorie pe care o putem lăsa generațiilor viitoare.

„Tu trebuie să fii schimbarea pe care vrei sa o vezi în lume!” – Ghandi.

Așa că hai să dăm mână cu mână!

Puteți face donații vizitând: https://valceaforestrun.fundatiacomunitaravalcea.ro/fundraiser-tudor-use/.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu