In Articole

Tudor Urse - Natura Secretului

Stăteam zilele acestea si reflectam la întrebarea – De ce unele secrete trebuie dezvăluite, iar altele nu? Știu. Mulți din voi veți zice – hai frate, lumea arde și baba se piaptănă! Doar că mai trebuie înțeles și motivul pieptănării în sine, ca să o luăm comic…

Mai ales, pasionat fiind de căutarea Adevărului în tot, mai ales în istorie, mă frământa această întrebare de mult timp, să fiu sincer…

Există secrete de multe feluri – religioase, economice, politice etc. Toate acestea sunt păstrate sub strictețe de anumite organizații atât cu caracter benefic cât și malefic. Mai interesant este că, există un jurământ pe care persoana în cauză să primească o informație de grad înalt va trebui să îl facă pentru a nu prejudicia acel grup, organizație, crez etc. De ambele părți valabil, evident!

Până aici totul clar. Problema e când acea informație este dezvăluită lumii, cât prejudiciu poate crea?

Răspunsul constă în motivul dezvăluirii… Adică, dacă persoana în cauză, știe intuitiv, din propria Conștiință, că acea informație ar face mai mult rău decât bine stând ascunsă, atunci o dezvăluie spre binele umanității.

De partea malefică a baricadei, dacă persoana respectivă nu dezvăluie o informație crucială umanității în acel moment, practic, contribuie la menținerea nivelului de ignoranță colectiv. Astfel, poate condamna un întreg popor, printr-o decizie de acest fel pe o perioadă lungă de timp.

Aici având nenumărate exemple, începând cu asasinarea lui J.F.Kennedy în 1963, care încă e păstrată sub tăcere de cei care dețin pârghiile puterii, însă cunoscut deja pe diverse canale online fix datorită unor dezvăluitori din interior de-a lungul anilor.

Astfel ne vine întrebarea în minte – Păi și ce rol are de fapt menținerea unui secret?

Să mențină o balanță fină între revelare și căutare interioară… Cel care își încălca jurămantul de tăcere era decapitat în antichitate pentru trădare și profanare. Astăzi, unele țări se bat pentru a le oferi azil politic unor dezvăluitori de top pentru propriul lor câștig, pe când cei care îi pierd, pierd de fapt un om cheie…

Iar cei care nu primesc răspunsul dorit legat de un eveniment anume, vor trebui să caute singuri un timp… până sunt pregătiți să îl primească.

Pentru că, ce este o persoană care nu știe să mențină un secret? O persoană pe care nu te poți baza, avea încredere cu nimic de nici un fel. E capabil să distrugă orice pentru că nu știe să își țină gura.

Și care e motivul acestui comportament?

Răspuns – lipsa conștiinței și a înțelegerii, implicit. În toate domeniile sunt secrete care trebuiesc dezvăluite, și e nevoie să fie pentru ca un avans să fie luat, și secrete care nu trebuiesc a fi dezvăluite, pentru simplul motiv că persoanele respective nu sunt pregătite să primească informația x.

Cum spunea Sun Tzu în Arta Războiuiui:

„Cine nu este experimentat şi prudent, omenos şi drept, nu poate folosi agenţi secreţi. Şi cine nu este fin şi subtil nu poate să le zmulgă adevărul!”

Mai mult adevăr rostit ca acesta nu poate fi!

Câți oameni nu au fost exilați pe motivul dezvăluirii unor lucruri periculoase umanității?

Câți oameni nu au fost și sunt omorâți că au curajul să spună adevăruri grele de ordin politic, militar, istoric etc.?

Paginile vor tot curge…

Dar unul din cele mai mari prejudicii create omului astăzi stă în factorul religios și politic.

Oamenii nu își cunosc și nu îi mai interesează pe mulți adevărul, fix datorită machiavelismului și a artei minciunii, cu care au fost și încă sunt ascunse informații cheie istorice pentru umanitate.

Dar divinul are felul lui unic, ca întotdeauna, de a trimite oameni care să dezvăluie, cu toate riscurile, informația necesară umanității la momentul x.

Deasemenea, tot divinul are felul lui de a pedepsi pe cel care nu știe a păstra un secret cheie, aplicând atât de necesara lege obiectivă.

Astfel totul se bazează pe două talere – MILĂ și JUSTIȚIE.

Scriu asta pentru că astăzi, mai mult ca nicioadată, după doi ani de minciuni continue, adevărul iese la iveală, puțin câte puțin. Cu cât încerci să îl ascunzi mai mult, cu atât mai tare te va lovi la întoarcere.

Dar și pentru a înțelege să știi a păstra un secret…

 

Ține în secret aurul tău, crezul tău, și locul spre care te îndrepți.

Proverb arab.

Al vostru,

Urse Morega Tudor Alexandru

Recent Posts
Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
razvan constantinescuion mihai pacepa