,

Un program de filme de calitate în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României și o nouă expoziție în curând la MNAR

cinemateca tiff@mnar, muzeul national de arta al romaniei

Un program de filme de calitate în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României și o nouă expoziție în curând la MNAR

Festivalul Internațional de Film Transilvania în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României (MNAR) anunță deschiderea Cinematecii TIFF@MNAR.

Cunoscută pentru concertele care au loc aici, Sala Auditorium a MNAR, cu peste 400 de locuri, va deveni din 27 aprilie și locul de întâlnire al publicului cinefil pentru a urmări o suită de filme de artă, documentare și producții premiate la festivaluri internaționale.

Muzeul Național de Artă al României își extinde astfel oferta culturală în specificul său bazat pe arta construcției imaginii cu semnificație artistică, mai ales că în studiul de public realizat de MNAR în anul 2021, 87% dintre respondenți au indicat preferința pentru film în activitățile muzeului.

Proiecțiile de la Cinemateca TIFF vor continua în fiecare săptămână, până pe 29 mai, programul urmând a fi reluat în toamnă. În program vor fi incluse întâlniri cu realizatori de film, dezbateri și mese rotunde cu critici de artă și de film.

Vineri, 29 aprilie, de la ora 19:00, publicul poate viziona filmul Privește către cer / What Do We See When We Look at the Sky?, regia Aleksandre Koberidze, câștigător al Premiului FIPRESCI la Berlinale 2021.

Sâmbătă, 30 mai, ne revedem de la ora 17:00 cu filmul Căutătorul de vânt  / The Windseeker (2021), regizor Mihai Sofronea și de la 19:30 cu Madre (2019), în regia lui Rodrigo Sorogoyen.

Trailer-e:
What Do We See When We Look at the Sky?, regia Aleksandre Koberidze
https://www.youtube.com/watch?v=dFIZtmPRIOA
Căutătorul de vânt / The Windseeker (2021), regizor Mihai Sofronea
https://www.youtube.com/watch?v=WD1QvMCGfRg
Madre (2019), în regia lui Rodrigo Sorogoyen
https://www.youtube.com/watch?v=327EpX6TRW8

Regăsiți programul complet pe:
transilvaniafilm.ro și facebook.com/TransilvaniaFilm/
site MNAR: www.mnar.arts.ro și facebook.com/MuzeulNationalDeArtaAlRomaniei

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu