In Articole

Uniunea Europeana, noua Uniune Sovietica

Este uimitor ca dupa ce am ingropat un monstru, URSS, construim un altul, intru totul asemanator: Uniunea Europeana.

Ce este in fond Uniunea Europeana? Vom afla poate raspunsul analizand ce a fost Uniunea Sovietica. URSS era condusa de 15 persoane ne-alese, care se numeau unele pe altele si nu trebuiau sa dea socoteala nimanui.

Uniunea Europeana este condusa de doua duzini de persoane care s-au ales intre ele, care se intrunesc cu usile inchise, care nu dau socoteala nimanui si care nu pot fi schimbate.

Am putea spune ca UE are un parlament ales. Si URSS avea un fel de parlament: Sovietul Suprem. Acesta aproba fara discutii deciziile Politburo (Biroul Politic al Partidului Comunist), la fel ca Parlamentul European, unde timpul luarilor de cuvant al fiecarui grup este limitat si este adesea mai mic de un minut pentru un vorbitor.

In Uniunea Europeana exista sute de mii de eurocrati cu salarii astronomice, cu angajati proprii, servitori, prime si privilegii, imunitate pe viata in fata justitiei, mutati dintr-un post in altul, indiferent daca isi fac sau nu isi fac treaba bine.

Nu este exact ca in regimul sovietic? URSS a fost creata prin constrangere si foarte adesea prin ocupare armata. UE se creeaza, evident, nu prin forta armata, ci prin constrangeri si presiuni economice.

Pentru a continua sa existe, URSS s-a extins din ce in ce mai mult. Din momentul in care a incetat sa se mai extinda, a inceput sa se prabuseasca. Si cred ca la fel se va intampla si in cazul UE.

Ni s-a spus ca scopul Uniunii Sovietice era crearea unei noi entitati istorice – Poporul Sovietic – si ca trebuia sa ne uitam nationalitatile, traditiile si obiceiurile.

Acelasi lucru se intampla si in cazul Uniunii Europene, se pare. Nu vor sa fii britanic sau francez, vor sa fiti cu totii o noua entitate istorica: Europenii.

Vor sa faca sa va dispara sentimentele nationale si sa va oblige sa traiti ca o comunitate multinationala.

73 de ani ai acestui sistem in Uniunea Sovietica au dus la mai multe conflicte etnice decat in orice alta parte a lumii.

Una din marile ambitii ale URSS a fost distrugerea Statului National. Este exact ceea ce vedem in Europa astazi. Bruxelles-ul vrea sa nimiceasca statele nationale, pentru ca acestea sa inceteze sa mai existe.

Sistemul sovietic era corupt de sus pana jos; la fel este si cel al UE. Coruptia endemica pe care o vedeam in fosta URSS infloreste in UE. Cei care i se opun sau o denunta sunt redusi la tacere sau pedepsiti.

Nimic nu se schimba. In URSS avea Gulagul. Cred ca el exista si in UE. Un gulag intelectual numit „Corectitudinea Politica”. Cand cineva vrea sa spuna deva despre subiecte precum rasa sau gen, iar opiniile sale difera de cele aprobate oficial, va fi ostracizat. Este inceputul Gulagului, inceputul pierderii libertatii voastre.

In Uniunea Sovietica se credea ca numai statul federal este capabil sa evite razboiul. In Uniunea Europeana ni se spune exact acelasi lucru.

Pe scurt, aceeasi ideologie si aceleasi sisteme. UE este vechiul model sovietic servit cu sos occidental.

Dar insist: asemenea Uniunii Sovietice, Uniunea Europeana poarta in ea germenii propriei sale pierzanii.

Vai, cand se va prabusi, caci se va prabusi, ea va lasa in urma o imensa distrugere si colosale probleme economice si etnice.

Vechiul sistem sovietic nu era reformabil. Nici Uniunea Europeana.

Dar exista o alternativa la a fi guvernat de de aceste doua duzini de responsabili autoproclamati la Bruxelles: se numeste independenta.

Nu sunteti obligati sa acceptati ceea ce au planuit pentru voi. La urma urmei, nu v-au intrebat daca doriti sa va alaturati lor.

Eu am trait in viitorul vostru si acesta nu a functionat.

Vladimir Bukovski

Disident rus, 12 ani petrecuti in Gulag

Sursa: justitiarul.ro.

Recommended Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
%d bloggers like this: