In Prezentări

Vopus Romania - Lumea viselor si dedublarea astrala

Se spune ca fiinta umana are nevoie de aproximativ 8 ore de somn zilnic, din 24 de ore cat are ziua. Restul orelor sunt impartite pe diferite activitati, sa spunem, printre care vreo 8 ore la serviciu si alte 8 ore in alte activitati, cu familia, cu prietenii etc.

Dar ce se intampla in cele 8 ore de somn pe care ni le alocam pentru odihna si pentru refacerea corpului fizic dupa multe ore de activitate? Foarte putini dintre noi ne-am pus aceasta intrebare fundamentala. Unii viseaza in timpul somnului, altii spun ca nu, de fapt, nu-si mai amintesc. Dar oare visam? Si ce sunt visele?

Lumea viselor este o lume enigmatica pe care foarte multi exegeti, cautatori ai adevarului, mistici, dar si oameni de stiinta de-o potriva incearca s-o descifreze. Spunea Pitagora, spre exemplu, ca omul se cunoaste dupa visele lui. De asemenea, multi oameni de stiinta, de-a lungul secolelor, si-au realizat descoperirile si inventiile prin intermediul viselor pe care le-au avut. Einstein, cu a sa Teorie a Relativitatii, August Kekule, descoperitorul benzenului, Mendeleev, cu tabelul elementelor, Nikola Tesla, care-si vizualiza viitoarele inventii in lumea astrala, dar si din domeniul artei, Giuseppe Tartini cu Sonata Diavolului, sunt doar cateva exemple. Dar mai putem vorbi despre foarte cunoscutele profetii precum cele ale proorocului Daniel in Babilonia, sau ale lui Iosif in Egipt, ori chiar despre profetia pe care i-a marturisit-o Carl Gustav Jung intr-o zi lui Sigmund Freud, care, printr-un vis a prezis inceperea primului razboi mondial.

Exista doua tipuri de stari si activitati in aceasta lume a viselor, dupa starea de constiinta pe care o avem in acele momente. Se vorbeste despre experientele extracorporale (outer body experiences, cum mai sunt denumite in occident) sau dedublarile psihice, astrale. In ziua de astazi, oameni de stiinta inclusiv din domeniul paranormalului si al fizicii cuantice studiaza in laborator, pe subiecti umani, aceste tipuri de experiente pentru diverse folosinte, mai mult sau mai putin in slujba omenirii. Ceea ce este interesant este ca intreaga omenire, noi cu totii avem aceste tipuri de experiente. Practic, in timpul somnului biologic cu totii ne dedublam psihic, constient sau inconstient (in cea mai mare masura). Este ca o desprindere a psihicului nostru de corpul fizic, acesta din urma ramanand in pat, pe canapea sau fotoliu, acolo unde il lasam, pentru a se odihni si reface. De aceea se spune ca somnul este ca o mica moarte. Parasim corpul, dar ne intoarcem la el, conform unei legi universale care a fost numita legea eternei reintoarceri, prin care, practic, totul revine la punctul de plecare originar.

Dedublarea psihica facuta in mod constient este, de asemenea, una dintre experientele pe care ne intereseaza in mod deosebit sa o dezvoltam, sa o intensificam. Dedublarea inconstienta, plecand cu visele noastre, nefiind constienti de noi insine si de ceea ce se intampla in jur, nu ne serveste la nimic si nu ne ajuta cu nimic. Este dovada starii de inconstienta in care ne aflam in timpul starii de veghe, cum s-ar spune. Astfel ca, va prezentam si o oportunitate de a studia dedublarea astrala, sau psihica, si de a o practica la vointa. Asadar, Vopus Romania va prezinta inclusiv cheile practice pentru a realiza o dedublare astrala in mod constient cu succes. Insa, avem nevoie sa retinem: aceasta se realizeaza doar dupa eforturi constiente asupra sinelui. Unii dintre noi reusesc dupa putin timp, sau imediat, altii dupa ani si ani de practica. Insa, rezultatele vin.

De asemenea, practica cheilor pentru trezirea constiintei in timpul zilei, in timpul starii de veghe este esentiala pentru ca sa ne putem dedubla in mod constient dupa culcare. De ce este importanta dedublarea astrala in mod pozitiv? Datorita experientelor transcendentale pe care le avem in acea dimensiune a naturii. Putem gasi raspunsuri la intrebarile noastre cele mai profunde, existentiale. Putem afla lucruri care ne preocupau de o viata intreaga, raspunsuri la intrebari pe care nu le gaseam niciodata in viata de zi cu zi. De asemenea, putem avea experiente transcendentale privind fenomenele cele mai interesante ale naturii si multe altele.

Astfel ca, va invitam la conferinta care va avea loc miercuri, 10 iulie, 2019, la Hotel Capitol din Bucuresti, la salonul „Luvru”, de la orele 19:00.

Pentru mai multe detalii si informatii puteti vizita site-ul http://www.vopus.org/ro/ sau puteti scrie pe adresa de mail bucuresti@vopus.org.

Recent Posts

Leave a Comment

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
scoala de vara, astra careimeditatia, puterea sunetului
%d bloggers like this: