Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

bogdan al ii-lea

LECȚIA DE ISTORIE: 15 octombrie 1451 – A încetat din viață Bogdan al II-lea, la Reuseni, Suceava

Fiul nelegitim al lui Bogdan, fratele lui Alexandru cel Bun și tatăl lui Ștefan cel Mare, Domn al Moldovei între 12 octombrie 1449–15 octombrie 1451. Cu toate că el îl numește pe Alexandru cel Bun, în hrisoavele emise din porunca sa,…
mihai eminescu, maica domnului

Aspazia Oțel Petrescu mărturisește despre Mihai Eminescu, după ani grei de închisoare stalinistă: „ne-a salvat din mlaștina deznădejdii cu a lui Rugăciune către Maica Domnului”

Eminescu, fratele din închisoare, ne-a salvat din mlaștina deznădejdii cu a lui Rugăciune către Maica Domnului. (…) Intenția mea este să rectific, printr-o mărturisire simplă și adevărată, nerecunoștința mea față de Mihai…
craciun vienez, stefan von korch, tina munteanu, robert papocsi
,

CRĂCIUNUL VIENEZ – Ediţie aniversară pe 23 Decembrie 2024 la Sala Palatului, cu tenorul ŞTEFAN von KORCH ca invitat de gală

Spectacolul CRĂCIUN VIENEZ – eveniment ce scrie de două decenii tradiţia muzicală a sărbătorilor de iarnă din capitală, ajunge anul acesta la ediţia cu numărul 20 şi celebrează cu un spectacol de marcă. Publicul este invitat la…
Standards and Originals, opereta lounge
,

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian reia concertele din OPERETA LOUNGE pe 17 Octombrie 2024 cu Standards & Originals din seria Sorin Zlat Jazz Series

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian reia concertele din OPERETA LOUNGE pe 17 Octombrie: primul eveniment se derulează sub titulatura Standards & Originals şi face parte din seria Sorin Zlat Jazz Series. Programul continuă…
sergiu celibidache

Sergiu Celibidache, filozoful cu bagheta

Puţine personalităţi din România au atins vreodată gradul de complexitate al fostului mare dirijor. Doctor în patru discipline, obsedat de muzică şi de budism, creator de sisteme de interpretare revoluţionare, perfecţionist agresiv,…
wings, mini-turneul artistilor japonezi in romania
,

Pe 11 octombrie 2024, începe mini-turneul ARIPI al artiștilor japonezi în România: București, Brașov, Sibiu

După ce în luna august, soprana Antonia Beteag, violonista Andreea Nistor și pianistul Horia Mihail au susținut la Tokyo recitaluri, a venit rândul artiștilor din Țara Soarelui Răsare să interpreteze în România.  Astfel, proiectul…
festivalul artelor romanesi, ana giurgiu-bondue
,

FAR 2024 – Festivalul Artelor Românești – Concert de muzică clasică (Program – 11 octombrie 2024)

Mâine începe al doilea weekend al festivalului! Nu uitați, intrarea este liberă! Mircea Lazăr – violonist și Ana Giurgiu-Bondue au alcătuit un program inedit pentru concertul de muzică clasică. Vineri, 11 octombrie 2024, ora…
vasile alecsandri

Vasile Alecsandri – Situaţie tragică pentru patria română! (Discurs în Senatul României, 1879)

Discurs ţinut în şedinţa Senatului de la 10 octombrie 1879 cu ocasiunea revisuirei art. 7 al Constituţiunei: Domnilor senatori, Astăzi România se presintă nouă cu istoria sa în mână pentru ca noi să înscriem pe paginele sale…
arhivele transcendente, constantin giurginca, tintarul hotilor

Constantin 7 Giurginca – Arhivele Transcendente – Țintarul Hoților

Se impune, cum spuneam o privire paleolingvistică asupra toponimelor masivului Bucegi, și o privire lingvistico-etnografică pentru a afla altceva decât ne pot spune geografii sau geofizicienii care cu obstinație, peste toate dovezile aduse,…
rrc podcast, nicolae densusianu

RRC Podcast – Mari Români și Românce – Ep. 9 – Nicolae Densușianu, vizionarul originii neamului românesc

Bună seara, bună ziua sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni, pentru că ne întoarcem la origini, așa cum ne-am obișnuit! Bine ați revenit la un nou episod al RRC Podcast! Au fost printre oamenii nostri de stiinta un om,…