Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă mică de investigatori cultural istorici, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, iar seară stând pe prispă vorbește cu țara. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan, la început a fost valoarea.

Rămâneți cu noi să promovăm România cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

noaptea dansului 2024
,

Momente demne de un record la Noaptea Dansului: Bucureștiul scrie istorie cu cel mai mare dans colectiv pe Calea Victoriei

Noaptea Dansului, cel mai mare eveniment de dans din țară, va aduce împreună, pe 24 și 25 august, pe Calea Victoriei din Capitală, peste 50 de școli, studiouri și inițiative de dans și mii de bucureșteni în cea de-a doua ediție…
stars ballet gala, opera nationala
,

STARS BALLET GALA pe 7 Septembrie 2024 la Opera Naţională Bucureşti

Stele internaționale ale baletului se vor reuni pe 7 Septembrie, de la ora 19.00 pe scena Operei Naționale din București la STARS BALLET GALA. Artiști invitați: António Casalinho – prim-solist Bayerisches Staatsballett, Margarita Fernandes…
unire, grupul pentru romania

Tudor Urse – Mesaj pentru tineri (în dulcele stil clasic)

Vă plângeți că nu aveți modele, E adevărat că de fapt sunt doar lichele, Care tot încearcă să vă manipuleze Pentru ca discernământul vostru să nu mai conteze În schimb dați voi exemplul ce lipsește-n jur, Aveți cultura…
gugulani, banateni

Cafeluța Culturală – Gugulanii, bănățenii care stau pe un munte de istorie

Gugulanii reprezintă denumirea generică sub care sunt cunoscuți locuitorii zonei Banatului montan din nordul județului Caraș-Severin și având ca centru urban municipiul Caransebeș. Numele de „gugulan” provine fie de la Vârful Gugu…
muzeul satului baia mare, claca dantului
,

Muzeul Satului Baia Mare va găzdui „Claca Danţului”, un eveniment foarte popular în satele din Maramureş pe 25 august 2024

Muzeul Satului Baia Mare va găzdui „Claca Danţului”, un eveniment foarte popular în satele din Maramureş până în anii ’90 şi un obicei datând din trecutul istoric al zonei, a anunţat, vineri, muzeul. „Evenimentul readuce în…
cultu.ro, festivalul de carte & arte al romanilor de pretutindeni
,

„CultuRo – Festival de Carte și Arte al Românilor de Pretutindeni”, 4-6 octombrie 2024, Ediția a II-a

În perioada 4-6 octombrie 2024 se va desfășura in Comunitatea Madrid, Spania a doua ediție a „CultuRo – Festival de Carte și Arte al Românilor de Pretutindeni”. Festivalul se dorește a fi un vector important în cercetarea, cunoașterea…
aripi in tara soarelui rasare
,

Tokyo, Japonia va găzdui două recitaluri muzicale în cadrul proiectului ARIPI în Țara Soarelui Răsare pe 29-31 august 2024

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), în parteneriat cu Ambasada României în Japonia și Asociația Romanian Music Society in Japan (日本ルーマニア音楽協会), cu sprijinul  Institutului Cultural…
tururi ghidate, teatrul national de opereta si musical ion dacian
,

Ateliere educative şi tururi ghidate la TEATRUL NAŢIONAL DE OPERETĂ ŞI MUSICAL ION DACIAN în cadrul proiectului „Lăsați-mă să cânt” în Era Modernă – Renașterea Operetei Românești

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian îşi îmbogăţeşte activitatea cu ateliere educative-interactive şi tururi ghidate în cadrul proiectului „Lăsați-mă să cânt” în Era Modernă – Renașterea…
stefan cel mare

LECȚIA DE ISTORIE: 20 august 1469 – Bătălia de la Lipnic, pe Nistru – Ștefan cel Mare a învins oastea tătară

Pe 20 august 1470 (după alte surse 1469), la Lipnic (Lipinți), localitate în prezent situată în județul Ocnița, Basarabia, a avut loc o bătălie, în care oastea moldovenească, condusă de Ștefan cel Mare, a învins tătarii Hoardei…