Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

rrc podcast, revista romania culturala, vasile stoica

RRC Podcast – Istorie Declasificată – Ep. 6 – Vasile Stoica și geniul său diplomatic, delegat la Casa Albă, condamnat la temniță grea

Bună seara, bună ziua sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni, pentru că ne întoarcem la origini, așa cum ne-am obișnuit! Bine ați revenit la un nou episod al RRC Podcast! Ardeleanul Vasile Stoica vede lumina zilei la 1…
vasile stoica

Vasile Stoica – Noi și sașii

Oricât am fi de optimişti şi-am tăgădui progresele ungurizării, lucrul acesta e totuşi adevărat şi ne ameninţă tot mai năvalnic. Deocamdată nu e în primejdie de ungurizare în centrul Ardealului sau în ţinuturile unde Românii…
nunta partizanului cu moartea
,

Cartea „Nunta partizanului cu moartea” se lansează la Cluj-Napoca, pe 3 octombrie 2024

Am marea bucurie de a vă invita, de data aceasta la Cluj-Napoca, în inima Transilvaniei, la evenimentul lansării volumului „Nunta partizanului cu moartea. Mărturia lui Nicolae Ciurică despre rezistența armată anticomunistă din Munții…
nasterea capitanului, capitanul, corneliu zelea codreanu

LECȚIA DE ISTORIE: 13 septembrie 1899 – Nașterea Căpitanului, Corneliu Zelea Codreanu

La 13 septembrie 1899 se năștea Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul Mișcării Legionare. A fost asasinat într-un mod oribil, în noaptea de 29-30 noiembrie 1938, alături de alți 13 fruntași legionari, la ordinul dictatorului Carol II…
constantin giurginca, arhivele transcendente, manastirea rupestra de la albotina, albotina

Constantin 7 Giurginca – Arhivele Transcendente – Mănăstirea rupestră de la Albotina

Există o poiană sacră, binecuvântată între măgurile stâncoase ale Timocului vlahilor din nordul Bulgariei, nimită Poiana Albotina sau poiana „La Frăsânel”, care este cuprinsă din toate părțile de o pădure, care pare fără…
De Treci Codrii
,

DE TRECI CODRII – Primul musical inspirat din basmele românilor – Revine pe scena Teatrului Godot pe 17 şi 18 Septembrie 2024

DE TRECI CODRII – primul musical inspirat din mitologia românească revine pe scena Teatrului Godot pe 17 şi 18 Septembrie, cu o distribuţie ce uneşte generaţii şi o montare incitantă. Cabiria Morgenstern, Cristina Juncu, Alina Petrică…
femei in campanie, sala dalles
,

„Femei în campanie”, la Sala Dalles pe 8 Octombrie 2024

Campania electorală nu a început, dar campania muzicală continuă! Pe 8 octombrie 2024, începând cu ora 20.00, Sala Dalles, din București – Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 18, va găzdui turneul electoral „Femei în campanie”,…
muzeul de arta populara constanta, izvoade in timp si spatiu romanesc
,

Muzeul de Artă Populară Constanța – Izvoade în timp și spațiu românesc – EXPOZIȚIE TEMPORARĂ – 12 septembrie-20 octombrie 2024

La Muzeul de Artă Populară Constanța este deschisă, în perioada 12 septembrie - 20 octombrie 2024, expoziția „Izvoade în timp și spațiu românesc”, realizată în parteneriat cu Asociația „Cusături Dobrogene” din Constanța. Expoziția…
Festivalul Internațional de Carte Transilvania, fict 2024
,

Programul complet FICT 2024: 60 de evenimente și 116 invitați

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) își deschide porțile pentru a 10-a ediție, marcând un deceniu de excelență în promovarea literaturii și culturii. În perioada 25-29 septembrie, iubitorii de carte sunt invitați…