Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

nicolae iorga, omul universal

27 noiembrie 1940 – Asasinarea marelui istoric Nicolae Iorga

27 noiembrie 1940 - Asasinarea marelui istoric Nicolae Iorga La data de 27 noiembrie 1940 la marginea comunei Strejnic din județul Prahova, a fost asasinat marele istoric Nicolae Iorga, om politic român, fost prim-ministru al României,…
tvr 3

30 noiembrie şi 1 Decembrie, zile de sărbători multiple la TVR 3

30 noiembrie şi 1 Decembrie, zile de sărbători multiple la TVR 3 Cu programe aniversare, de spiritualitate, istorie, cultură, actualitate regională şi folclor În acest an, la TVR 3, sărbătorim în 30 noiembrie pe Sfântul Andrei,…
pandemie, abuzuri

Teodor Palade – De la pandemia virală la epidemia abuzurilor

Teodor Palade - De la pandemia virală la epidemia abuzurilor Logica pare a ne fi părăsit. Normalitatea şi-a strâns în grabă catrafusele şi a dispărut în neant. N-o mai găsim nicăieri, pe niciun continent.…
ion luca caragiale, caragiale

Ion Luca Caragiale – Durerea noastră e sobră de cuvinte, este mută. Să tăcem dar și să plângem: Consumatum est!

Ion Luca Caragiale - Durerea noastră e sobră de cuvinte, este mută. Să tăcem dar și să plângem: Consumatum est! Așa de june Moftul și deja mâhnit și trist? – iată ce-și va zice desigur publicul văzând foița noastră…
modele, agricultura, calin georgescu, dezvoltare sustenabila, noua ordine mondiala, noul nationalism, distributismul, călin georgescu
,

Daniel Roxin – Programul de țară al lui Călin Georgescu „APĂ, HRANĂ, ENERGIE” este pe lista de priorități a partidului AUR, condus de George Simion

Daniel Roxin - Programul de țară al lui Călin Georgescu „APĂ, HRANĂ, ENERGIE” este pe lista de priorități a partidului AUR, condus de George Simion Călin Georgescu, fost expert ONU și Membru al Clubului de la Roma Elveția…
1900

Dragoș Călin – Imaginează-ți că te-ai născut în 1900

Dragoș Călin - Imaginează-ți că te-ai născut în 1900 Imaginează-ți că te-ai născut în anul 1900. Când implinesti 14 de ani începe Primul Război Mondial și se termină când ai 18 ani, cu 22 milioane de morți. Familia ta…
pantelimon chirila

Tudor Urse – Necunoscutul erou Pantelimon Chirilă

Tudor Urse - Necunoscutul erou Pantelimon Chirilă Se știe că românii încă nu își cunosc pe deplin eroii. Este atât o chestiune de redare a adevărului istoric, care durează în funcție de politicul de la butoane, dar și de…
trump, clovnul de la casa alba

Guy Johnson – „Clovnul” de la Casa Albă

Guy Johnson - „Clovnul” de la Casa Albă „Clovnul” de la Casa Albă (cum le place democraților să-l numească) tocmai a negociat patru acorduri de pace în Orientul Mijlociu, ceea ce 71 de ani de intervenție politică și război…
don quijote, ion coja, romanii

Ion Coja – Don Quijote și românii

Ion Coja - Don Quijote și românii Informația, pentru mine cea mai prețioasă despre moldoveni, despre români așadar, am primit-o cu ani buni în urmă de la prințul Dimitrie Cantemir, care în Descriptio Moldaviae consemnează…
vasile astarastoae, pandemie, conspiratie

Vasile Astărăstoae – Etica medicală la frontierele vieții. În căutarea unui criteriu moral

Vasile Astărăstoae - Etica medicală la frontierele vieții. În căutarea unui criteriu moral Una dintre erorile în gestionarea pandemiei actuale (alături de internarea obligatorie a asimptomaticilor și a formelor ușoare) a fost…