Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

nae ionescu, gandirea, metafizica, constiinta nationala

Mihai Grobnicu – Nae Ionescu ne-a învățat să gândim

Mihai Grobnicu - Nae Ionescu ne-a învățat să gândim Considerat nu de puţini ca fiind directorul de conştiinţă al generaţiei de aur a intelectualităţii interbelice româneşti, un adevărat Socrate românesc, Nae Ionescu este,…
gheorghe piperea

Gheorghe Piperea – Dacă preferați să tăceți, acceptați implicit domnia ticăloșilor

Gheorghe Piperea - Dacă preferați să tăceți, acceptați implicit domnia ticăloșilor Dacă preferați să tăceți, acceptați implicit domnia ticăloșilor, pentru că vă simțiți mai în siguranță dacă NU protestași și nu…
vasile astarastoae, pandemie, conspiratie

Vasile Astărăstoae – Pandemia și teoriile conspirației

Vasile Astărăstoae - Pandemia și teoriile conspirației În aceste vremuri, auzim tot mai des termenii de teorie a conspirației și conspiraționiști. În momentul în care ai o altă părere decât cea a oficialităților, se…
laurentiu rebega, globalismul, nationalismul economic
,

Laurențiu Rebega – Europa ne vrea proști!

Laurențiu Rebega - Europa ne vrea proști! Niciodată Europa nu ne-a dorit binele! Să fim înțeleși! Dacă ne dorea binele investea în agricultura din România. Nu ne păcălea. Investea în irigații, pentru că i-am și cerut…
ioan aurel pop, academia romana, presedintele academiei romane, patriot, revolutia sexuala, educatia sexuala, homosexualitate, periculosii batrani, patriotism

Ioan-Aurel Pop – Soluția: să revenim la omenie, adică la esența umană

Ioan-Aurel Pop - Soluția: să revenim la omenie, adică la esența umană Prof. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei: Acasă, în Europa, aș vota cu cei care mai știu ce este clasicismul greco-latin, cu cei care apără credința…
mircea dogaru, poporul de imparati, tara nimanui, romani

Mircea Dogaru – Scurtă trecere în revistă a „bunăvoinței” istorice a Europei față de România

Mircea Dogaru - Scurtă trecere în revistă a „bunăvoinței” istorice a Europei față de România Oameni de cultură francezi ne-au mărturisit în anul 1988, la Paris că, pentru francezul mediu „România este o țară orientală,…
alexandru ioan cuza, cuza voda, napoleon al 3-lea

Scrisoarea lui Cuza către Napoleon al III-lea, în vremea conspirației împotriva sa

Scrisoarea lui Cuza către Napoleon al III-lea, în vremea conspirației împotriva sa În ultima parte a domniei lui Alexandru Ioan Cuza nemulțumirile politicienilor cresc. Reformele pe care le înfăptuise (în special legea agrară)…
romania culturala, cultura romana, economie, distributism, socialism, comunism, stil de viata sanatos
,

Revista România Culturală Podcast – Episodul 3 – Ce este distributismul? (I)

Revista România Culturală Podcast - Episodul 3 - Ce este distributismul? (partea întâi) Bună seara, bună ziua sau bună dimineața, prieteni, oriunde vă aflați, în țară sau pe alte meleaguri, români de pretutindeni. Urse Tudor…
liv tu visit, ramnicu valcea, valvea forest run
,

Liv Tu Visit… Your City – artă stradală și istorie locală în Râmnicu Vâlcea

Liv Tu Visit... Your City - artă stradală și istorie locală în Râmnicu Vâlcea Livia, Tudor și Adrian își propun să pună Râmnicul pe harta artei stradale din România și să promoveze într-un mod inedit istoria și patrimoniul…
nichifor crainic, traditie
,

Nichifor Crainic – Sensul Tradiției

Nichifor Crainic - Sensul Tradiției Între romanticii noştrii europenizaţi din veacul trecut şi „intelectualiştii” europenizanţi de azi e o deosebire ce trebuie precizată. La lumina noilor idei europene, romanticii descopereau…