Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

lucia negru, economie

Lucia Negru – Conjunctura prin care trece întreaga economie ne-a adus o răsturnare de situație, în sens pozitiv

Lucia Negru - Conjunctura prin care trece întreaga economie ne-a adus o răsturnare de situație, în sens pozitiv „Pentru noi, conjunctura cu care se confruntă nu doar domeniul nostru, ci întreaga economie, a adus o răsturnare de…
petrache lupu, maglavit

Petrache Lupu, sau ciobanul care a vorbit cu Dumnezeu

Petrache Lupu, sau ciobanul care a vorbit cu Dumnezeu În vara anului 1935, s-a răspândit vestea că unui cioban simplu din Maglavit, Petrache Lupu, care nu ştia să scrie şi să citească, i s-a arătat Dumnezeu. A apărut un adevărat…
calendar certitudinea 2020, certitudinea, calendar certitudinea septembrie 2020

Calendar „CERTITUDINEA” – Luna Septembrie 2020 – 19 septembrie 1920 – prima împroprietărire din România Mare

Calendar „CERTITUDINEA” – Luna Septembrie 2020 - 19 septembrie 1920 - prima împroprietărire din România Mare Ilie Stan Chimingeru, din Gurbănești - Călărași a fost primul țăran împroprietărit după încheierea…
horthy, ungaria, dictatul de la viena

Dictatul de la Viena – Sfârtecarea României

Dictatul de la Viena – Sfârtecarea României În 1940, României, singură între doi giganţi militari agresivi – Germania şi URSS – i s-a rupt, în favoarea Ungariei horthyste, aproape jumătate din teritoriul Transilvaniei.…
liberal

Călin Marchievici – Secolul 21 nu va fi liberal

Călin Marchievici - Secolul 21 nu va fi liberal „Lumea postbelică este în mare parte creația Americii. Ce nu a fost distrus în război, a fost modificat după aceea de America. Sub protecția și cu perseverența americană, Germania…
ioan rosca, anticomunism, pandemie, politica

Ioan Roșca – Eminescu, doctrinarul-temelie al politologiei românești

Ioan Roșca - Eminescu, doctrinarul-temelie al politologiei românești Războiul frontal cu liberalii și sabotarea conservatorilor Desigur, tot ceea ce scrie Mihai Eminescu, ca ziarist, se constituie ca un adevărat…
steag, cantec, limba
,

Mircia Chelaru – Steagul, cântecul și limba

Mircia Chelaru - Steagul, cântecul și limba STEAGUL. Am început „noua eră” post-socialistă cu o gaură în steag. Prea bine, vor spune unii, am smuls simbolul comuniştilor! Ce am pus în loc? Cine suntem şi de unde venim? Steagul…
lucian ciuchita

Lucian Ciuchiță – Iarba ofilită de acasă

Lucian Ciuchiță - Iarba ofilită de acasă Mă simt gol pe dinauntru când văd că istoria se repetă, şi iar se repetă, cu această naţiune, aproape obligat să mă întreb dacă nu suntem cumva blestemaţi să nu ne apreciem valorile…
secui, romani, transilvania, ungaria, unguri

Mircea Dogaru – Secuii, după dispariția Ungariei de pe hartă! Perioada 1526-1600…

Mircea Dogaru - Secuii, după dispariția Ungariei de pe hartă! Perioada 1526-1600… Am relatat deja că, la 29 august 1526 s-a produs ceea ce istografia ungară a epocii a numit „Mohácsi vész” (Pieirea de la Mohacs). Sultanul…
Florin Colceag, Florian Colceag, matematica, profesor de matematica, modelare matematica, antrenor de genii, geniu
,

Florian Colceag – Revoluția socială – De la statul tricefal la structurile de reţea

Florian Colceag - Revoluția socială – De la statul tricefal la structurile de reţea Una dintre marile probleme ale momentului actual este generată de o imprecisă înţelegere a structurii şi a rolului statului…