Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

emil cioran, constantin noica, scrisoare emil cioran, scrisoare cioran, emil cioran scrisoare catre noica, munca
,

Emil Cioran – Despre muncă

Emil Cioran - Despre muncă Oamenii muncesc în general prea mult pentru a mai putea fi ei înșiși. Munca este un blestem. Iar omul a făcut din acest blestem o voluptate. A munci din toate forțele numai pentru muncă, a găsi o bucurie…
constantin radulescu motru, psihologia ciocoismului

Constantin Rădulescu Motru – Psihologia ciocoismului

Constantin Rădulescu Motru - Psihologia ciocoismului Și astăzi repetăm destul de des cuvântul ciocoi, deși la cârma țării nu mai sunt veneticii nesățioși de odinioară, și deși poporul român întreg se bucură de drepturi…
capitalismul national-democratic, constantin cojocaru, reintregirea patriei, restructurarea economiei romanesti, modificarea constitutiei, fondul national de capital distributiv
,

Constantin Cojocaru – Capital, capital productiv și capital financiar

Constantin Cojocaru - Capital, capital productiv și capital financiar Fără înțelegerea conceptului de CAPITAL, nu putem înţelege conceptul de economie democratică, şi nici celelalte concepte menţionate de…
mihai eminescu, ziua lui eminescu, romania, societatea, statul, basarabia

Mihai Eminescu – A rosti numele Basarabia e totuna cu a protesta contra dominaţiunii ruseşti

Mihai Eminescu - A rosti numele Basarabia e totuna cu a protesta contra dominaţiunii ruseşti Argumentul de căpetenie care ne întîmpină, atît în „Le Nord”, cît şi în „Viedomosti”, întru cît priveşte cestiunea de drept…
pamfil seicaru, scrisoare catre mihail sadoveanu

Pamfil Șeicaru – Scrisoare deschisă lui Mihail Sadoveanu (fragment)

Pamfil Șeicaru - Scrisoare deschisă lui Mihail Sadoveanu (fragment) La 25 iunie 1940 ai scris manifestul de protest împotriva răpirii Basarabiei, manifest pe care l-au semnat toți scriitorii români. Manifestul era frumos scris, sincer,…
dimitrie gusti
,

Dimitrie Gusti – O viaţă economică cedată străinilor duce la exploatarea nemiloasă a bogăţiilor pe care le are Patria

Dimitrie Gusti - O viaţă economică cedată străinilor duce la exploatarea nemiloasă a bogăţiilor pe care le are Patria „O ţară subjugată economic, concesionată întreprinderilor străine, debitoare altor ţări, nu mai este…
dan dungaciu, emigratia din romania, hungaro-virus, kos karoly

Dan Dungaciu – Epidemia de hungaro-virus amenință regiunea

Dan Dungaciu - Epidemia de hungaro-virus amenință regiunea Un document al guvernului ungar, „decorat” de… Miklós Horthy” Foto: Stânga: „Planul Kós Károly” al Budapestei din 2017 (denumit după promotorul „transilvanismului”…
iohannis, multiculturalism, globalism

Traian Horia – Multilateralul și multicultural-globalistul Iohannis

Traian Horia - Multilateralul și multicultural-globalistul Iohannis În septembrie 2017, președintele Klaus  Iohannis declara că „nici o altă cale nu este mai bună decât multilateralismul” (a se citi „globalismul”). În…
ana aslan

Moartea medicului Ana Aslan

Moartea medicului Ana Aslan Ana Aslan, a fost un renumit medic român, specialist în gerontologie, fost director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie și inventatoarea Gerovitalului, cel mai revoluționar produs anti-îmbătrânire…
dan diaconu, libertate, implicare
,

Dan Diaconu – Libertate fără implicare nu există!

Dan Diaconu - Libertate fără implicare nu există! Din estimările făcute pe baza reacțiilor primite, îmi rezultă că au fost depuse între 80 și 200 de plângeri penale la adresa lui Lucovid. E foarte puțin dacă ne gândim că…